Get the PREPPY look

23.9.2013

Britská modelka a televizní moderátorka Alexa Chung, je známá nejenom pro svojí ofinu a dlouhé nohy, ale především jako módní ikona díky svému nezaměnitelnému vkusu a looku holky v uniformě.  Její nažehlený preppy styl ve světě módy inspiruje natolik, že například  luxusní britská značka Mulberry po ní pojmenovala svojí ikonickou kabelku – „Alexa“. Nechte se inspirovat také!

 
Preppy a školácký styl slaví velký comeback a již dávno neplatí, že sexy = odhalené nohy a vyzývavý střih, nýbrž návrháři se předhánějí v tom, kdo dokáže ženskou krásu prodat i v těch nejneprvoplánovějších siluetách. Kromě pánských prvků se v nových kolekcích objevuje i hodně prvků z uniformy prestižních škol. Výrazné límečky, tmavé punčochy, boty bez podpatku a výrazné obroučky slunečních či dioptrických brýlí. Pořiďte si pár takových kousků a nešlápnete vedle!

 
Alexa má celý arsenál košil, a ačkoliv se tvrdí, že ta bílá je základem šatníku, my se přimlouváme za světle modrou. Ta se totiž hodí jak k formálnějším outfitům, tak na (stylovou) procházku do parku. Kdo touží po originalitě, může obyčejné knoflíčky nahradit perličkami, např. z galanterie Fillium (v -2 patře). Od sukně pouzdrového střihu se tuto sezónu vracíme k rozvernější áčkové siluetě a pokud vsadíte na kůži, budou vaši sukni nosit i vnučky, protože vydrží věky a je skvělou investicí. Z módy se již dlouho dobu nedostávají ani mokasínky, které každou sezónu obměňují pouze tvar a zdobení. Hitem jsou letos špičaté tvary a kov. Se zlatem to ale nepřehánějte, platí, že pokud máte aplikaci na botách, už by se mělo šetřit jinde na oblečení. Pokud chcete ve školáckém outfitu přeci jen působit vážně a důrazně, pořiďte si tmavé brýle. Ideální s výrazným potiskem, který rozsvítí i ten nejšedivější celek a je třešničkou na dortu.

 
gtl1_calzgtl1_topshopGTL1_BATAgtl1_gantgtl1_reserved

 

Punčochy Calzedonia, košile Topshop, kožená sukně Gant, mokasíny Baťa a brýle Reserved.

 

 

Adéla
Mohlo by vás zajímat