Pětatřicet tipů na vánoční dárky do pětistovky!

18.12.2015

Nevíte co koupit svým blízkým k Vánocům? Když jsem při pobíhání po obchodech v koncích a dojde mi fantazie, vracím se ke klasickým položkám vánočních nákupních seznamů – nazvala jsem si je pro sebe 2K a 2P. Kosmetika, knihy, pyžama a ponožky. Sice jsou tyto dárky už trochu okoukané, ale nikdy nezůstanou obdarovaným ležet v koutě! Ale co když kromě fantazie dochází i finance určené na vánoční dárky? Nezoufejme, radost můžeme rozdávat i tak – mám tu pro vás několik tipů na stylové dárky pro ženy i muže, které pořídíte do pětistovky!

KOSMETIKA ANEB VOŇAVÉ POTĚŠENÍ PRO ŽENY

02

Sada s bambuckým máslem s vůní růže, L’OCCITANE (patro 0). Vánoční balíček Pomeranč & Mandle,  Yves Rocher (patro 0). Meruňková sada, MANUFAKTURA (patro -2).

Sada s bambuckým máslem, L’OCCITANE (patro 0).

Bambucké máslo je dokonalou zkrášlující složkou, kterou ženy v subsaharské Africe používají k výživě a ochraně své pokožky a vlasů. L’OCCITANE vytvořil řadu fair trade produktů s bambuckým máslem a zařadil je i mezi limitovanou dárkovou edici, která obsahuje balzám na ruce a na rty a potěší všechny maminky, sestry i kamarádky. Tato sada se prodává ve dvou provedeních v již zmíněné prodejně v přízemí PALLADIA. Inspiraci na voňavé dárky jsem našla i v obchodě Yves Rocher (taktéž v přízemí v PALLADIU), kde prodávají řadu vánočních sad za příjemné ceny. Zaujal mě například vánoční balíček Pomeranč & Mandle, který obsahuje sprchový gel, hydratační krém na ruce, balzám na rty a sprchový gel s peelingem. Pestrou nabídku dárkových balíčků mají i v MANUFAKTUŘE (patro -2) – milovnice vůně meruněk potěší sada meruňkové kosmetiky (sprchový & koupelový gel, pečující krém na ruce a zvláčňující tělové mléko) s obsahem přírodních meruňkových výtažků. Všechny tyto kosmetické balíčky jsou nejen lahodící oku a nosu, ale s cenami do 500 Kč lahodí i našim peněženkám. 🙂

 

ABY I NAŠI MUŽI KRÁSNĚ VONĚLI

03

Relaxační koupel, šampon a sprchový gel pro muže, MANUFAKTURA (patro -2). Toaletní vody Guajak a jalovec a Cedrové dřevo & limetka, Yves Rocher (patro 0).

Pleťový krém a krém a ruce, MANUFAKTURA (patro -2).

 

MANUFAKTUŘE mysleli naštěstí i na naše mužné polovičky a vytvořili řadu produktů přímo pro ně. Za pár korun zde najdeme designově vymazlené retro trio – pánskou relaxační koupel s bylinným komplexem a mandlovým olejem, pánský šampon s pivem, bylinným komplexem a beta-glukanem a sprchový gel s bylinným komplexem a výtažkem z oliv a pšenice. Vintage fandy potěší stylový obal pánského krému na ruce. Péče o ně opravdu není výsadou jen nás žen, naopak ruce (nejen) manuálně pracujících mužů jsou namáhané mnohem víc než ty naše a určitě si zaslouží pozornost, kterou jim dodá směs převážně českých bylin v kombinaci s přírodními oleji. V černé lahvičce pleťového krému pro muže se skrývá kombinace šalvěje, kopřivy, arniky, třezalky, jalovce, ženšenu, rozmarýnu, chmelu, ovesného beta-glukanu, panthenolu a cenných přírodních olejů, vyladěná přímo pro potřeby mužské pleti, která díky častému holení zoufale volá po výživě. Těžko říct, jestli takový dárek naše muže potěší, ale zato nám určitě jejich hladší a jemnější tváře radost udělají! 🙂

Vůně a parfémy jsou dalšími z populárních položek při vánočních nákupech, ale bohužel jsou pro řadu z nás, co máme trošku limitované zdroje, často cenově nedostupné. Hledáte kvalitní, příjemnou pánskou vůni za nižší cenu? V Yves Rocher vám vyjdou vstříc s toaletními vodami Guajak a jalovec a Cedrové dřevo & limetka, které také pořídíte do sympatické pětistovky.

 

NA DLOUHÉ ZIMNÍ VEČERY

06Široký výběr knih pro každou ženu najdete v Knihkupectví PALLADIUM (patro -2, -1).

Ideální dárek pro naše věčně vystresované a přepracované kamarádky – antistresové omalovánky! Omalovánkový boom se po tom, co obletěl celý západní svět, dostává už i k nám do Česka – tyto kouzelné sešitky plné obrazců zvířat, květin, keltských motivů či mandal nejsou určené pro děti, ale pro dospělé a jsou výborným relaxačním prostředkem – při vybarvování podle přesně daných linií mozek nejen relaxuje, ale zároveň se může soustředit na jinou činnost (porady, videokonference, přednášky). Při vybarvování se také zapojují centra mozku určená pro kreativní vyjádření a vyvažují tak logické myšlení a organizační procesy. V Knihkupectví PALLADIUM mají široký výběr omalovánek s různými vzory a tématy.

