3 variace na overalové téma

5.6.2015

Minulý rok se overaly vyrojily v kolekcích návrhářů a šatnících celebrit jako houby po dešti… A nezmizely z nich ani letos. Kombinézy, krátké či dlouhé overaly i lacláče – tyto snadno kombinovatelné kousky jsou stále v kurzu a je tak jednoduché a pohodlné je nosit!

Nabídka těchto variabilních oděvů je široká a jejich využití je opravdu téměř univerzální: v kombinaci s teniskami lehce vznikne sportovní look, s podpatky můžete vyrazit klidně do divadla nebo na důležitou schůzku. Navíc u rozhodování, co si dnes vezmete na sebe, nejspíš strávíte o dost kratší dobu než jindy: odpadá zde starost, jaký vršek ke kalhotám zvolit, tudíž jen k overalu přidáte pár vhodných doplňků a můžete vyrazit do ulic. Inspirovat se můžete u tří outfitů, které jsem pro vás vytvořila a nafotila. Nalaďte se se mnou na letní overalovou vlnu!

 

Za dámu

Do práce, na rande nebo i do opery: tato elegantní kombinace nezklame ani u jedné z těchto příležitostí. Přes jednoduchý černý overal přehoďte svetřík, nasaďte podpatky a můžete běžet (nebo spíš v tomto případě pomalu cupitat – život na „vysoké noze“ má i svoje nevýhody).

overaly_palladium (3)

Overal, ESPRIT (patro 1). Bolerko, C&A (patro -1, 0). Náhrdelník, Baťa (patro -1).

 

Zaostřeno na detaily

Letos se nosí kabelky do ruky: mě zaujala starorůžová taška z F&F, kterou jsem doplnila luxusními koženými černými sandály od Bati. S comebackem módy sedmdesátých let jsou sandály a pantofle s platformou momentálně na obuvním výsluní a platí zde heslo: čím vyšší, tím lepší.

overaly_palladium (4)

Kabelka, F&F (patro 1). Náramek, Camaieu (patro 0). Sandály, Baťa (patro -1).

 

Lacláče

Kalhoty s laclem už nenosí jen děti nebo ženy v očekávání. Nosí je teď všichni. Rok 2015 je rokem džínoviny a denimové lacláče jsou letos nutnou položkou v šatníku všech „it-girls“ a celebrit, a tak nesmí chybět ani v tomto inspiračním článku. Pomalu se blíží léto a z obchodů lacláče s dlouhými nohavicemi už vymizely: zvolila jsem tedy jejich krátkou verzi, a aby celek nepůsobil moc sportovně, zkombinovala jsem je s rustikální vyšívanou halenkou.

overaly_palladium (1)

Kraťasy s laclem, C&A (patro -1, 0). Halenka, H&M (patro 0, -1). Boty, Camaieu (patro 0).

 

Zaostřeno na detaily

S jedním prstenem podle fashion znalců prý tento rok moc velkou parádu neuděláme – vzývají nás k vyjádření naší osobnosti a individuality na našich rukou. Čím více si letos své prsty ověsíme, tím lépe. Well, why not! Já jsem pro tento outfit vybrala sadu „zlatých“ prstýnků z C&A. Tam jsem objevila i skvělé „ptačí“ sluneční brýle, které mě vážně baví!

overaly_palladium (2)

Sada prstenů a sluneční brýle s ptáčky, C&A (patro -1, 0).

 

Boho chic

Heslem letoška je „make love, not war“ – tedy aspoň v módě. Hippie a boho styl jsou hvězdami tohoto léta, stejně tak jako bílá barva, výšivky, hnědé tóny a etno doplňky. Současný boho trend se nese v romantickém duchu, a proto jsem zvolila jemný perforovaný vyšívaný overal ve spojení s kloboukem ozdobeným krajkou.

overaly_palladium (5)

Overal, H&M (patro 0, -1). Náhrdelníky, Camaieu (patro 0). Klobouk, C&A (patro 0, -1).

 

Zaostřeno na detaily

Třásně jsou dalším hitem této sezóny a nosí se snad úplně na všem: na rukávech, na ramenou i na kabelkách. V kategorii letních bot bez podpatků letos hrají prim gladiátorky.

overaly_palladium (6)

Kabelka, C&A (patro 0, -1). Náramek, Camaieu (patro 0). Sluneční brýle, F&F (patro 1). Sandály, Baťa (patro -1).

 

Dlouhý černý nebo krátký bílý overal i laclové kalhoty jsou všestrannými kousky, které lze nosit na nespočet způsobů, a s vhodnými doplňky v nich můžete vyjít téměř kamkoli. Pokud přemýšlíte o tom, čím obohatit svůj šatník na léto, alespoň jeden overal by vám neměl chybět!

Doufám, že se mi povedlo vás aspoň trochu inspirovat a naladit na letní vlnu…

Hezký konec jara a začátek léta vám přeje

K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat