3 vlny kalifornské módy

11.5.2015

Zavítáte-li v PALLADIU do patra +1, nepodaří se vám přehlédnout červenou výlohu obchodu s lehce zapamatovatelným názvem ESPRIT s třemi čárkami místo „éčka“, který znamená ve francouzštině duch. Přišla jsem se na vlastní oči přesvědčit, jestli prodejna opravdu má svého osobitého ducha a je tak věrná svému názvu.

Značka ESPRIT vznikla v šedesátých letech v San Franciscu v době uvolněné nálady, kdy na kalifornských plážích zněli The Beach Boys a Susie a Doug Tompkinsovi prodávali své první kousky oblečení lidem přímo z autobusu VW. Tehdy by je ani omylem nenapadlo, že po deseti letech pokřtí logo firmy ESPRIT a po dalších deseti letech oslaví první velké úspěchy.

ESPRIT se nedívá jedním směrem a snaží se svůj kalifornský styl promítnout jak do volnočasového oblečení, tak do oblečení formálního. Již „na první dotyk“ pocítíte vysokou kvalitu materiálů. Chloubou značky jsou především výrobky z nejkvalitnějších přírodních textilii, které na těle doslova dýchají! Značka tvoří inspirující kolekce ve 40 zemích světa pro ženy, muže a děti, jejíž důraz je kladen především na detail.

KOLEKCE
ESPRIT vás nenechá hledat vysněný kousek oblečení v množství různých stylů. Kolekce jsou proto bez ohledu na to, jestli je jaro nebo zima, rozděleny na tři části, a to kolekci Casual, Collection a EDC. Nedílnou součástí sortimentu jsou i doplňky, vůně a obuv, kterou nabízí z celé Prahy právě pobočka v PALLADIU.

1) Casual
V přední části prodejny naleznete produkty základní řady pod názvem Casual. Na své si zde přijdou především muži a ženy, kteří upřednostňují pohodlné oblečení s klasickými střihy a střídmou barevností. Objevíte zde spoustu jednoduchých triček, kalhoty, džíny, sukně, mikiny, kraťasy, svetry vhodné pro běžné nošení. Pokud se však domníváte, že narazíte na oblečení fádní a nudné, mýlíte se! I zde totiž funguje bezstarostný duch kalifornských pláží 🙂 S blížícím se létem návrháři šlapou na plyn a doslova se vyžívají v potiscích. To ostatně můžete posoudit sami během návštěvy v PALLADIU!

DSC_1847

DSC_1823

2) Collection
Eleganci a střihovou rafinovanost hledejte v kolekci Collection, která vždy překvapí svým detailním provedením produktů. Typickými kousky jsou zde dámské šaty, saka, společenské kalhoty, halenky a pánská saka, ležérní kalhoty, košile, pulovry vhodné k nošení do kanceláře nebo na večerní události. Důraz je kladen i na barevnou různorodost jednotlivých kousků, ze kterých si snadno vytvoříte outfit podle vašeho vkusu a potřeby.

DSC_1841

DSC_1896

3) EDC
Nejvýraznější kolekci plnou mladistvých potisků a výrazných barev najdete v zadní části prodejny. Tato speciální kolekce pro mladé byla společností ESPRIT založena v roce 1998 a zaměřuje se především na kalifornský street style nabitý pozitivní energií. Kolekce však není určena pouze pro mládež, ale vyberou si zde zákazníci všech věkových kategorií, kteří ocení nápaditou, sportovní módu s duchem uvolněné Kalifornie roku 1968.

DSC_1881

DSC_1894

ESPRIT nabízí ke každé kolekci i dokonale pasující doplňky, jako jsou šátky, pásky, kabelky a dokonce i hodinky a šperky. Idea značky z vás může dýchat nejen z jeho oblečení, ale taky díky lehkým a svěžím vůním, které nabízí.

doplňky

Co nám přináší ESPRIT na letošní jaro a léto?
„Díky inspiraci lidmi a hodnotami Kalifornie se vracíme zpátky do rodiště této značky a potkáváme skupinu přátel z Abbot Kinney, kteří jsou otiskem bezstarostné a pozitivní energie ESPRITu. Vyprávěli nám moderní příběhy ze Zlatého státu, se kterými jsme se ztotožnili a ze kterých jsme čerpali inspiraci pro vytvoření ležérního – Casual Fashion stylingu pro jarní kolekci,“ uvádí ESPRIT.

ESPRIT_Jarni kampan

V kampani naleznete svěží barevné kombinace, zábavné potisky palem, vyšisované materiály i rafinované střihy. Produkty ze všech třech kolekcí spolu můžete navzájem kombinovat a sestavit si tak originální, svěží outfit s duchem bezstarostné Kalifornie.

Dámy ocení širokou nabídku barevných triček s potisky v kombinaci s trendy kouskem jara/léta, lacláči. Doplnit je mohou o pestrou a nápaditou prošívanou bomber bundičkou.

koláž-women

esprit_045_w08_045ee1l007_048

Pánská trička s motivy listů palem, květin, pláží a slunce v kombinaci s ohrnutými džíny jistě vytvoří pohodlnou a pozitivní kombinaci pro všechny muže. Pro jarní dny si přes sebe pánové mohou přehodit bundu v army stylu v khaki barvě.

esprit_045_w02_045ee2k043_009

koláž-man

ESPRIT na jaře přichází s opravdu pestrou kolekcí, která vás překvapí! Přesvědčte se sami při návštěvě PALLADIA!

Peter
Mohlo by vás zajímat