Trend kalhot a sak letošního jara

4.4.2018

Dámské kalhoty mohou být považovány za nejvíce univerzální kousek, který je přítomen v šatníku každé ženy. Letos se návrháři v nových trendech doslova vyřádili, a tak můžete vybírat z nepřeberného množství stylů a barev. V kolekcích jaro 2018 najdete nejen ležérní styly, ale také sportovní, elegantní či rafinované modely určené pro speciální večerní akce. S trendem kalhot jde ruku v ruce trend sak z 90. let, které můžete nosit ke kostýmu, a nebo ještě lépe samostatně jako tzv. statement kousek.

1. PALAZZO KALHOTY

Tyto kalhoty jsou vhodné pro ty z vás, kdo nenosíte sukně a na kalhoty nedáte dopustit. Když přijdou teplé jarní dny, na džíny či upnuté kalhoty zapomeňte, zvolte volné kalhoty, letos nejlépe jednobarevné, já zvolila čistě bílé kalhoty do pasu. Vršky můžete zvolit upnuté nebo volné, ty je vhodnější vždy zastrčit do kalhot, aby nezanikla vaše silueta. Pokud je venku chladněji, rozhodně zkuste palazzo kalhoty doplnit o trenčkot, který opět dodá vaší siluetě proporce a definuje pas. Kabelky volte ve výrazném odstínu, jedná se o velmi příjemný a svěží detail.

Trenčkot a kalhoty – MANGO (patro +1), Svetr – RESERVED (patro 0),  kabelka a boty – vlastní

2. NEBOJTE SE TEPLÁKŮ

Ne všechny z nás si potrpí na eleganci, a proto je pro vás tento jarní trend jako stvořený. Sportovní prvky zažívají v posledních několika sezonách opravdový boom. Teniskám propadla nejedna módní ikona. Aby toho nebylo málo, návrháři ještě trochu „přitvrdili“ a mezi další žhavý sporty-trendy zařadily „tepláky“. Není samozřejmě řeč o bavlněném vytahaném čemsi, které se nehodí ani na domácí nošení, ale o super střižených a stylových kalhotech inspirovaných právě sportovními teplákovkami. Tyhle kalhoty poznáte snadno – pyšní se například pruhy na bocích, jsou poseté flitry, mají lesklý povrch nebo zajímavý vzor. Do fitka nebo jiné aktivní vyžití by jich byla doslova škoda! Tepláky kombinujte s kousky, které mají do sporty trendu opravdu daleko. Zkuste třeba jemná saténová tílka připomínající negližé, denim nebo minimalistické topy.

Top a tepláky – RESERVED (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty – vlastní

3. KLASIKA V NOVÉM HÁVU

Klasické sako nikdy nebude zastaralé, i když jsme na týdnech módy v posledních letech vídali spíš bombery nebo džínové bundy, tentokrát je všechno jinak: jarní kolekce světových značek ukazují, že sako nepatří jenom do zasedačky. Šedá kostka nikdy nezklame a v nové sezoně vám navíc vylepší módní skóre. Do práce sako kombinujte s cigaretovými nohavicemi nebo naopak palazzo kalhoty s neutrálním topem. Pokud šedá není zrovna vaše barva, klidně volte variantu v béžové nebo hnědé.

Sako a top – Lindex (patro 0), kalhoty – H&M (patro -1, 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty a kabelka – vlastní

4. 90. LÉTA V NOVÉM POJETÍ

Klasické blejzry trochu změnily podobu a letos budou trendy saka ve stylu 90. let. Vycpaná ramena, prodloužené délky, střižené výrazné kapsy, asymetrické střihy…to vše bude letos k vidění na ulicích a v obchodech. Pokud chcete tyto střihy kombinovat, doporučujeme zůstat u klasických slim džín, s těmi rozhodně chybu neuděláte, pokud ale chcete jet na vlně devadesátek, určitě si k saku pořiďte odpovídající pár kalhot ve stejné barvě, chce to trošku odvahy, ale výsledek bude stát za to.

Sako – MANGO (patro +1), boty – H&M (patro -1 a 0),  džíny – TOPSHOP (patro +1), kabelka – vlastní

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat