Get ready for the summer: aneb Jak se připravit na plavkovou sezónu

12.5.2017

Trápí vás poslední kila, která jste si předsevzala shodit než odjedete na dovolenou? Chcete doladit postavu před tím, než obléknete na dovolené plavky? Trápení se hladem ještě nikdy nikoho nespasilo, protože při první přestávce v půstu přichází jojo efekt, a tak je dozajista lepší  řídit se zásadami zdravého životního stylu. Nejenže díky nim budete v plavkách za hvězdu, ale hlavně se budete lépe cítit. Jaké zásady dodržovat, abyste měla do plavek tělo vyrýsované? 

#BeSporty

Zásadou číslo jedna je dostatek pohybu. Tím nemyslíme, že musíte denně běhat maraton, nebo se dřít hodiny v posilovně. Stačí přidat pohyb pozvolna. Vašemu zdraví prospěje už to, když si každý den dopřejete minimálně 30 minut chůze. Můžete si udělat třeba procházku cestou z práce nebo místo výtahu chodit po schodech. K tomu pak přidejte 15 minutové posilování u vašeho oblíbeného seriálu, při kterém každý pracovní den obměňte partii těla. V pondělí posilujte břicho, v úterý zadek, ve středu stehna, ve čtvrtek záda a v pátek ruce a zpevnění prsou, ke kterému postačí dámské kliky. O víkendu se běžte vyvětrat na kolo či in-liny a máte vyhráno. Pokud se sami nedonutíte, vyzkoušejte hodiny, které pravidelně pořádá  JATOMI FITNESS v PALLADIU (patro +2).

Boty Nike, SPORTISIMO (patro -2). Legíny a tričko, PUMA (patro 0). Taštička na běh,  adidas Concept Store (patro 0). Podprsenka Nike,  SPORTISIMO (patro -2).

#EatHealthy

Jezte zdravě a především pravidelně. Náhlá hladovka je největší chybou, kterou můžete spolu s blížícím se létem udělat. Jíst byste měli každé 3 hodiny, proto snídejte, svačte, obědvejte, svačte a večeřte. Díky pravidelnosti nebudete mít hlad. Nezdravé svačiny nahraďte fresh dobrotami, které nabízí například UGOVA ČERSTVÁ ŠŤÁVA. Dopoledne si dopřejte smoothie z čerstvého ovoce. Odpoledne si pochutnejte na čerstvých salátech a zeleninových smoothie.  

Zdravé snacky, UGOVA ČERSTVÁ ŠŤÁVA  (patro -2).

#DrinkMoreWater

Pitný režim je důležitý po celý rok, ale v létě tato zásada platí dvojnásob. Ideální je vypít minimálně 1,5 l čerstvé neperlivé vody. K tomu vám pomůže například aplikace My Water Balance nebo stylová lahev z H&M, stačí si jen vybrat.

Lahve, H&M  (patro -1, 0).

#MatchaDetox

Všechny špatné látky ze sebe dostanete díky detoxikačnímu čaji Matcha. Ten obsahuje povzbuzující látku theofylin, která se nachází pouze v čajích a funguje úplně jinak než kofein. Kofein obsažený v kávě je  rychle působící stimulant, který okamžitě najde cestu do krevního oběhu. Pak sice máme pocit, že jsme nabití energií, ale to nám vydrží pouhých 30 minut. Theofylin funguje zcela odlišně. MatchaTea obsahuje velké množství živin, díky kterému se theofylin uvolňuje do krevního oběhu postupně. To vede k pomalému uvolňování energie po dobu 3–6 hodin. Díky tomu pak vydržíte nabitá energií na sport, který je neodmyslitelnou součástí přípravy na plavkovou sezonu.

Matcha Green Tea Latte, Starbucks (patro -2, nebo -1).  Matcha Tea prášek, dm drogerie market (patro -2).

Zdroje fotografií: PR, Pinterest

Klára
Mohlo by vás zajímat