Nahé líčení v sedmi krocích

16.8.2020

Vytvořit líčení, které působí, jako byste na sobě neměla ani špetku líčidel, dá vlastně docela zabrat. Stojí však za to si tuhle dovednost osvojit – nahý look se hodí v podstatě na každou příležitost – na volný čas, důležitou schůzku, ale je klidně možné, že už nebudete chtít nosit nic jiného ani na večer.

Cílem je vytvořit líčení, které působí v podstatě jako filtr na Instagramu. Jste to pořád vy, jen tak nějak přirozeně krásnější. Vyhlazená, zářivější, výraznější. Jenže jak na to?

1. Zdravá pleť je základ

Tenhle typ líčení stojí a padá na krásné pleti. Proto rozhodně nepodceňte dlouhodobou péči, ale i přípravu na make-up. Nejprve pleť vyčistěte, ošetřete tonikem. Pokud vaši pleť trápí nějaké nešvary od pupínků po přílišné vysušování, přidejte sérum, ale zásadní je krém, který dokonale hydratuje, nejlépe dodá pleti první fázi přirozeného rozjasnění. Můžete ještě použít primer, aby pak líčení dobře drželo, anebo třeba jen tvář přestříkat termální vodou či přírodním hydrolátem, a pár minut počkat, až zaschne.


Hylodent ústní výplach s kyselinou hyaluronovou, Profimed (patro -2); obličejový balzám Teaology Happy Skin, DOUGLAS (patro -1); čistící balzám Sisley Triple-Oil Balm Make-up Remover & Cleanser, DOUGLAS (patro -1); micelární voda The Ritual of Namasté, RITUALS (patro 0).


2. Make-up jen lokálně

Méně je více. Součástí nahého líčení rozhodně není vrstva make-upu. Naneste ho proto jen tam, kde to skutečně potřebujete – například pod oči, kolem nosu, nebo pokud máte nějaké flíčky či chcete sjednotit odstín pleti. Pokud nepotřebujete příliš silné krytí, pracujte s co nejlehčím make-upem, nebo třeba s BB krémem. Klidně si vystačíte i s korektorem, nejraději tekutým, aby šel dobře vklepat do tváře a rozetřít do ztracena. Ten má zároveň větší krycí schopnost.


3. Ruční práce

Obecně však pracujte s tím, co máte. Pokud se vám tváře přirozeně červenají, nepotřebujete tvářenku. Jste opálená? Můžete vynechat bronzer. Zakrývejte nedokonalosti jen tam, kde opravdu jsou. Nezapomeňte, že cílem je vypadat, jako byste vůbec nebyla nalíčená. Z toho důvodu je nejlepší všechna líčidla nanášet jen pomocí konečků prstů.

Oční stíny YVES SAINT LAURENT Satin Crush, DOUGLAS (patro -1); tvářenka Pure Color Envy, Estée Lauder, (patro 0)bezbarvý lesk Too Faced Lip Injection Extreme, SEPHORA (patro 0); paletka na líčení rtů M.A.C Pro Lip Palette Necessary Nudes, M.A.C Cosmetics (patro -1).


4. Více produktů, menší množství

Zároveň to však neznamená, že musíte nutně použít co nejméně produktů. Pokud si to dokonalý vzhled žádá, klidně jich použijte více, ale v menším množství, jen lokálně a hlavně v co nejlehčích texturách. Klidně si tedy vezměte k ruce korektor, rozjasňovač, produkt na úpravu obočí, řasenku, pudr na takzvanou T zónu, která se nehezky mastí, a během dne mějte po ruce ještě matující papírky.


5. Rozjasnění

Aby pleť vypadala zdravě a mladistvě, musí se lesknout jen do jisté míry a na přesně daných místech (kam bohužel zmíněná T zóna nepatří). Angličtina má pro tento požadovaný lesk hezký výraz glow. Dnes už existuje rozjasnění na mnoho způsobů. Můžete mít rozjasňující primer, ale i make-up, který rozzáří celou tvář. Případně použít rozjasňující pudr nebo tekutý rozjasňovač jen na určitá místa. V tomto případě jej nanášejte na kraj lícních kostí, až směrem ke spánkům, pod obočí a nad horní ret. Lehce se můžete dotknout také brady.

Bronzer Pop™ Flower Powder, Clinique (patro 0); tělový peeling, SABON (patro -1); řasenka Eyes Right, Lush (patro 0); Růžový grapefruit tělové máslo, THE BODY SHOP (patro 1)


6. Hluboký pohled

Očím postačí řasenka, která nadzvedne a prodlouží řasy, čímž oko hezky otevřete. Klidně ji naneste jen na horní řasy. Pokud byste měla pocit, že je potřeba oči zvýraznit ještě o něco víc, lehce vťukejte jemnou linku kolem linie horního víčka.


7. Šťavnaté rty

Od rudých rtěnek si tentokrát odpočiňte. Na druhou stranu nemusíte použít vyloženě nahé odstíny, které jsou často dohněda, a tak trochu zakryjí přirozenou barvu rtů, čímž jsou vlastně výraznější, než když použijete třeba jemně růžovou. Využijte toho, že se do módy vrátily lesky, a sáhněte třeba jen po bezbarvém. Případně na rty natřené balzámem jen lehce vklepejte třeba broskvovou rtěnku, a tu ještě přemázněte leskem. Rty zkrátka musí působit živě, šťavnatě. Jako byste v nich právě rozproudila krev sportem nebo vášnivým líbáním.


Zmatňující papírky na pleť, Marionnaud Perfumeries (patro -2); rtěnka Pure Nude trend IT UP, dm drogerie markt (patro -2), konturovací set Face trend IT UP, dm drogerie markt (patro -2); rozjasňující fluid Sheer Face Illuminator Day, Dermacol (patro -2).

Zdenka
Mohlo by vás zajímat