Jarní výbava pro sport a volný čas

8.4.2014

Tím, že je déle vidět a počasí je čím dál tím příznivější (tedy kromě toho dnešního ;), nás (a snad i ty největší lenochy) to více táhne ven. Konečně si můžeme pořádně protáhnout tělo i mimo tělocvičny a posilovny. Základem úspěchu je sice především pravidelnost, ale také správné vybavení. Jaké jsme si pro vás v PALLADIU připravili?

 

Osobně jsem nikdy nebyla (a asi ani nebudu) ranní ptáče a tak, (ačkoli by se mi to líbilo) zpravidla nebývám schopná ráno vstát o hodinu dřív a jít si zaběhat, protáhnout se, osprchovat, pořádně nasnídat a vyrazit do světa plná energie. Dny jsou však stále delší a změna času přinesla dokonce hodinu světla navíc. Takže konec výmluvám a šup si zaběhat alespoň odpoledne:)
Ať už po ránu či navečer, stále se sem tam hlásí o slovo zimní mrazíky a tak je dobré myslet na funkční oblečení, které vás zahřeje a zároveň odvede pot na povrch. Investice do sportovní výbavy se rozhodně vyplatí a v dlouhodobém horizontu ušetříte nejen peníze, ale i různé zdravotní komplikace.
V PALLADIU seženete vše potřebné. Například prodejna PUMA (0 patro) si letos připravila krásnou kolekci funkčního běžeckého oblečení, ale i obuvi. Vše v krásných sytých barvách.


186733_08  186734_06
 

PUMA (0 patro): PUMA Faas 600 S Trainers, dámské běžecké boty PUMA Faas 600 Wns 

511304_02511207_01
PUMA (0 patro): reflexní bunda PR Pure NightCat Jacket, sportovní podprsenka Gym ACTV Power Bra Top 

Krásné a pohodlné kousky naleznete samozřejmě i v prodejnách adidas Concept Store (0 patro) a A3 SPORT (-1 patro). V prodejně A3 SPORT (-1 patro) mne zaujal především bederní běžecký pás HYDRO 45 BELT s držákem na láhev, který je situován pod úhlem 45° pro snadný přístup za běhu. Má nastavitelný opasek pro rovnoměrné rozložení váhy, takže vás plná lahev nebude tahat k jedné straně. Připadá mi to jako skvělé a jednoduché řešení. Správný pitný režim je při sportu nezbytný, ale tahat s sebou v ruce petku není nic pohodlného.


hydro
Bederní běžecký pás HYDRO 45 BELT Salomon S329124

Zároveň mě nadchla nabídka ponožek pro běh. Nejen, že odvádí pot, ale zároveň obsahují patentované pásmové tlumení došlapu, které brzdí nárazy způsobené dopadem na tvrdý povrch.


A3ponozkyA3sport
 

Pokud vám běh z jakéhokoli důvodu nevyhovuje, ale rádi byste si zasportovali na čerstvém vzduchu, co takhle vyzkoušet bruslení? Jestli uvažujete o zakoupení bruslí, je dobré si předem ujasnit, co od nich vlastně očekáváte a jak je budete využívat. Na stránkách http://www.jak-vybrat-koleckove-brusle.cz/ se dozvíte nejen, jak vybrat brusle, které vám budou vyhovovat, ale také, jak se o brusle starat, jak se naučit bruslit a jak správně brzdit.
Při výběru bruslí je důležité se zaměřit na tři základní věci:
1) Typ brusle – typ brusle určuje, na co jsou brusle vhodné.
2) Velikost koleček – velikost koleček určuje rychlost bruslí.
3) Cenu.
Brusle se dělí na několik typů podle pokročilosti bruslaře a také použití. Záleží, jestli chcete jezdit rekreačně, závodně či si na bruslích vyzkoušet freestylové triky. Širokou nabídku bruslí naleznete v prodejně SPORTISIMO (-2 patro), kde vám i poradí s výběrem.

 


zealot_classic_sportiss

 SPORTISIMO (-2 patro) pánské brusle ZEALOT

rollerblade-igniter-w-90_0
SPORTISIMO (-2 patro) dámské Fitnes brusle Rollerblade IGNITER W 90


Naleznete zde dokonce i množství skateboardů. Jak klasický, tak i unikátní typ skateboardu, který se ovládá pomocí pohybu nohou dopředu a dozadu, bez nutnosti se odrážet od země. Jízda na něm prý připomíná jízdu na surfu. Skvělý způsob, jak se pocitově přenést na sluncem zalité pláže:)


reaper-gotic_0  skate2
 

SPORTISIMO (-2 patro) skateboard REAPER Gotic s deskou z čínského javoru, unikátní typ skateboardu Arcore WAVERIDER

Co se týče oblečení, kromě již zmíněného doporučuji navštívit třeba prodejnu H&M (-1 a 0 patro), kde naleznete mnoho různých triček, mikin, legín i sportovního prádla. Osobně se mi moc líbí oboustranné kraťasy, které můžete podle nálady nosit oběma stranami navrch. V H&M (-1 a 0 patro) mají i nespočet krásných tílek a barevných vzorovaných legín pro volný čas s přáteli či na domácí lenošení:)

 


hmprodm hmprodreversible

Nezapomeňme však na kolekci polo triček v prodejně La Martina (+1 patro). V prodejně si vyberete z palety různobarevných elegantních triček i košil vhodných nejen na polo, ale třeba i na golf, či na procházku po Praze. Pokud je vám sportovní elegance blízká, rozhodně neuděláte chybu, když prodejnu La Martina (+1 patro) navštívíte.


GD5B4979 GD5B4993  GD5B5055GD5B5091
Ne nadarmo se říká, že pokud se člověk cítí ve sportovním oblečení dobře, chodí cvičit mnohem raději. Tak vzhůru do toho a snad nám sluníčko i odhodlání vydrží:)

 

Lucie
Mohlo by vás zajímat
8.2.2016
Od Petera