Rituály krásy: Dopřejte si čas pro sebe a zbavte se tak stresu

25.5.2017

Každodenní stres ať z práce, školy, nebo třeba kvůli špatnému období v našem vztahu náš organismus vyčerpává a my pak propadáme depresím a připadáme si nepřitažlivé. Tak to ale být nemusí! Připravili jsme si pro vás článek, který vás naučí neodkládat hezké věci, kvůli tomu, že nemáte čas. Abychom dosáhli psychické i fyzické pohody, musíme se nejdříve zaměřit sami na sebe. Vyčleňte si tak pro sebe ze začátku alespoň jeden večer v týdnu, který zasvětíte pečujícímu rituálu. Ten vás zbaví stresu. Jaké zabírají nejlépe, to už se dočtete v článku níže.

Relaxační koupel

Koupání ve vaně sice není vhodné pro každodenní umývání, protože dlouhý pobyt ve vodě paradoxně vysušuje pokožku, jednou týdně ale může přispět k uvolnění a lepší náladě. Pokud je tělo celé obklopené horkou vodou, uvolňují se svaly i psychické napětí. K navození správné atmosféry jsou vhodné aromatické svíčky, které naleznete v Marks & Spencer. Atmosféru skvěle doplní sprchový gel z Lush, ve kterém se mísí čerstvé mandarinky, bergamotová silice a listy vinné révy se spoustou fair trade olivového oleje vysoké kvality či koupelové bomby, které zaručeně zaženou vaše chmury. Najděte si tedy čas pro sebe a nechte všechny starosti odplout.

 Koupelové bomby a sprchový gel, Lush (patro 0). Vonné svíčky, Marks & Spencer (patro 0 a 1).

Sprcha také dokáže divy

Sprchu si na rozdíl od vany můžete dovolit každý den, je totiž šetrnější k vaší pokožce. Největší přínos pro zdraví pokožky i celého těla má studená sprcha, která vám dodá energii, rozproudí krevní oběh a posílí imunitu. Několik osvěžujících minut ve sprše denně také přispívá ke spalování tuků a funguje jako prevence deprese. Ideální do sprchy je například sprchový gel L’Occitane který se promění na zjěmňující pěnu. Pro zbavení celulitidy střídejte teplý a studený proud vody, který nechte dopadat na svá stehna. Skvělé je také citronové želé z Lush. Exploze svěžesti v podobě čerstvého bio citronového nálevu, citronové silice a bio silice z myrtovníku citronového spolehlivě zažene chmury. Co takhle zkusit před použitím želé zchladit nebo zmrazit? Prudké ochlazení skvěle prokrví vaši pokožku a dopřeje jí bezkonkurenčně osvěžující pocit.

Sprchový gel, L’Occitane (patro 0). Refresher sprchové želé, Lush (patro 0). 

 

Péče o ruce

Ruce jsou naší vizitkou. Je jen na vás, zda budou hedvábným pohlazením nebo drsnou upracovanou zprávou o náročném dni. Pro krásné a upravené ruce postačí je denně natírat krémem, ideální možností je například Indulona s výtažkem z měsíčku lékařského. Ten pokožku regeneruje do hloubky. Účinný je také hydratující mandarinkový krém od Kiehl’s. Důležité je udržovat krásné i vaše nehty, o což se s radostí postarají v salonku Express Elite Nail.

Manikúra, Express Elite Nail (patro -1). Hydratující krém, Kiehl’s (Patro 1). Indulona s výtažkem z měsíčku lékařského, Lékarna (patro -2). 

Vlasy jako z reklamy

Také vlasy o nás vypoví více, než si myslíme, a proto je důležité o ně náležitě pečovat. Pravidelně si proto dopřejte péči kadeřníka, protože odrosty a roztřepené konečky nám při pohledu do zrcadla úsměv rozhodně nevykouzlí. Co vám ho ale vykouzlí jsou profesionálové z kadeřnického salónu Express Elite Hair, který najdete v patře -1. Po odchodu se budete cítit jako hollywoodská star!

Zdroje fotografií: PR, Pinterest

 

Klára
Mohlo by vás zajímat