Aby bílá bílou byla

12.6.2013

Tématem tohoto měsíce je bílá. Barva, která zaručeně sluší všem, je elegantní a vždy svěží a je zároveň jedním z hlavních trendů letošního jara-léta. Pokud se necítíte na celobílou kombinaci, či vám to zkrátka nedovoluje její nepraktičnost, jasnou trefou do černého (tedy vlastně do bílého) jsou doplňky. A to ideálně ty v kůži. Jak zaručit, aby vám vydržely co nejdéle v původním stavu a bílá byla navždy bílou a ne krémovou či žlutou, jsme pro vás byli zjistit v Baťovi (-1 patro).

 
Základem úspěchu je impregnace. Ideálně hned po koupi obuvi či kabelky. Impregnace na doplňku vytvoří tenkou vrstvu, která zabrání přílišnému vpití případné skvrny či špíny. Díky impregnaci nejenom vaše kůže nezmění texturu a barvu, ale zároveň se vám případné nečistoty budou lépe čistit – jednoduše se setřou. Impregnace existuje v podobě spreje (ideální na *nubuk) či krému (ideální pro hladkou kůži).

 
Na samotné čištění tu je buď univerzální pěna nebo čistící gel. K pěně se doporučuje použití kartáčku, především u nubukových výrobků. Krouživými pohyby kartáčkem docílíte postupného odstranění i zanesenějších skvrn. Oproti tomu gel je ke kůži šetrnější a hodí se spíše pro novější a nevpité skvrny. Obuv či kabelku nejprve otřete čistým vlhkým hadříkem a poté naneste přípravek v tenké vrstvě na celou plochu. Nečistotu následně společně s přípravkem vytřete suchým hadříkem.

 
Speciálním přípravkem pro nubuk, ale i semiš, je tzv. Nubuk box. Jedná se o tvrdší houbičku, díky které se zbavíte povrchových nedokonalostí na vaší obuvi pouhým vygumováním. Funguje to jako zázrak!

palla_white2

Ať už si vyberete jakoukoliv metodu, nezapomeňte, že pro každý typ kůže či typ výrobku je důležité vybrat správný ošetřující přípravek. A že jich je mnoho! Něco jiného se hodí pro hladkou kůži, něco jiného pro drsnou a něco zcela jiného pro výrobek sportovní. Proto se určitě nebojte zeptat, milý personál u Bati vám rád poradí.

palla_white3

*nubuk – Nubuk je novější variantou semišu, ale odolnější a lépe udržovatelný.

 

Adéla
Mohlo by vás zajímat