Pořiďte si nejžhavější trend letošního léta – proužky!

25.5.2018

Proužky se mezi módními trendy objevují s železnou pravidelností velmi často a zároveň je doprovází tolik pravidel, že se spousta žen a dívek tohoto vzoru bojí. Letošní jarní a letní kolekce proužky doslova hýří, pruhovaná trička, šaty, kalhoty i saka tvoří základ letošního šatníku. Bez nich to v následujících týdnech a měsících nepůjde. 

Proužky v celém outfitu

Nebojte se proužků, ne všechny přidávají opticky kila, ba právě naopak! Vhodně zvolený pruhovaný potisk postavu prodlouží a vytvaruje. Ani tolik obávaných horizontálních pruhů se nemusíte obávat. Klíč k úspěchu tkví ve střihu oblečení a šíři proužků. Pro ty odvážné si pro tuto sezonu návrháři připravili i variantu pruhy od hlavy až k patě na šatech či overalech. V tom případě sáhněte po lehkých látkách.

Overal – Lindex (patro 0), kabelka – H&M (patro –1, 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty  – vlastní

Proužky na topech 

Tolik populární trička a topy s horizontálními a úzkými proužky nemusejí přidávat kila. Pokud sáhnete po střihu na tělo či lehce volnějším, není se čeho obávat. Svou roli hraje i šíře pruhů. Čím drobnější postavu máte, tím užší by pruhy měly být a naopak. Jde o dosažení celkové harmonie. Ženy s drobnou postavou si mohou dovolit i maxi topy, které kolem těla vlají. Jejich postavě to nikterak neublíží. Klasické vodorovně pruhované tričko či lehký svetřík vypadá dobře s džínami a balerínkami či jako součást pracovního kostýmku. Nápadně vzorovaný vršek vynikne v kombinaci s jednobarevnou sukní či kalhotami a naopak. Čím méně ostatních vzorů použijete, tím více pruhy vyniknou.

Topy – MANGO (patro +1), šperky – H&M (patro -1 a 0),  kalhoty, kabelka – vlastní

Proužky, které prodlužují 

Vertikální pruhy se hodí v případě, že chceme prodloužit celou postavu či jen její část. Takto postavený vzor se skvěle hodí pro dlouhé kalhoty či sukně. Čím výraznější pruhy a kontrastnější barvy použijete, tím jednodušší by měl být zbytek oblečení. Nemáte-li postavu modelky, pak se tohoto pravidla skutečně držte. Pruhy jsou totiž natolik výrazné, že ve velkém množství a zejména v několika variantách v jednom celku snadno působí kontraproduktivně. V barvách nejlépe funguje bílý podklad. Valná většina oblečení se nechala inspirovat tradičním námořnickým stylem, a proto na pultech obchodů najdete zejména kombinaci bílé s černou či tmavě modrou. Tím nic nezkazíte. Velmi dobře vypadají i proužky červené, malinové, zelené či žluté. Jarní barevná paleta nabízí spoustu možností. Pokud váháte, jaký kousek v proužkaté variantě si pořídit, pak vězte, že velký dojem uděláte s pruhovanými sakem či maxišaty.

Šaty – RESERVED (patro 0),  denimová bunda – MANGO (patro +1), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty  a kabelka – vlastní

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat