Jak se v Čechách naladit na tu pravou exotiku?

10.6.2018

Čeká vás letos dovolená maximálně v Čechách u bazénu nebo máte válení na pláži už za sebou? Nezoufejte! Díky exotické kosmetice plné omamných vůní bude vaše koupelna vonět jako spa v dalekém Thajsku. Podlehněte kouzlu citrusů, šťavnaté papáji, manga nebo lahodného kokosu.

# Vlasy jako od moře

Není krásnějších vlasů než těch od mořské soli, které voní jako ovocná džungle. Ale jak podobných kadeří dosáhnout i u nás v Čechách? Nejprve vlasy umyjte a vyživte voňavými produkty ze šťavnatých plodů. Poté si vezměte na pomoc takzvaný sea salt sprej (sprej s mořskou solí), který nanesete do středně proschlých vlasů a rukama lehce promačkáte. Na závěr vlasy lehce přelakujte nebo dodejte objem voňavým a taaak praktickým suchým šamponem.

Přírodní šampon alverde, Tropický šampon Balea, Kondicionér Langhaarmädchen, Šampon na poškozené vlasy Garnier, vše dostupné v dm drogerie markt (patro –2). Suchý šampon Batiste a vyživující olej Tony&Guy, oboje dostupné v DOUGLAS (patro –1). 

# Prázdninová divočina

Léto je na zkoušení nových věcí a bláznivých experimentů přímo dělané. Proto je právě teď ten pravý čas na barevné vlasy, které jsou nyní obzvlášť IN! Pokud si na dramatickou a trvalou změnu netroufáte, vyzkoušejte omyvatelné barvy, které zvládnete nanést i samy doma. Bezvadný je také jemný sprej, který vlasy zesvětlí postupně a výsledek pak vypadá jako vyšisovaný od sluníčka. Tak co, troufnete si na pořádný úlet nebo dáte přednost letní klasice?

Sprej Casting Sunkiss L´Oréal, Jednodenní make-up na vlasy L´Oréal Colorista, Týdenní světle růžová barva L´Oréal Colorista, Baby blond barva na vlasy Pure color Schwarzkopf, vše dostupné v dm drogerie markt (patro –2).

# Tropická slast

Pokud si na exotických vůních ulítáváte, nesmíte minout prodejnu Lush, která je přímo nabitá ovocnými slastmi. V případě, že jde o produkty Lush, jedinou jejich nevýhodou je fakt, že musíte odolat a nejíst je, protože jsou jen pro potěchu těla zvenčí. Pro ty pravé „tropicomilky“ je ideální dárkový balíček Bella Fruta, ve kterém najdete avokádovou a citrusovou koupelovou bombu, mýdlo plné ovocných bobulí a sprchový gel ze šťavnatého rybízu. Hmmm, ta exotika voní až sem! Navíc netestují své produkty na zvířatech a ingredience nakupují pouze od dodavatelů, kteří je na zvířátkách také netestují.

Tropický balíček Bella Fruta, tuhý kondicionér Jungle, koupelová bomba Green Coconut, koupelový olej You Have Been Mangoed a Tuhý šampon Brazilliant vše najdete v Lush (patro 0).

# Havajská kráska

Přestože během slunečních dnů si většinou vystačíte jen s přirozeným opálením a řasenkou, na večerní letní jízdu se pár zkrášlovadel může hodit. Základem je bronzer a pořádně výrazný lak na nehty. Nemusíte se ale bát ani voděodolných barevných tužek na oči, které krásně zvýrazní váš pohled. Samozřejmostí jsou také duhové štětce nebo líčidla v retro obalech, které se budou vyjímat v každé kosmetické taštičce.

Tvářenka theBalm, DOUGLAS (patro –1). Bronzová paleta a tekutý bronzer, M.A.C Cosmetics (patro –1). Tužka na oči, H&M (patro –1, 0). Laky na nehty Miss Sporty, dm drogerie markt (patro –2). Tuhý bronzer theBalm, DOUGLAS (patro –1). Barevné štětce, H&M (patro –1, 0).

Foto: archivy firem, Pinterest.com, Shutetrstock.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat
3.12.2013
Od Thea