Svět plný fantazie v Knihkupectví PALLADIUM

4.4.2014

Říše snů i pohádek, fantasy příběhy, příběhy ze života, ale i návod, jak správně uvařit svíčkovou nebo jak se vypořádat s kily navíc. Vše to a mnohem víc najdete v Knihkupectví PALLADIUM. Pojďte se s námi do této prodejny podívat.

 

Knihkupectví PALLADIUM (patro -1/-2) je jednou z 24 poboček známého knihkupectví Neoluxor. Tato prodejna je obrovským bezbariérovým komplexem a v současnosti najdete ve dvou rozčleněných patrech celkem 40 000 knižních titulů.

vstup

Do tohoto ráje čtenářů můžete vejít hned několika vstupy. První patro této prodejny stejně jako druhé je dále ještě rozčleněno. Při první návštěvě se vám tedy knihkupectví může zdát spíše jako čtyřpatrové. Hned u vstupu z patra -1 si můžete prohlédnout knižní novinky, které jsou postaveny do „pyramid“. Dále na tomto patře můžete vybírat knihy z oddělení historie, umění, hobby anebo odborné tituly.
 
Než se přesunete o patro níž, zamiřte do oddělení cizojazyčné literatury. Zde totiž najdete vaše oblíbené knižní tituly v původním jazyce, a tak si můžete třeba přečíst Shakespeara v anglické verzi a spojit, jak se říká příjemné s užitečným. Pokud hledáte v životě inspiraci a nevíte si rady, pomohou vám knihy z oddělení motivace, kde najdete různé knihy včetně titulů, které zažívají poslední roky velký boom – „návody na život“. Na své si zde přijdou samozřejmě i milovníci sudoku a křížovek. V oddělení hobby objevte knihy, které vám pomohou např. s hubnutím, sportem, vařením, zahradničením, chovatelstvím, ale také třeba se sexem:).
 
Oddělení odborných knih přináší široký výběr praktických publikací, jakými jsou např. sbírky zákonů, knihy týkající se managementu, coachingu atd. V tomto oddělení si můžete vybrat z velkého množství různých slovníků, které ocení i cizinci. Pro ty jsou tu připraveny knihy „Czech for foreigners“. Prodejna Knihkupectví PALLADIUM má však něco navíc a její návštěva je proto něčím výjimečným. V prodejně se nacházejí fragmenty románského paláce, který byl odhalen při přestavbě budovy dnešního PALLADIA. Z návštěvy knihkupectví se tak rázem stává i malá historická prohlídka.

02achileovapisen

03detskeknihy

04bucher

05kucharky

prodejnaIMG_7360-029

Do prodejny se dostanete i jedním ze vstupů na patře -2, a to buď vchodem, který se nachází vedle kavárny Neo Palladium Café (patro -2) anebo vchodem přes Papírnictví, které je součástí prodejny. Před objevením literárního světa si tedy můžete nejdříve prohlédnout veškerý sortiment od tužek až po dárkové potřeby. Samotné patro nabízí hned několik oddělení. Jedním z nich je rozsáhlé oddělení beletrie, jak české tak zahraniční. Můžeme vám zaručit, že je rozhodně z čeho vybírat. Často najdete v prodejně jakési „pyramidy“, které jsou postavené např. z knižních novinek anebo z bestsellerů. Kdo si návštěvu této prodejny doopravdy užije, jsou děti a teenageři, a to proto, že velká pozornost knihkupectví je věnována právě dětem.
 
Oddělení dětských knih je seřazeno podle věku od nejmenších dětiček po teenagery. Pokud tedy sháníte pro své dítko klasiku jako je např. Honzíkova cesta od Bohumila Říhy nebo Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Čapka, rozhodně vás Knihkupectví PALLADIUM nezklame. Příběhy o upírech a nadpřirozených bytostech budou určitě skvělým dárkem pro náctileté. Jestli občas nemáte sílu ani energii na čtení, sáhněte po některé z audionahrávek nebo DVD. Věřte, že i tak si můžete skvěle odpočinout:) Ani na cestovatele knihkupectví nezapomíná. Pokud se chystáte na cestu do zahraničí nebo zůstanete věrni českým končinám, k dispozici vám jsou průvodci, mapy a cestopisy.

08eskalator

beletrie

09 novinky

10lidojedi

prodejnaIMG_7452-044

12mnohoknih

Knihkupectví PALLADIUM nabízí kromě knih i sortiment papírnictví (psací potřeby, diáře, školní pomůcky, obaly na dárky, dárkové tašky, pohledy, hry pro děti, atd.) a další doplňkové zboží (svíčky, hrnečky, cedule, apod.). A ještě něco navíc. Pokud sháníte vstupenky distribuované v síti Ticketpro na různé kulturní akce, tak i zde je seženete.
Pokud jste milovníci knih jako my, rozhodněte si na návštěvu této prodejny vyhraďte dostatek času. Protože v tomto knižním světě snadno ztratíte pojem o čase. Není nic krásnějšího než se nechat pohltit knihou, ocitnout se v jejím příběhu a nevystoupit z něj až do té doby, dokud knihu nedočtete do samého konce.  Jestli se knihám vyhýbáte, nemyslíte, že je na čase si vyzkoušet nějakou dobrou knihu přečíst? V Knihkupectví PALLADIUM vám pro začátek doporučí tu pravou!

Šárka
Mohlo by vás zajímat
24.5.2016
Od Kláry