Užijte si domácí wellness

4.12.2020

Pošlete všechny členy domácnosti ven na zdravotní procházku a užijte si zatím doma své soukromé lázně. Sepsali jsme tipy jak na to, abyste byla zrelaxovaná jako z wellness.


Lázeň

Začněte tím, že si napustíte horkou vanu. Než se naplní, připravte si dokonalou atmosféru a nechte si po ruce všechno to, co budete během lázně potřebovat.

V koupelně rozestavte svíčky, zapalte aromalampu, nejlépe s vůní levandule, která uklidňuje a navozuje příjemnou atmosféru, do vany nasypte sůl, která vaši pokožku detoxikuje a zjemní. A nezapomeňte ani na relaxační hudbu.

Než se do vody naložíte, připravte si podle nálady buď detoxikační čaj, nebo naopak sklenku prosecca. Teď už jen nechte horkou koupel působit na vaši pokožku, relaxujte a zkuste nad ničím nepřemýšlet. Cítíte, jak se vám začínají otevírat póry, jimiž odchází všechen nahromaděný stres? Chvíle, kdy jste v zapařené koupelně, využijte i pro svoji krásu a aplikujte pleťovou masku. Ke konci koupele ještě proveďte peeling celého těla, abyste se zbavila nejen stresu, ale také odumřelé kůže. Než se s vanou rozloučíte, zakončete celý rituál chladnou sprchou. Pomůžete tak tělu nejen zpět zatáhnout póry, ale také lépe rozproudíte krevní oběh. Kdo je otužilý, může si dát sprchu ledovou.

Celý rituál lze samozřejmě provádět i ve sprše, i když tam nejspíš nestrávíte tolik času. Ale například kosmetika Lush vyrábí pěnu i do sprchy, takže o voňavý rituál určitě přijít nemusíte.

Koupelová bomba Deep Sleep, Lush (0 patro); Balea textilní pleťová maska s vitaminem C, dm drogerie markt (patro -2);  enzymatický peeling Porcelánová panenka, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1);  posilující a obnovující pleťová maska Balea MEN pomáda 2v1 na vousy a vlasy, dm drogerie markt (patro -2); Beauty Sleep maska na obličej i tělo, Lush (0 patro); Nuxe Zázračný olej pro péči o tělo i vlasy, Lékárna IPC (patro -2).

 


Masáž

Uvolněné tělo po koupeli si zaslouží pořádně promazat a promasírovat. Sice si doma nejspíš neuděláte dokonalou masáž zad jako v salonu, ale rozproudit lymfu určitě zvládnete. Nejprve si ale opět připravte atmosféru a jednotlivé propriety, ať pro ně nemusíte běhat a relax si tím pokazit.

Zatemněte okna, zapalte svíčky, přeneste aromalampu z koupelny a pusťte jemnou relaxační hudbu. Připravte si ručníky na lůžko, abyste ho nezamazala olejem, masážní olej (pokud doma nemáte, stačí tělový olej nebo jemné tělové mléko), a pokud máte nějaké masážní válečky, přineste i ty, ale zvládnete to i bez nich. Rituál může začít.

Během celého procesu se snažte mít natažená a narovnaná záda. Začněte od chodidel, které si vleže krásně promasírujete tlakovou masáží. Nebojte se přitlačit, zejména v oblasti klenby. Abyste na nohy lépe dosáhla, jednu nohu pokrčte a druhou o ni opřete. Poté silnými tahy od kotníků ke kolenům namasírujte lýtka. Opět se nebojte přitlačit. Stehna nejprve masírujte stejným způsobem, pak je ještě spolu s hýžděmi pořádně promasírujte krouživými pohyby. Jemně si promažte bříško, naopak prsní svaly, ramena a trapézy pořádně zmáčkněte, aby se uvolnilo napětí. Dlaně a ruce promasírujte stejně, jako jste masírovala chodidla a lýtka.

Pak se na posteli krásně narovnejte, zavřete oči a ještě promasírujte obličej. Začněte lehkými tahy prstů u krku, který jakoby vytáhnete proti gravitaci směrem k dolní čelisti. Jemnými krouživými pohyby namasírujte spánky, nadočnicové oblouky namasírujte jemnými tahy směrem od kořene nosu ven a uvolněte i čelo – to projeďte klouby prstů od obočí šikmo ke spánkům a k horní linii vlasů. Snažte se být úplně uvolněná a nechte i jazyk odlepený od patra. Místo pod očima a tváře namasírujte jemnými poklepy všech prstů najednou. Pokud máte ještě sílu, promasírujte i pokožku hlavy. Opět krouživými pohyby a jakoby nadzvedávejte vlasy.

Levandulová relaxační sůl do koupele, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); sprchový pěnivý olejový gel La Roche-Posay Lipikar AP+, Lékárna IPC (patro -2); mycí gel Moje krásné tělo – Levandule, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); tělová maska Vůně podzimu, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); Eucerin Hyaluron-Filler hyaluronová intenzivní maska, Lékárna IPC (patro -2). 
 

Relax

Teď už se jen zachumlejte do peřin nebo do deky a užívejte si uvolněné a zrelaxované tělo a klid všude kolem. Zapomeňte na veškerou elektroniku – na telefon, počítač i televizi, a pokud se vám neklíží oči, vezměte do ruky maximálně knížku. Ale tu, která je klasická, papírová a voní. Nalijte si svařák, horký čaj nebo klidně horkou čokoládu – to, co máte ráda – a užijte si ještě poslední chvilky klidu.

Enchanted, dárek se šesti produkty pro péči o pleť, Lush (0 patro); Alverde koupelová sůl na nohy s mořskou solí, dm drogerie markt (patro -2); Vichy Minerál 89 Hyaluron Booster posilující a obnovující pleťová maska, Lékárna IPC (patro -2); Vichy Liftactiv Specialist Hyalu Mask anti-age maska, Lékárna IPC (patro -2); Balea třešňové květy & vanilka krémová koupel, dm drogerie markt (patro -2).
Karolína
Mohlo by vás zajímat