Top podzimní produkty Fjällräven, které by neměly minout žádného dobrodruha

20.8.2016

Značka Fjällräven s důmyslnou filosofií výroby byla založena v roce 1960 švédským dobrodruhem Åke Nordinem. Jejím specifikem není jen výroba vysoce kvalitního funkčního zboží, které oceňují jak generace milovníků přírody na celém světě, tak lidé kteří se chtějí kvalitně a stylově obléknout i do města, ale také zohledňování životního prostředí při výrobě veškerých produktů. Tento švédský outdoorový velikán se nachází i v PALLADIU, a tak jsme se mu rozhodli podívat na produkty, které vás na nadcházející sezonu rozhodně nesmí minout.

Jaký je příběh vzniku značky?

Čtrnáctiletý Nordin je na túře v horách, kde mu nevyhovuje střih jeho neforemného batohu. Po průzkumech zjistí, že designy současných outdoorových batohů jsou  velmi špatně navržené.  Půjčí si tedy od maminky šicí stroj a ušije batoh, jehož základ tvoří dřevěný rám, který poté podle očekávání švédského skauta rozložil rovnoměrně zátěž a zlepšilo se také odvětrání mezi zády a batohem. Přesně o deset let později se tento jeho revoluční  vynález, dnes známý jako ikonický batoh Kajka, stává základem pro značku Fjällräven. V suterénu domu začal pak Nordin vyrábět další batohy s lehkými  hliníkovými rámy, lehké stany, funkční outdoorové oblečení a revoluční spací pytle. To vše a mnohem více najdete v repertoáru značky i dnes.

2015-07-02-01-07-221908582555

Mezi další klasiky švédského výrobce outdoorových oblečení patří například bunda Greenland Jacket z roku 1968, kalhoty Vidda Trousers z roku 1999 a bunda Expedition Down Jacket vyrobená v roce 1974. Řada dalších výrobků se dočkala ocenění za funkčnost a také, čímž je Fjällräven proslulý, za zohlednění životního prostředí při výrobě. Těmi jsou třeba kalhoty Keb Trousers a batoh Kånken, abychom uvedli alespoň dva z mnoha příkladů.

Kanken-backpacks

Batoh Kånken se dočkal i své recyklované podoby

Je jím nejudržitelnější batoh všech dob Re-Kånken, který je momentálně populární i ve světě blogerek. Je vyroben z polyesteru recyklovaného z jedenácti plastových lahví.  Pet lahve nejsou ale tím jediným, díky čemu výroba tohoto batohu neničí naší planetu. Batoh je barvený pomocí technologie SpinDye, která radikálně snižuje množství použité vody, energie a chemikálií. Díky těmto technologiím je batoh velmi odolným výrobkem, který je ale zároveň vhodný pro recyklaci. A momentálně je i stylovým doplňkem, který nesmí chybět žádnému stylaři. fff

2016-06-02-11-06-321245057874

 

Greenland Jacket

Outdoorová klasika, která byla vyvinuta ve spolupráci se členy expedice Grónsko 1966, je hned dvojí výhrou. Zaprvé odolá každému počasí a zadruhé je i stylovým společníkem do města. Oblíbil si jí například i herec Orlando Bloom. A je tak jasným důkazem toho, že kvalita a styl se nevylučují. Takže pokud si vaše drahá polovička potrpí na kvalitní a odolné bundy, ale vy chcete aby k tomu vypadala i elegantně je Greenland Jacket jasnou volbou.

swswaaaaaaaaaaaaaa

Parky do ulic i na túru

Jestli něco k podzimu neodmyslitelně patří, tak do jsou dozajista parky. Nesmrtelný kousek, se kterým neuděláte chybu. A pokud hledáte bundu, ve které se budete cítit pohodlně na procházce lesem, ale i v ulicích velkoměsta jste na správném místě. Parka Fjällräven je totiž díky nadčasové technologii vhodná jak pro každodenní nošení, tak i na výlety do lesa či otevřeného terénu.

qqqqqqqqqqq

 

Co dalšího ve Fjällräven najdeme?

Od založení společnosti v roce 1960 se produkty Fjällräven neustále vyvíjí a nabízejí nadčasové, funkční a odolné oblečení pro ženy i muže, batohy, stany a doplňky. Značka je inspirována drsnou švédskou přírodou, díky čemuž je veškeré zboží vyrobeno z těch nejlepších materiálůFunkčnost, odolnost a spolehlivost, to jsou základní rysy všech produktů. Tudíž pokud vyrážite na prázdninovou túru pod stan a potřebujete adekvátní vybavení není pro vás nic lepšího než zajít do prvního patra PALLADIA, kde najdete jednu z nejlepších značek outdoorového vybavení Fjällräven. Uvnitř obchodu na vás čeká vše, co budete na dobrodružný výlet potřebovat.  

Výstřižekstažený soubor

 

Klára
Mohlo by vás zajímat