NA CO SE TĚŠIT: DUBEN

3.4.2014

Opět jsme pro vás připravili výběr nejzajímavějších událostí v PALLADIU pro tento měsíc. Na duben máme jednu velmi zajímavou pozvánku, a to na prodejní výstavu maleb dvou talentovaných výtvarných umělkyň, Zuzany Jeřábkové a Zuzany Ondrášové (Čupalkové).

 

Výstava se koná od 1. do 30.4.2014 na patře +1. Organizátorem ve spolupráci s PALLADIEM je International Art Gallery, celosvětová umělecká galerie založená v České republice v roce 2008. Její vizí je vytvoření nejrozsáhlejší internetové galerie umění, která podporuje umělce ze všech kontinentů a těm nejlepším dává příležitost prezentovat se na domácích i zahraničních výstavách a aukcích. Pojďme se blíže podívat na dvě vystavující malířky.

 

Zuzana Jeřábková je rodačka z Mladé Boleslavi a kresbě a malbě se věnovala od mala. Základy získala již při základní škole, kdy navštěvovala hodiny akademického malíře Stanislava Kováře. V roce 2001 dokončila studium jako aranžérka. Od roku 2007 se pravidelně účastní Salonu mladoboleslavských výtvarníků. V roce 2008 ke kresbě postupně přidala i olejomalbu, která se stala její oblíbenou technikou. V současné době se ve výtvarné tvorbě zabývá převážně portréty, krajinomalbou a přírodními motivy. Žije a tvoří v Krnsku a Mladé Boleslavi, je členkou volného sdružení VLNA a Sdružení výtvarníků ČR.

 

fg_duben_jer2

fg_duben_jer1

 

Zuzana Ondrášová (Čupalková) pochází z Olomouce, kde vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Palackého. Působí jako praktická lékařka pro dospělé. K výtvarnému umění má vztah od dětství. Konkrétně olejomalbě na plátno se věnuje již od svých patnácti let. Ráda zkouší nové a neobvyklé výtvarné techniky. Právě se zabývá olejomalbou spojenou s aplikacemi na plátno. Od roku 2013 je členkou Unie výtvarných umělců. Její tvorba se stále vyvíjí, ale má jednotný směr – abstraktní umění.

 

fg_duben_ond1fg_duben_ond2

 Výstava je k vidění po celý měsíc duben, přesto doporučujeme její návštěvu neodkládat. Spojte nakupování s uměleckým zážitkem a stavte se na patře +1 PALLADIA.

 

zdroj fotografií:  International Art Gallery

Filip
Mohlo by vás zajímat
18.3.2014
Od Šárky