Must-have každého jara

27.4.2015

Jak ve zdraví „přežít“ tento týden, kdy teploty vyšplhají maximálně něco málo nad 10 °C? Zachrání vás trenčkot – nezbytný doplněk každého jara, proto si nějaký pořiďte, pokud ho ještě nemáte. Užijete ho nejen toto jaro, ale i několik následujících.

Můžeme začít tím, že složíme velký hold anglické značce Burberry, díky níž spatřil světlo světa trenčkot! Svrchník, na přechodové počasí jako dělaný, vás ochrání před náhlým deštěm a přitom je tak neskutečně módní. Pokud přemýšlíte nad tím, jaký kousek vám v šatníku rozhodně nesmí chybět, pak je to právě on! Hodit se vám bude jak k šatům či sukni do práce, tak ke kalhotům pro volný čas. Doporučuji nešetřit a dát si záležet s výběrem. Zaměřte se na materiál, bavlněný gabardén vám zaručí nepromokavost, popelín s příměsí polyamidu zase lesk. Pak si už jen vyberete barvu, která vám bude nejlépe ladit s ostatními kousky v šatníku.

Tip: Chcete-li být do puntíku trendy, poohlédněte se po ne zcela pro trenčkot typických barvách. Co třeba barva léta, pastelově modrá? Nebo sytě žlutá ve slabé kožené variantě…

koláž-trenchcoat

Jak ho nosit?

Návrháři velí „kombinujte pastelové barvy a vzory“! Nebojte se proto sáhnout po tričku či kalhotách v kostce, proužku i puntíku. Outfit tak ozvláštníte a dosáhnete neotřelého a svěžího, jarního looku! Pro stále populárnější „male look“ je trenčkot jako dělaný. Cigaretové kalhoty doplňte o mokasíny na platformě a kabát, který ponechte v rozepnuté rovné siluetě nebo ho nezapnutý převažte opaskem. A jaká délka kabátu je aktuálně v kurzu? Klasikou je délka do půli stehen, ale já doporučuji variantu ještě o něco delší, a to pod kolena. Má to však jednu záludnost – výška postavy se opticky zkracuje a pro ženy menšího vzrůstu to tedy není to pravé ořechové. Nemusíte ale zoufat, délka nad kolena je nesmrtelnou záležitostí a výhodou je, že jsou jimi obchody doslova přecpané 😉

koláž-15°C

Trenčkot, TOPSHOP (patro +1). Zeleno modrá halenka, H&M (patro 0, -1). Boty, TOPSHOP. Šála, F&F (patro +1). Pruhované tričko, MANGO (patro +1). Kalhoty, Marks & Spencer (patro 0, +1).

 Tip: Vyměňte pásek u kabátu za kus plisovaného tylu (zakoupíte ho v PALLADIU v obchodě Filium, patro -2) a uvažte si ho kolem pasu podle vaší nálady. Inspirací vám může být třeba jarní kolekce značky Burberry Prorsum.

S květinovými motivy letos opět zazáříte. Zvolte si jeden kousek pestré flory a zbytek dokombinujte jednobarevně. Navrch oblékněte skvěle padnoucí trenčkot a vyražte do práce. Ráno nebudete při nízké teplotě klepat kosu a výrazné barvy spolu s motivy přírody rozproudí kolem vás positivní jarní náladu.

 

koláž-15°C_1

 

Žluté květované kalhoty, F&F (patro +1). Bílá blůza, ESPRIT (patro +1). Pantofle, Marks & Spencer (patro 0, +1). Modrý trenčkot, MANGO (patro +1). Červené květované kalhoty, TOPSHOP (patro +1). 

Peter
Mohlo by vás zajímat
23.10.2013
Od Sandry