První pomoc na povečírková rána

27.12.2019

Čeká nás pravděpodobně největší večírek v roce, a tak je dobré vyzbrojit se dobrými pomocníky, díky nimž ponocování a alkohol nezanechají na pleti nejmenší stopy. A pokud nepijete nebo příchod nového roku neslavíte, přesto si rady přečtěte. Mohou se hodit třeba i tehdy, až budete dlouho do noci pracovat nebo se „zaseknete“ u oblíbeného seriálu. 


1. Čistota především
Ať jdete spát sebepozději, přinuťte se k odlíčení. Mělo by být stejně důkladné jako v jakýkoli jiný den. Zbytky make-upu a další nečistoty zanechané na pleti by totiž mohly zapříčinit zánět nebo pupínky. Z dlouhodobého hlediska pak urychlují stárnutí a vznik vrásek. Nejlepší čisticí přípravky jsou ty, které se oplachují vodou, což bohužel zároveň znamená, že všechna rychlá řešení nejsou ideální. Čisticích ubrousků či micelárních vod se však nemusíte vzdávat úplně. Při dlouhodobém použití sice pleť dráždí, ale zato si rychle poradí i se silným make-upem, proto když je použijete jen ve výjimečných případech, jakým silvestrovský večírek určitě je, nic se nestane. Vždy ale tvář po jejich použití opláchněte vodou.

Jemné čistící a zklidňující tonikum Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner, Kiehl´s Since 1851 (patro +1). Čistící mikro pěna Complete Cleansing Microfoam, která důkladně odstraňuje nečistoty a make-up a zklidňující čistící olej Soothing Cleansing Oil Bobbi Brown, DOUGLAS (patro –1).


2. Extra výživa
Pleť potřebuje extra dávku regenerace, proto ještě večer po čištění naneste klidně silnější vrstvu nočního krému. Použít můžete také noční masky, kterých se na trhu objevuje čím dál víc. Protože jsou určeny k občasnému použití, jsou mnohem intenzivnější a jejich okamžitý efekt je viditelnější než u klasického krému.

Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative, intenzivní noční krém, který vyživuje a zpevňuje pleť a Advanced Night Repair Intense Reset Concentrate, noční kúra, která obnovuje krásný vzhled podrážděné a stresované pleti, Estée Lauder (patro 0). Noční olejové reset sérum Slaměnka pro odpočatou, omlazenou a rozzářenou pleť, L’Occitane (patro 0). Sérum La Mer The Lifting Contour Serum, které podporuje přirozenou produkci kolagenu v pokožce a vytváří iluzi štíhlejšího a lépe tónovaného obličeje a krém Sensai Extra Intensive Cream Krém, který obnovuje pleť, pokožka je hedvábně jemná, pevná a zářivá, DOUGLAS (patro –1).

Hydrogelové oční polštářky Hollywood skin hyaluron snižují viditelnost tmavých kruhů pod očima, otoků a známek únavy, oční okolí tak bude svěží, hydratované a vyhlazené, DOUGLAS (patro –1). Maska pod oči Mortal Kombu z japonské mořské řasy osvěží a oživí oční okolí, Lush (patro 0). 

Zklidňující a hydratační maska Aloe Calm Sheet Mask, THE BODY SHOP (patro +1). Koncentrovaná maska pro obnovu pleti Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask, zpevňuje, hydratuje a projasňuje, Estée Lauder (patro 0).


3. Zahladit stopy
Péče o pleť nemusí zvládnout úplně všechno, a tak je dobré vyzbrojit se také korektorem, nejlépe tekutým, který nevysušuje, abyste zakryli tmavé kruhy pod očima či nejednotný odstín pleti. Vhodný je také rozjasňovač, díky němuž budete působit svěže a rozzářeně. Naneste ho na spánky a část lícní kosti, pod obočí, na hranu nosu a jemně také nad střed horního rtu. Pak už stačí jen rtěnka a nikdo nepozná, že jste protančila celou noc.

Korektor Double Wear Radiant Concealer, který hydratuje a vyživuje pleť a dodá jí během okamžiku jednotný hebký finiš se zdravým jasem, Estée Lauder (patro 0). Rtěnka Korres Lipstick Morello Matte a korektor Korres Wild Rose s vynikajícími krycími schopnostmi pro korekci tmavých kruhů pod očima, popraskaných žilek a pigmentových skvrn, Profimed (patro –2). Erborian Rouge Tint pro svůdné rty a růžové tváře s matným finišem, Marionnaud Perfumeries (patro –2). CC krém s omlazujícím účinkem Revitalizing Supreme Global Anti-Aging CC Creme All Skintypes SPF 10, Estée Lauder (patro 0).


Extra tip: Pokud to večer přeženete s alkoholem, určitě se vám bude hodit malá výpomoc.

Vyprošťovák, LÉKÁRNA IPC (patro -2).

Zdenka
Mohlo by vás zajímat