Příprava na zimu

25.11.2013

Zima se nám už nezadržitelně blíží a s ní i větší mrazy a tu a tam i extrémnější počasí, než na které jsme během roku zvyklí. Abyste nebyli zaskočeni (jako někteří z vás každý rok), připravte se včas. Přináším vám pár tipů, díky kterým vás zimní počasí určitě nedostane 😉


PLEŤ

Když chcete vaši pleť ochránit a připravit na zimní extrémy, neobejdete se bez kvalitních pleťových krémů.

4sephora

Mně se v zimě nejvíc osvědčil Daily Energizer Cream (pro mastnější pleť sáhněte po gelové verzi) od značky Clarins s vitaminem C, díky kterému mám vždy pocit svěží hydratované pleti.

9sephora

Krém total moisture facial cream s SPF 15 od značky Benefit, který obsahuje např. mangové máslo, dodá vaší pleti v zimním počasí ochranu i hydrataci. Na noc zvolte hutnější (na fotce vpravo) a lehčí konzistenci použijte na den.

12sephora

Krém značky Sephora flawless moisturing lotion s SPF 15 mě zaujal díky obsahu složky rostlinného původu HydroSenn+, která se postará o vysokou hydrataci a zjemní vaši pleť. Všechny tyto pleťové krémy můžete pořídit v Parfumerii SEPHORA (patro 0).

23

Na skvělé přípravky jsem narazila také v Lékárně (patro -2). Na výběr máte hned z několika produktů. Nevíte si v zimě rady s pocitem pnutí a citlivostí vaší pleti? Naneste krém z řady Nutritic od La Roche-Posay a rázem poznáte rozdíl.

20

Pokud ani to nestačí, značka Clinique (patro 0) si pro vás připravila krém Comfort on call (na fotce uprostřed). Jak už samotný název napovídá, tento hutný krém „jako na zavolání“ ochrání pokožku pleti před nepřízní okolí a zároveň ji zhydratuje.

 

RUCE

Mým největším problémem, který v zimním počasí vždy řeším, je suchá pokožka rukou. Pokud jste stejně zapomnětliví jako já a rukavice nejsou to první, na co při odchodu z domova myslíte, určitě si nezapomeňte přibalit do kabelky krém na ruce. Já jsem objevila několik takových zázračných krémů právě v PALLADIU.

17lo

Můžete vyzkoušet krém od značky L’Occitane (patro 0) obsahující kromě jiného 20 % bambuckého másla, který krásně voní, rychle se vstřebává a vaše ruce zanechává díky vitamínu E hydratované. Tyto výrobky jsou vyráběny ženami v Burkina Faso a honosí se označením Fair Trade.

34

Když cítíte, že vaše pokožka už doopravdy volá o pomoc (ruce vás téměř pálí a mají šedý, od mrazu vysušený, film), sáhněte po rychle vstřebávajícím se krému na ruce od značky Neutrogena, který je k dostání v dm drogerie markt (patro -2).

35

Pokud jste věrni staré dobré klasice našich babiček i maminek, můžete zde zakoupit i krémy od značky Indulona. Ty mají tradici u nás v České republice více než 60 let!

 

RTY

Hydratace, hydratace a zase hydratace. To platí pro naše rty, které dostávají v chladných podmínkách nejvíc zabrat. V mrazivém počasí se rty neustále vysušují a následně praskají. S tímto problémem jsem se poprala díky následujícím přípravkům.

25

Určitě vyzkoušejte zázračný Cicaplast Balzám B5 od značky La Roche-Posay, který pořídíte v Lékárně. Jeho konzistence je hutnější, ale doopravdy přináší úlevu podrážděným a popraskaným rtům. Můžete ho využít dokonce i na obličej nebo tělo.

13Lo

Stejně jako pro péči rukou, má bambucké máslo blahodárné účinky i pro vaše rty. Vyzkoušejte balzám na rty s bambuckým máslem od značky L’Occitane. Dobrý je jako prevence proti vysušení.

10sephora

V Parfumerii SEPHORA rovněž seženete další záchranný přípravek na suché rty, a to balzám Beurre De Levres Lip Balm od značky Biotherm.

5sephora

Nebo vyzkoušejte balzám Baume Levrés Réparatuer od značky Clarins, který má texturu podobnou lesku.

sephora

Balzám na rty nemusí být pouze regenerující, ale zároveň i slušivý, proto vyzkoušejte balzám na rty od značky Sephora, který se přizpůsobí pH vašich rtů a zanechá jen jemné růžové zbarvení.

32

Skvěle se mi osvědčily i balzámy od značky Neutrogena a Blistex. Už několik let používám balzámy od Neutrogena právě v tomto ročním období. Balzám Intense Repair Lip Balm obsahuje glycerin, který pomáhá právě na popraskané rty. Dm drogerie markt nabízí velký výběr balzámů na rty od dalších značek např. Labelo, Astrid, Garnier nebo Balea.

 

VÝŽIVA

31

30

Naše tělo nestačí vyživovat a posilovat jen z vnějšku, ale také zevnitř. Zkuste sypaný bylinkový čaj na imunitu, pročištění se zhostí bylinný čistící čaj a místo kávy můžete zkusit třeba Pu-Erh. Vše můžete zakoupit v kiosku OXALIS (patro -2).

1drink

Nezapomeňte i v zimě na pravidelný pitný režim a na dostatek ovoce a zeleniny, které můžete ochutnat kromě pevné formy i v podobě čerstvých 100% šťáv v NUDE Fresh & Juicy (patro 2). Ochutnejte třeba moje oblíbené kombinace. První je kombinace pomeranče, zázvoru a echinacey, která vás zaručeně „nakopne“ a posílí vaši imunitu. Druhá kombinace jablka, borůvek a mladého ječmene vám pomůže k pročištění. Jablka zařídí pročištění střev, borůvky pomáhají snížit hladinu cholesterolu a tuku v krvi a mladý ječmen napomáhá k detoxikaci organismu.

26

Inspiraci, jak posílit svou imunitu, můžete najít i v přírodě. Možností máte mnoho např. echinaceové kapky, hlíva ústřičná, selen, zinek nebo starý dobrý vitamin C. Veškeré tyto „posilovače“ imunity seženete v Lékarně, v dm drogerie markt nebo v nově otevřené prodejně VITALAND (patro -2). Tato prodejna nabízí rozsáhlý sortiment doplňků stravy a seženete zde vše možné od vitamínů, až po doplňky pro sportovce. Kromě produktů značky VITALAND, zdě můžete zakoupit např. Aminostar, Xpower, FatZero, Amix, Enervit atd. Se správným výběrem vám pomohou proškolení pracovníci. Tak neváhejte! Výběr vás určitě nezklame 🙂

Photo by: Kristýna Králová

 

 

 

 

Šárka
Mohlo by vás zajímat
30.5.2013
Od Sandry