Vychutnejte si Silvestr!

30.12.2013

 

Oslavy Nového roku, které vypuknou již zítra, se nesou v duchu jídla a pití.  Nemáte také dojem, že se u nás lidé při pořádání oslav stále rádi drží zuby nehty obyčejných chlebíčků a nakrájeného lovečáku? Co takhle letošní silvestrovské občerstvení posunout na vyšší úroveň? Pokud letos nevyrážíte někam ven na Silvestrovskou oslavu a rozhodli jste se zůstat doma a třeba k sobě pozvat přátele, překvapte je něčím „vytříbenějším“!

 

Těžkou vajíčkovou nebo česnekovou pomazánku po vánočních svátcích, kdy všem leze jídlo už i ušima, ocení také málokdo. A co se týče alkoholu, tak proč nenechat pivo v lednici na novoroční kocovinu, a těšit se na zážitky budoucích dvanácti měsíců se sklenkou něčeho výjimečného? Takovou party přeci pořádáte jen jednou v roce. V PALLADIU jsme našli širokou škálu možností, jak si noc plnou ohňostrojů užít se vším všudy, a vkročit do dalšího kalendářního období doslova s chutí.


Seefood Shop
(patro -2) nabízí opravdové lahůdky. Překvapte své přátele luxusem v podobě výborných ústřic. A když už si budou myslet, že nic lepšího přijít nemůže, tak jim naservírujte špízy z čerstvých krevet. Pokud se ovšem chcete stát hostitelem roku, pořiďte pro svou společnost výběrový kaviár. Takovým gastronomickým orgiím chybí už jen růžové bublinky Jean Vesselle – Rosé de Saignée.

 

IMG_4552

IMG_4551

IMG_4550

Exkluzivní  výběr alkoholických nápojů nabízí také prodejna Kratochvílovci (patro -2). V té nám doporučili tři varianty, čím si na Silvestra připít. Tou první je klasické šampaňské  Pierre Gimonnel z roku 2005, kterým se trefíte do vkusu úplně každému. Dále můžete zvolit, v České republice ještě ne tolik známý, Crémant Langlois  nebo vznešený koňak Chateau de Montifaud. Vybírat ovšem můžete i z dalších stovek lahví, takže své štěstí v některém z regálů určitě najdete.

 

IMG_4554

IMG_4556

Své menu nemusíte stavět pouze na slaných pokrmech. Každý si rád osladí život kvalitními pralinkami. Ty v PALLADIU naleznete v prodejně arko (patro -2). Můžete navíc tématicky zvolit čokoládové bonbony plněné alkoholem. Mezi naše favority se probojovali tyto příchutě: rozinka v rumu, punč, vanilkový krém s jablečnou mousse, bailey’s, liskový oříšek a marcipán. A všechny jsme zapili bílým šumivým vínem.


IMG_4557

IMG_4558

Francouzská cukrárna, kavárna a lahůdky au GOURMAND (patro -2) nás zlákaly šampaňským J.M. Tissier a jemným jablečným cidrem z Bretaně. Ten je skvělou alternativou pro ty, kteří upřednostňují výrazně ovocné tóny. A nesmí chybět ani „zobání“ v podobě černých nebo zelených oliv a sušených rajčat v oleji od M. de Turenne.

IMG_4559

IMG_4560

IMG_4561

Pokud jste ovšem po celém roce unavení a nechce se vám doma složitě nic připravovat a vařit, tak pro jsme pro vás v PALLADIU našli skvělé řešení. Silvestr si můžete vychutnat např. v Libanonské restauraci El Emir (patro 2), která svým zákazníkům nabízí speciální  menu 1000+1 night pro čtyři osoby a poznáte díky ní hlavní chutě této exotické kuchyně. Průřez dálné gastronomie se skládá ze čtyř welcome drinků Araku, patnácti kusů Mezze (výběr teplých a studených předkrmů), dvou porcí Mixed Grillu (kombinace jehněčích a kuřecích kostek a mletého jehněčího) a láhve červeného vína Kefraya Reserva. To vše za 2 990 Kč. Každoroční oslavu si tak můžete užít v netradičním stylu! Pokud ale libanonská restaurace není pro vás to pravé ořechové, zajděte si do jiné z patra +2 PALLADIA – je jich na výběr opravdu spousty.

Nákupy domů ale obstaráte i v Marks & Spencer (patro 1), kde seženete velký výběr britských dobrot, mezi nimiž nechybí například různé oříšky, brambůrky, nachos, dipy, ale i vína či sladkosti. Milovníci sýrů z Francie, Holandska, Švácarska, Itálie i jiných zemí Evropy najdou štěstí v kiosku Ráj sýrů ( patro -2), který krásně doplňuje vinotéka s vinným degustačním barem WineWorld fresh (patro 2). A abyste vyvážili všechny hříšné silvestrovské jednohubky, tak si skočte také do supermarketu Albert (patro -2) a nakupte si čerstvé ovoce a zeleninu. Začnete pak nový rok hezky zdravě!

Přejeme vám, čtenářům našeho PALLADIUM Blogu, vydařenou Silvestrovskou oslavu, úspěšný vstup do Nového roku, zdraví, štěstí a pohodu v roce 2014. Děkujeme za vaši přízeň.

Valentina
Mohlo by vás zajímat