Elegantní i během horkých dnů

5.6.2018

Je vůbec možné vypadat k světu, když teploty atakují tropickou třicítku? Pokud jste na pláži nebo na koupališti, není to žádný těžký úkol, ale jestliže musíte trávit horké dny v kancelářích nebo ve škole, je potřeba se nad oblékáním trochu zamyslet. Zapomeňte na žabky a džínové šortky a dejte přednost přírodním lehkým materiálům a rafinovaným střihům.


Sněhobílá košile

Bílá košile je must have kouskem, který využijete po celý rok. Hodí se na ležérní posezení s přáteli, přes plavky na pláž, ale i na důležitou pracovní schůzku. Pokud chcete, aby vám bylo v halence příjemně, zaměřte se na materiály, jako je moderní len nebo stoprocentní bavlna. Pokud vám to dress-code dovolí, nebojte se ani lehce průhledných vršků, pod kterými vynikne něžný top se špagetovými ramínky nebo krajková bralettka (delší podprsenka). Skvěle vypadá sněhobílý model od hlavy až k patě a košile se zajímavými prvky.

HalenkaESPRIT (patro +1). Zavazovací košile, H&M (patro -1, 0). Vyšívaná halenka, Levi´s (patro -1).  Pruhované kalhoty, ESPRIT (patro +1). Kabelka, RESERVED (patro 0). Bílé kalhoty, RESERVED (patro 0).  

Šaty do práce i na piknik

Éterických volných šatů se nevzdávejte ani když vás čekají letní dny proseděné v kancelářích. Trendy midi délka pod kolena nebo až ke kotníkům je nejen stylovým hitem, ale zároveň je vhodná i na formálnější události. Pokud se bojíte, že vám delší šaty opticky zkrátí nohylodičky na podpatku jsou sázkou na jistotu. Nejen do kanceláří se hodí šaty košilového střihu, které vytvoří s formálními botami model vhodný do kanceláře a s teniskami zase outfit ideální na letní výlety.

Fialové, růžové šaty a psaníčko, RESERVED (patro 0). Květované šaty, Lindex (patro 0). Zelené šaty, Marks & Spencer, (patro 0, +1).

Office & ležérně

Džínové mini šortky si nechte na pláž a do práce si oblékněte raději široké volné kalhoty s vysokým pasem. Skvěle vypadá také slušivý overal, ve kterém můžete s výraznějšími doplňky vyrazit klidně i na večerní koktejl. Elegantní styl je letošní léto trendy i na běžné nošení, takže bermudy s puky nebo kratší culottes kalhoty najdete snad ve všech módních obchodech.

Džínové culottes, ESPRIT (patro +1). Lodičky, Deichmann (patro –2). Pásek, Levi´s (patro -1). Hnědé culottes, RESERVED (patro 0). Košile, (Levi´s (patro -1). Bermudy, H&M (patro -1, 0). Overal, Lindex (patro 0). 

Foto: Pinterest.com

Klára
Mohlo by vás zajímat
19.2.2017
Od Kláry