Je vaše nejlepší kamarádka stále single? Určitě ji pobaví a možná i poučí kniha od Sylvy Lauerové – Sexy strategie pro ženy se smyslem pro humor. Tato knížka není jen manuálem ke zvýšení sexuální přitažlivosti – s nadsázkou a humorem představuje pilíře novodobých namlouvacích taktik a doporučuje hned celou řádku rafinovaných triků, které vedou k srdci „toho pravého“, nebo pomohou pečovat o kvalitní dlouhodobý vztah.

Pro ty, které před manuály dávají přednost příběhům, je jako stvořená kniha Láska jako z filmu od Victorie van Tienové. Hlavní hrdinka knihy má slibně rozjetou kariéru, skvělého snoubence, naplánovanou svatbu snů a svoji budoucnost jasně promyšlenou – až do té doby, kdy se objeví její bývalý přítel s plánem, jak ji dostat zpět. Příběh jako z pohádky potěší každou romantičku! Další romantickou knihou, která jako vánoční dárek určitě nezklame, je Dívka, již jsi tu zanechal od Jojo Moyesové, autorky bestsellerů Než jsem tě poznala a Poslední dopis od tvé lásky. Všechhny tyto knihy (a nespočet dalších) najdete v ráji všech knihomolů, v Knihkupectví PALLADIUM.

 

ČTENÍ NEJEN PRO NĚJ
07

Široký výběr knih pro každého muže najdete v Knihkupectví PALLADIUM (patro -2, -1).

Ráj pro nadšence do komiksů – ComicsPoint (patro -2).

 

Nevím jak vy, ale já knihy dávám i dostávám moc ráda – úplně souhlasím s výrokem spisovatele Johna Ruskina – „Knihy jsou pro lidi tím, čím jsou pro ptáky křídla!“

Skvělým dárkem pro všechny fanoušky severských detektivek je nová kniha Joa Nesbøho s titulem Syn. Hlavní hrdina je vzorným vězněm, který si poklidně odpykává svůj trest. Roky ve věznici mu jednotvárně plynou do chvíle, než si nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé… Nesbø nezklame žádného fanouška pořádného napětí! Další novou severskou detektivkou je Dívka v pavoučí síti, která navazuje na populární trilogii Milénium zesnulého Stiega Larssona.

Pokud máte doma milovníka Apple produktů, mohl by ho zaujmout životopis Steva Jobse, který nově v Knihkupectví PALLADIUM najdete i v ekonomičtější brožované verzi. Kniha je poutavě napsaným příběhem o nerudném géniovi, který v mnoha oblastech předběhl svou dobu. A jestli vám váš milý/váš bratr/kamarád neustále připomíná, jak důležité je s sebou neustále nosit ručník, dárek jako stvořený přímo pro něj je nové kompletní vydání všech dílů Stopařova průvodce galaxií v jedné knize.

Hledáte ideální dárek pro někoho, kdo dává přednost obrázkům před větším množstvím textu? Zajděte se podívat do ComicsPointu a najdete tam určitě to, co po čem jeho srdce tajně touží – například supermanský příběh Alana Moora a Curta Swana Co se stalo s Mužem zítřka?.

 

HLAVNĚ POHODLÍ

05

Krátké pyžamové kalhoty, basic tričko s knoflíky, dlouhé pyžamové kalhoty, H&M (patro -1, 0). Sada dvou párů veselých ponožek, bačkory, ponožky se sněhulákem, F&F (patro +1). Pruhované ponožky, Calzedonia (patro 0).

OK, pyžamo a ponožky možná nejsou ty nejoriginálnější dárky. Ale stejně nesmí chybět pod žádným vánočním stromečkem! 🙂 Když už klasiku, tak stylově – pěkné pyžamové kalhoty najdete například v H&M, kde nabízí řadu jak krátkých, tak dlouhých variant v různobarevném provedení. Doplnit tyto kalhoty můžete třeba jednoduchým basic tričkem na knoflíčky. Kvalitní bavlněné ponožky jsou dalším dárkem, který určitě nezůstane ležet celý rok na dně skříně – a proč se při kupování ponožek trochu nevyřádit? Já třeba letos svého taťku pobavím sadou ponožek z F&F s jeleny na lyžích a vysmátým Santou (tati, pokud tento článek náhodou čteš, prosím, předstírej pod stromečkem překvapení:) ). Možná k nim přidám pruhované bačkory, protože se už na ty jeho staré ošlapané pantofle nemůžu dívat 🙂

 

ROZTOMILÁ I VE SPÁNKU
04

Noční košile s mývalem, Lindex (patro 0). Pyžamo s kraťásky, H&M (patro -1, 0). Noční košile s nápisem, Lindex (patro 0). Sady ponožek, Lindex (patro 0). Bačkory, H&M (patro -1, 0).

 

Roztomilá i ve spánku je určitě každá z nás. Roztomilost našich nejbližších můžeme podpořit tím, že jim darujeme ještě roztomilejší pyžamo, třeba to s s mývalem a nápisem „Wake up and smell the coffee“ z Lindexu, nebo tílko proklamující „I’d rather stay in bed and watch cat videos“ doplněné kraťásky s kočkami a hvězdičkami (H&M). K nim můžeme pořídit rozkošné zvířecí bačkůrky nebo ponožky se zimními vzory. Stylové věci na doma i na spaní nemusí být nutně drahé – každá z položek na obrázku výše se vejde do částky čtyř set korun.

 

Dárky si dáváme pro radost a ne proto, abychom soutěžili o to, kdo utratí více peněz – to by si někteří kolem nás měli připomenout a trošku se v této uspěchané předvánoční době „hodit do pohody“. 🙂 Krásné a milé dárky se dají pořídit i za nízké ceny, důležité je, aby byly darované od srdce!

Vánoční nákupy bez spěchu a shonu vám přeje

K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat