Babí léto – Jak přejít stylově do podzimu

2.9.2017

Byť se zdá, že září spadá už do podzimu, šaty a letní kousky ještě stále unosíte, jen už přes ně budete muset přehodit bundičku a sandálky vyměnit za baleríny. Navíc si v průběhu těchto dnů můžete vyzkoušet netradiční kombinace a také si s radostí obout kozačky či kotníkové boty a k nim obléci šortky. Fantazii a módě se hranice nekladou, babí léto k tomu navíc přímo vybízí. Namixujte svůj letní a podzimní šatník pěkně dohromady. Připravili jsme pro vás několik nadčasových kousků, jejichž výběrem rozhodně nešlápnete vedle.

  1. TVÍDOVÉ SAKO A MINI SUKNĚ

Podzim hlásí návrat tvídu, materiálu, jenž má za sebou bohatou historii a letos se opět vrací do hry, tentokrát ve dvou základních směrech, jež jsou pro nynější sezónu typické. Uplatňuje se v pánském (chlapeckém) stylu i v protichůdné tendenci ženských kostýmů a pouzdrových sukních. Zkuste vyzkoušet tak jako my kombinaci obojího, v pánském i dámském šatníku používaného tvídu kombinovat s typicky ženskými materiály, jakými jsou satén, krajka či hedvábí a ležérnost potrhněte úzkými džinami, denimovou sukní a podzimními kotníčkovými boty.

Sako – MANGO (patro +1), sukně – H&M(patro -1 a 0), top – TOPSHOP (patro 1), kabelka – vlastní, boty – Office shoes (patro -1)

2. NEBOJTE SE VZÍT SVETR PŘES ŠATY 

Varianta pro všechny ženy, které se nechtějí nechat svazovat konvencemi, proč nosit šaty jen v létě a teplý svetr v zimě? Jde to přece nosit společně a rozhodně zaujmete. Ideální doba na netradiční kombinace je právě babí léto. Ve skříni vám visí několik letních šatů a nechcete se jich přece s koncem léta jen tak vzdát. Vyzkoušejte kombinaci huňatého svetru a určitě nešlápnete vedle.

Svetr – PROMOD (patro 0), šaty – Reserved (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty – Office shoes (patro -1), kabelka – vlastní

3. NESMRTELNÝ BALOŇÁK 

Alespoň jeden baloňák, ať už v přírodních tónech nebo oživený pestrobarevnými trendy, by měla mít ve skříni každá žena, do dámského šatníku totiž patří stejně jako lodičky a klasický kostým. Díký áčkovému střihu postavě vždy lichotí a navíc je i velmi praktický, můžete si k němu vzít džíny stejně jako společenské pouzdrové šaty. Babí léto přímo vybízí ke kombinaci s letními mokasínami a džínami ve zkrácené délce, hravou kombinaci holých nohou a podzimního baloňáku rozhodně vyzkoušejte.

 Top – Promod (patro 0), džíny – LEVIS (patro -1), kabelka a boty– vlastní, baloňák – Marks & Spencer (patro 0 a 1), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1)

4. DENIM A LETNÍ ŠATY

Nesmrtelná kombinace denimové bundy, která je trendy už několik sezón, a letních šatů, které si o vrstvení doslova žádají. Celkový outfit jsem doplnila sportovní obuví. Dalo by se totiž říci, že bílé tenisky vládnou světu, tedy alespoň tomu módnímu. Už je to nějaký ten pátek, kdy baleríny, kozačky a espadrilky začaly nahrazovat bílé sportovní tenisky. Nosí se k šatům, sukním, k džínům, zkrátka ke všemu. Propadly jim i celebrity a věřím, že i vy si je zamilujete a budete je kombinovat hezky hravě.

Šaty – MANGO (patro 1), denimová bunda– RESERVED (patro 0), sluneční brýle – OPTIQUE (patro +1), boty – Office shoes (patro -1), kabelka – vlastní

 

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat