Zdravý jídelníček, který vydržíte dodržovat!

1.1.2017

Také jste si dali předsevzetí, že budete letos žít zdravěji? Jak ale zdravý jídelníček sestavit a opravdu ho pak dodržet? Hlavní je to nepřehnat a nedat si nedosažitelné cíle. Ty totiž vedou jen k hladovění, které jde v ruku v ruce s následným jojo efektem. Konec drastickým dietám! Máme pro vás tipy na účinný novoroční detox, při kterém vás pocit hladu nezastihne a kterým můžete inspirovat váš jídelníček po celý rok.

BEZ SNÍDANĚ ANI RÁNU

Snídaně je základ dne, a proto ji rozhodně nesmíte vynechávat. A to ani v případě, že chcete zhubnout. Po noci, kdy se našemu tělu nedostaly žádné živiny celých 8 hodin, nesmíte nechat tělo hladovět. Naše tělo si po dlouhém hladovění totiž ukládá tuk a to nechceme. Tudíž je nutné si ráno alespoň malou snídani dopřát. Pokud po ránu trpíte nechutenstvím je zde skvělá varianta snídaně v podobě fresh džusů, které v sobě mají vše potřebné pro nastartování metabolismu. Pak je tu další alternativa snídaňová směs Good Morning, která v sobě skrývá kombinaci čerstvého ovoce a cereálií a čeká na vás ve VITALANDU. Tam najdete i Knuspi rychlé vločky, které jsou super zdravé a jejichž příprava zabere jen pár minut. Ty můžete stejně jako křupavá srdíčka doplnit čerstvým nakrájeným ovocem všeho druhu. 

Nápoj MaxSport Good Morning, Knuspi vločky a křupavá srdíčka, VITALAND (patro -2). Fresh džusy, UGOVA ČERSTVÁ ŠŤÁVA  (patro -2). Ovoce, Albert (patro -2).

VYVÁŽENÝ OBĚD

Důležité je jíst pravidelně. Rozhodně se neřiďte heslem budu jíst málo, pak zaručeně zhubnu. Pokud si myslíte, že když oběd zcela vynecháte a dáte si pak jen něco večer, tak budete hubnout, jste na omylu. Je to právě naopak, čím více budete hladovět, tím více rozhodíte váš metabolismus. Ideální tedy je jíst pravidelně po malých a především zdravých dávkách. Pro takový vyvážený oběd je v PALLADIU skvělá alternativa. Je jí Marks & Spencer Fresh Food , kde na vás čekají již profesionálně připravené zdravé obědy. Nemusíte se tedy bát, že šlápnete vedle. Britský řetězec nabízí předpřipravené saláty všeho druhu. Z kuskusu, bulguru či taboulehu. Stačí si jen vybrat. Pokud zrovna nestíháte, snězte salát rovnou z praktické vaničky, ve kterých jsou saláty podávané. Anebo si nakupte zásoby na celý týden. Výběr je totiž opravdu veliký!

Saláty,  Marks & Spencer Fresh Food (patro +1).

FIT SVAČINKY V PRŮBĚHU DNE

Ke svačině je vhodný opět fresh džus, ovšem tentokrát ne z ovoce, ale ze zeleniny. Ta obsahuje totiž méně kalorií a je tak pro odpoledne vhodnější. Pokud cvičíte, doplňte energii proteinovou tyčinkou. Výborná je Raw Paleo Protein, která je založena na zásadách veganského stravování pradávných dob. Tato stoprocentně veganská tyčinka je zároveň bez lepku, bez sóji a bez mléka. Takže ji může opravdu každý. Po cvičení je super Slim Zone tyčinka, která představuje nutričně vyvážený snack pro všechny, kterým záleží na svém vzhledu a zdraví. Vyznačuje se především nízkým glykemickým indexem, takže vás zasytí na delší dobu. A pokud by vás přepadla neodkladná chuť na sladké, nahraďte čokoládu Royal Truffles. Ty jsou totiž  vynikající cestou jak zhřešit pro všechny zdravě žijící lidi, kteří si nechtějí odpírat požitek z jídla. Díky zdravým variantám sladkých dobrůtek se vyhnete tomu, že se po týdnu bez sladkého neovládnete a sníte čokoládu na posezení. To by způsobilo jen jojo efekt, tudíž je mnohem lepší si zdravou formu sladkého dopřát v malém množství klidně každý den než pak nárazově ve velkém.

Fresh džusy,  Albert (patro -2).  Tyčinky a truffles, VITALAND (patro -2).

VEČEŘE UŽ JEN LEHCE

K večeři je ideální zvolit zeleninu. Samozřejmě nikdy nesmíte mít před usnutím hlad, takže klidně i ve velkém množství. Buď zeleninový salát nebo zeleninu podušenou. Zeleninu bychom měli konzumovat nejlépe s rostlinnými tuky jako jsou za studena lisované oleje nebo avokádo, aby se vitamíny rozpustné v tucích rozpustily a dobře tak vstřebaly v těle. Pokud se zdravým režimem začínáte a po salátu trpíte pocitem hladu, dejte si žitný či špaldový chléb s avokádem a kořením. Potěšíte tím jak vaše chuťové buňky, tak linii.

Žitný či špaldový chléb, Marks & Spencer Fresh Food (patro +1). Veškerá zelenina,  Albert (patro -2).

Zdroj fotografií: Pinterest

Klára
Mohlo by vás zajímat
23.5.2013
Od Sandry