Khaki zelená – nová černá!

26.11.2014

Existuje fáma, že khaki zelená je barva ryze vojenská. A co je vojenské, není pro ženské. To je ale velký omyl! Zvlášť teď, kdy se tato barva umístila na první příčce spolu s královnou barev. Od letoška se jí totiž říká „nová černá“. Takže hurá do obchodů, je na čase si něco královského pořídit.

 

Že se vám khaki nelíbí? Nebo nevíte, jak ji nosit a navíc se vám nehodí k pleti? Je to nudná a fádní barva? Nelámejte nad ní hůl, dokud ji nevyzkoušíte. Není tajemstvím, že se dá skvěle kombinovat jak s dalšími odstíny zelené, tak s černou, béžovou či šedivou barvou. A hlavně, snese, na rozdíl od černé, mnohem více lesku v podobě kovových detailů či doplňků. Vymažte z paměti military kabát s kožešinou a podívejte se, že se dá khaki nosit i jinak 😉

 

Potrpíte si na neotřelý styl? Pak tedy vrstvěte a kombinujte materiály! Outfit bude působit zajímavě a netradičně. S balonovou sukní do pasu s kovovým leskem či flitrovými kraťasy váš look nakročí tím pravým party směrem, ale khaki tričko s nápisem tuto tendenci zmírní. Zachumlané v teplém kabátu nebo v trendy letecké bundě s beránkem můžete vyrazit vstříc sychravému počasí. Pokud si budete připadat stále málo „streetově“, nasaďte na hlavu kšiltovku s ultra rovným kšiltem nebo čepici s bambulí.

look3-color

Nákrčník, Ann Christine (patro 0). Bunda + sukně + boty, RESERVED (patro 0). Tričko, MANGO (patro +1). 

 

V letošní nabídce trendů nechybí ani zvířecí kožešiny a jejich imitace. Nejste-li zarputilá ochránkyně chundelatých tvorů, třeba jen jediný takový doplněk bude skvělou investicí. S barvou si lámat hlavu nemusíte, během světových fashion weeků jely barvy všelijaké! My jsme vybrali prostornou tašku přes rameno zemitých tónů. Huňatý svetr s khaki košilí se skvěle hodí ke koženým kraťasům, které dají vyniknout vašim nožkám. Vysoké boty jsou pro tento outfit podmínkou a pak vás noční život přivítá s otevřenou náručí 😉

look2-color-90

Svetr, F&F (patro +1). Košile + náhrdelník, MANGO (patro +1). Rukavice, RESERVED (patro 0). Taška, ESPRIT (patro +1). Kraťasy + boty, Promod (patro 0).

 

Pro mě je podzim ideálním obdobím pro procházky Prahou. Brouzdat se spadaným listím, usrkávat horkou čokoládu a klábosit s kamarády o knihách a o čím dál více se zkracujících dnech – to jsou přesně ty výpravy, na které je potřeba se teple a pohodlně obléct. Nevím jak vy, ale já nedám na dobře padnoucí džíny dopustit. S klidným svědomím můžu říci, že je nosím téměř tři sta dní v roce a procházky nejsou výjimkou. Jsou to okamžiky, kdy dám přednost praktičnosti. Ideálním svrškem je proto dvouvrstvá bunda s kapucí, kterou můžete ozvláštnit sladěnou šálou přepásanou opaskem.

look1-color-95

Šála + bunda, ESPRIT (patro +1). Kalhoty, RESERVED (patro 0). Boty, C&A (patro 0). 

Peter
Mohlo by vás zajímat