V čem zazářit u štědrovečerní tabule?

20.12.2014

Už se to blíží! Štědrý den s nejkouzelnějším večerem a štědrovečerní hostinou. Už víte, co si vezmete na sebe?
 
Měly by to být ty nejslavnostnější chvíle roku a tomu by také mělo náležitě odpovídat oblečení. Jenže, přiznejme si to, po předvánočním maratonu uklízení, pečení a vůbec po celém dni vaření, smažení a zdobení je představa nějakého nepohodlného slavnostního úboru mnohdy hodně nemilá. Naštěstí ale existuje pár fíglů, jak i během štědrovečerní hostiny vypadat kouzelně a přitom se nemuset omezovat v pohodlí. Chcete je prozradit? 🙂
 
Ten první zní – ani u štědrovečerní večeře nezapomínejte na detaily. Můžete se skvěle vyřádit. Takové vánoční ozdoby jako náušnice či náhrdelník sladěný s řetězem na stromečku… 😉 Stačí pár drobnůstek a rázem dostane štědrovečerní oděv úplně nový rozměr!

Pandora

Přívěsek ve tvaru Santa Clause – Pandora (patro +1).

trollbeads

Vánoční přívěsek – Trollbeads (patro -1).

jpg

Vytvořte si vlastní vánoční dekoraci i šperk z plsti – Tchibo (patro -2).

 

dekorace
Elegantní dekorace – Á LA MAISON (patro -1).

 
Hlavní je, aby člověk zvládl sníst všechny chody štědrovečerní večeře, a aby si mohl pohodlně rozbalit dárky. Mám pár osvědčených kousků, které v různých barevných variacích s ostatními ženami v domácnosti obměňujeme.
 
Prvním takovým vděčným kouskem jsou úpletové šaty. K nim většinou nějaké výrazný šperk (nejlépe pak ten, co se najde pod stromečkem, že) a ideální slavnostní model je na světě.

promod

Jednoduché úpletové šaty s límečkem – Promod (patro 0.)

 
Jako další varianta se skvěle hodí legíny s volnějším vrškem – košilí či tunikou. Je třeba zvolit pouze vhodné materiály a podtrhnout tak slavnostní dojem.

490825_9210_f

Elegantní halenka s ozdobným lemem a lesklé legíny – Camaieu (patro 0).

 

Téměř kouzelné (a přitom tak elegantní) jsou plátěné volnější kalhoty v kombinaci s halenkou. Pozor! Kalhoty vždy bereme ty volnější a strečové, aby se tam v klidu vešel všechen salát i řízek. Jako ideální sváteční doplněk je pak klidně široká dárková mašle, která vykouzlí zajímavý pásek (pokud už kalhoty samotné pásek nemají).

 

31049022_02

Elegantní kalhoty s ozdobnou mašlí – MANGO (patro +1).

reserved

Decentní halenka s perlovým lemem – RESERVED (patro 0).

 
Jestli se vám ale nechce řešit vůbec nic a vezmete si na sebe prostě “jen” to nejoblíbenější, co máte ve skříni, rozhodně se nemusíte stydět. Vždyť Vánoce jsou přece svátky rodinné pohody a správné rodiny, ty bývají shovívavé. 🙂 Stačí drobnosti a hlavně dobrá nálada. Přeji vám krásné svátky, ať už je budete slavit v čemkoli.

Kateřina
Mohlo by vás zajímat