Tipy na kosmetiku, bez které se v zimě neobejdete!

23.1.2017

Jediný, kdo nesdílí naši radost z pohádkové zimy, je naše pokožka. Ta totiž dostává v mrazu pořádně zabrat. A ani přechody z chladu do teplých domovů a kanceláří jí zrovna dvakrát nepomáhají. Sestavili jsme proto pro vás seznam kosmetických must-have kousků, díky kterým vaše pleť a vlasy zůstanou zdravé a krásné i v době největších mrazů.

BOJUJTE PROTI VYSUŠENÝM RTŮM

V zimě naše rty dostávají extrémně zabrat. Také znáte taky ty momenty, kdy si v zimě nanesete rtěnku, ale vaše rty jsou tak popraskané, že tím své vizáži spíše uškodíte, než že byste jí pomohly? A tak se často této rudé pomocnice na zimu vzdáte, protože s vysušenými rty prostě dohromady nejde. Tak přesně této situace se vyhnete díky dostatečné hydrataci vašich rtů. V PALLADIU najdete spoustu malých pomocníků, které s sebou můžete nosit úplně všude a rty tak hydratovat klidně každou půl hodinu. Naším favoritem jsou letos rozhodně přírodní balzámy Eos, které nejenže skvěle fungují, ale také krásně vypadají. Jsou bez parabenů, minerálních olejů, i bez lepku, zato obsahují vysoký podíl přírodních olejů, bambuckého másla i vitaminů s antioxidačními vlastnostmi, díky čemuž také neodolatelně voní. Neméně nás nadchl i balzám od MAC, obsahující mandlový olej, bambusové máslo a extrakt z avokáda. A pokud chcete rty vyživovat a zároveň jim dodat barvu sáhněte po balzámu SEPHORA.

EOS balzámy a Labello, dm drogerie market (patro -2). Balzám MAC, M•A•C Cosmetics (patro -1). Balzám Sephora, Parfumerie SEPHORA (patro 0).

HYDRATOVANÁ POKOŽKA JE ZÁKLAD

Nejen naše pleť na obličeji, ale i pokožka celého těla dostává v zimě pořádně zabrat. A to obzvlášť v posledních týdnech, kdy rtuť teploměru klesá opravdu hluboko pod bod mrazu. Máme ovšem pár kosmetických zázraků, o které se s vámi neváháme podělit. Protože bez nich si život v zimě už neumíme představit. Prvním z nich je relipidační olej do sprchy Eucerin. V zimě je vhodnější a to především pro ty z vás, které mají citlivou pokožku a často trpí na ekzémy způsobené mrazy, místo mýdel používat oleje. Proto je ideální právě olej Eucerin, který pokožce navrací důležité lipidy, vytváří na ní ochranný film a chrání ji tak před dehydratací. Stejná značka nabízí i pleťové mléko pro citlivou pokožku. Pokud citlivou pokožku nemáte, můžete si dovolit i aromatičtější hydratující mléko. Skvělé je například to od Dermacolu, které voní jako čerstvě nakrájený meloun. Co se make-upu týče, je vhodné používat ty lehčí. Ideální jsou BB creamy, které obsahují i UV ochranu před sluncem na horách. Nesmíme zapomínat ani na hydrataci pleti, pro kterou je ideální Princess krém od Dermacolu.

Krém a olej Eucerin, Lékarna (patro -2). Krém na pleť a tělo Dermacol,  Dermacol (patro -2). BB krém L´Oréal, dm drogerie market (patro -2).

NEZAPOMÍNEJTE NA VLASY

Se stejnou samozřejmostí s jakou na zimu měníme náš šatník, musíme v tomto období měnit i přípravky na vlasy. A to obzvlášť pokud si vlasy barvíte či melírujete. Blond barva vlasy extrémně vysušuje a v kombinaci s mrazíky vlasy ničí dvojnásob a tak musíme našim kadeřím věnovat speciální péči. Určitě dobře znáte situaci, kdy si nandáte vaší superstylovou kostkovanou šálu a vaše vlasy začnou elektrizovat takovým stylem, že ji snad raději zase uklidíte. Pro tyto případy existuje elegantní řešení, které nese název L´Oréal Mythic oil. Ten je vyvinut speciálně proti elektrizaci vlasů v zimě. Kvůli nízkým teplotám se vlasy v zimě mají tendenci i lámat mnohem více než v létě, a proto je důležité používat kvalitní šampóny i balzámy. Sada L´Oréal Absolut repair lipidum, jejíž složení je obohaceno o speciální prvek Lipidium hloubkově regenerující poškozené vlasy. Vlas je okamžitě opraven a je více odolný, hebký a více lesklý. Důležitý je i kvalitní kartáč. Nejen pro zimní období doporučujeme Tangle teezer, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle funguje.

Hřeben Tangle Teezer, PROFIMED – Péče o zuby (patro -2).  Maska, šampón a Mythic oil L´Oréal, dm drogerie market (patro -2).

 

Klára
Mohlo by vás zajímat