SOS vánoční dárky – aneb když jste to dříve nestihli

17.12.2015

Někdo má rozmyšleno už na jaře, někdo začíná první balíčky balit v říjnu, jiní čekají na advent. Já patřím mezi ty, kteří vánoční nákupy nestíhají, a tak do obchodů vyrážím na poslední chvíli. Většinou mě rozhoupe až hořící čtvrtá adventní svíčka. Přichází panika a stres.

PRO KAMARÁDKU NEBO SÉGRUkamka segra.001

  • Letos na podzim jsem poprvé v Parfumerii Sephora (patro 0) vyzkoušela Benefit Brow Bar koutek, kde si můžete nechat dokonale upravit obočí. Celá procedura trvá díky šikovnosti vizážistek pár minut a obočí se nemusíte starat několik týdnů.
  • Kdo by nemiloval přírodní kosmetiku plnou vůní od Lush (patro 0) – vybírat můžete z nekonečného množství barevných roztomilých mýdel, balistik nebo sprchových gelů a šamponů. Mrkněte se, určitě najdete to pravé. 
  • Kdo pod stromečkem nenajde pyžamo, jakoby vánoce neprožil. Zapomeňte však na nepadnoucí strašákovské kousky, které jsme dostávali jako děti od babiček. Pořiďte vaší kamarádce (sestře) nějakou příjemnou košilku, nebo roztomilý set H&M (patro 0, -1). 

PRO MAMINKU NEBO BABIČKUmami babi .001

  • Víte, jak voní vaše maminka nebo babička? Vůně, podle které poznáte, že byla v místnosti? Proč nedarovat něco tak blízkého jako je parfém, který miluje už roky. Skvělý výběr najdete v některé z parfumérií – například v Parfumerii Sephora (patro 0) nebo Marionnaud Parfumeries (patro -2). 
  • Už jste narazili na Havlíkovu přírodní apotéku (patro -1)? Zastavte se ve stánku a prohlédněte si produkty – u mě to byla láska na první pohled. Havlíkův přírodní zázrak je mastička, která se hodí – zachrání slabé řasy, vrásky, suché rty… Nezapomeňte si přivonět.
  • Miluje vaše maminka nebo babička svíčky? Pod stromečkem si rozhodně zaslouží něco speciálnějšího. Mně se letos moc líbí kovové lampy, které jsou k vidění ve spoustě dekor časopisech i online článcích. Lampy dokáží nádherně dokreslit sváteční zimní atmosféru a prostor zútulní. Nezapomeňte k lampě vybrat také třeba svíci se zlatým detailem. Inspiraci načerpejte v Á LA MAISON (patro 0). 

PRO BRÁCHU NEBO KAMARÁDAkluk.001

  • Rádi pod stromeček balíte knížky a zároveň hledáte něco vtipného? Velká kniha čůrání je geniální srandičkou, která vás rozesměje. Je dílem Jakuba Plachého, studenta Ateliéru ilustrace a grafiky a je jednoduše vtipná, tak jak se to klukům líbí. Knihu koupíte v Knihkupectví PALLADIUM (patro -2 a -1).
  • Neustále na cestách, nebo v běhu mezi školou – prací – tréninkem? Takovému člověku se bude rozhodně hodit externí power banka, která dobije mobilní telefon nebo tablet, když není nablízku zásuvka. Osobně můžu doporučit elegantní Power Bank Xiaomi, kterou seženete v EURONICS (patro 2). 
  • Čím u kluka nemůžete nikdy šlápnout vedle? Přece teniskami! Ten nejlepší výběr mají ve Foot Lockeru (patro 0). Nike, adidas, New Balance, … určitě najdete i jeho nejoblíbenější značku nebo rovnou pořiďte dárkový voucher PALLADIA, aby si vybral přesně podle sebe.

PRO TÁTU NEBO DĚDEČKAtata.001

  • Žádnému muži by neměla v šatníku chybět košile. Už jste se byli podívat v obchodě T. M. Lewin (patro -1)? Najdete tam košile ze stoprocentní bavlny, které sednou každé postavě. V obchodě najdete i spoustu doplňků – ponožky, pásky nebo třeba kravaty. Zmínit musím také příjemnou obsluhu, která vám s hledáním toho pravého kousku pro vašeho tátu nebo dědečka ráda poradí.
  • Pokud jste bez nápadu a čas vám šlape na paty, vyberte knihu. Tou pravou nejde udělat chybu a nekonečné množství jich najdete v Knihkupectví PALLADIUM (patro -2 a -1). Nedávno jsem slyšela dva muže v metru nadšeně mluvit o knize věnované Elonu Muskovi, který je současným vynálezcem a bývá označován za největšího inovátora současnosti a podnikatelského génia velikosti Steva Jobse.  Jedni ho vidí jako workoholika či nesnesitelného egocentrika, jiní jako technologického vizionáře, který mění science fiction v realitu. Investigativní reportér Ashlee Vance kromě něj vyzpovídal na tři sta jeho kolegů, členů rodiny, přátel i kritiků. Výsledkem je tento strhující životopis. Zajímáte-li se o osobnosti, které ovlivní naši budoucnost, začněte u této knihy.
  • Kam pro ty nejlepší dobroty? Rozhodně do Marks & Spencer – Fresh Food (patro 1), kde mají aktuálně spoustu vánočních specialit, luxusních čokolád, voňavých salámů i lahodných vín a likérů.

PRO VAŠEHO MILÉHO 

rande.001

  • Znáte hodinky Daniel Wellington? Jsou elegantní, jednoduché a na ruce vypadají báječně. Zajděte je omrknout do kiosku klenotnictví Présence (patro -1). Dejte vašemu milému něco, co bude mít při sobě každý den.
  • Myslím si, že tím nejlepším dárkem je zážitek. Zabalte vaší lásce pod stromeček výlet s vámi do nějaké evropské metropole. Paříž, Berlín nebo Barcelona? Skočte se poradit do cestovní kanceláře Blue Style (patro -2), nebo Neckermann CK (patro -2) a vyberte to pravé místo pro vás dva.
  • Pořád společně plánujete, jak se začnete hýbat? Co takhle pořídit společné cvičení, nebo osobního trenéra pro vás dva v JATOMI FITNESS (patro 2). Už na jaře můžete být připraveni na plavkovou sezónu na 100 %.

Užijte si předvánoční atmosféru a nežeňte se. Všechny obchody v PALLADIU jsou až do 23. prosince otevřeny každý den od 9:00 do 22:00, v neděli do 21.00.

 

Peter
Mohlo by vás zajímat
10.12.2013
Od Thea