Připravte svou pleť na zimu

23.10.2018

Sluníčka a tepla ubývá a my se pomalu musíme nachystat na změnu počasí. S ním se nejenom mění naše každodenní outfity, chutě, nálady, ale také pleť. Jak o pleť správně pečovat, aby ji změna na chladnější počasí tolik nezasáhla, vám právě teď poradíme.

1) Důkladné čistění

Pleť je vlivem každodenního působení smogu a nečistot v okolí velmi zanesená. I když se to na první pohled nemusí zdát. Proto je důležité ji pravidelně a důkladně čistit. Základem je samozřejmě odličovací voda k odstranění líčidel. Pak je důležité pleť dočistit, aby se neucpávaly póry a pleť nebyla zanesená a mastná. Lush nabízí skvělé čistící tuhé oleje tzv. „nahatá čistítka“, která jemně rozetřete spolu s kapkou vody v dlaních a vmasírujete do pokožky. Vyvinul variantu Tea Totaler, která je zároveň antiseptická a nezanáší tak póry a je výbornou variantou pro zklidnění pleti před spaním. Vyberte si, co vám bude vyhovovat více.

Kapka rosy, Havlíkova přírodní apotéka (patro –1). Zklidňující micerální voda, Yves Rocher (patro 0). Nahatá čistítka, Lush (patro 0).

 

2) Hydratace

Po hloubkovém čistění může být pleť jemně vysušená, proto je potřeba jí dodat pravidelnou dávku hydratace. Ať už ve formě lehké hydratační vody, nebo ve formě masky, která podle Havlíkovy apotéky udrží pleť hydratovanou až po 72 hodin. Nezapomeňte také na oční okolí, zvlášť pokud oči dennodenně namáháte u obrazovky. Jemný gelový krém od Yves Rocher krásně zklidňuje a chrání citlivé oční okolí, přestože oči namáháte pravidelným očním makeupem.

Bylinná osvěžující a hydratační voda, Královská snídaně pro pleť, Havlíkova přírodní apotéka (patro –1) Zklidňující péče na okolí očí, Yves Rocher (patro 0).

 

3) Výživa

V období změny počasí pleť prahne po výživě víc, než kdy jindy. V létě stačí vitamíny z moře, D vitamín ze sluníčka a čistý vzduch. Na podzim, kdy se zvedá vítr, ve vzduchu začínají řádit bacily a počasí už jednoduše není k pleti tolik příznivé, jí musíme dodat výživu navíc. Oblíbený krém od značky Weleda, kterou prodává DM drogerie, pokožku krásně zklidní, zahojí, a dodá jí potřebnou výživu. Ne nadarmo se jmenuje Skin Food. Havlík zase na přání svých zákaznic vyvinul český bio krém, který je vhodný na každodenní použití, klidně i jako báze pod make-up. Je vytvořen z lokálních českých ingrediencí, pleť zklidňuje a dodává jí vzpruhu.

Mandlový hydratační krém, Skin Food, Weleda via dm drogerie markt (patro –2). BIO Český krém, Havlíkova přírodní apotéka (patro –1)

Nezapomeňte, že pleť je orgán, proto se o ni musíme starat podobně jako o játra nebo srdce. Každá naše nespokojenost se projeví především na pleti, proto neopomínejme správnou výživu i zevnitř. Čistěte své tělo bylinkovými čaji, pijte dostatečné množství vody a pokud je vaše pleť opravdu silně nespokojená, zkuste omezit lepek, maso a alkohol. Výše zmíněný postup a správné produkty by se měly postarat o zbytek, aby vaše pleť zase krásně zářila.

 

Zdroj: Archivy značek prodejen z PALLADIA.

Eliza
Mohlo by vás zajímat
19.2.2017
Od Kláry