Chystáme se zpátky do školy

22.8.2014

Ani jsme se nenadáli, prázdniny utekly jako voda a za dveřmi je nový školní rok a s ním spojené přípravy. A že pořízení té správné výbavy není vždy úplně jednoduché, si jistě každý z rodičů dovede představit. Přinášíme vám proto několik tipů, jak v září vykročit tou správnou nohou a své ratolesti vybavit na úspěšný start. 

 

Základem pořádné výbavy každého školáka je samozřejmě aktovka, případně batoh, při jejichž výběru zpravidla rozhoduje především školákův věk. Zatímco prvňáčci spíše ocení pestrobarevné aktovky nebo batohy s pohádkovými potisky, starší žáci dají naopak přednost víc “cool” motivům.

 

batohy

Zdroj: sparkys.cz

 

Ideální prvňáčkovskou výbavu nabízí například obchodní řetězec Sparkys (patro -2). Dívčí růžové aktovky s princeznami či vílami, nebo naopak batoh se Spidermanem potěší jak malé holky, tak kluky. K aktovkám navíc můžete přikoupit i penály a další školní pomůcky se stejnými motivy, které budou dohromady tvořit šikovně sladěný školní set.

 

 

penály

 Zdroj: sparkys.cz

 
 

Základem školních úspěchů není jen bystrá hlava a pořádná výbava, ale také zdravá svačina. V obchodě Sparkys (patro -2) pořídíte vedle batohů a dalších pomůcek také svačinové boxy a plastové lahve s nejrůznějšími barevnými potisky a oblíbenými dětskými hrdiny.

 

svačiny

Zdroj: sparkys.cz

 

V případě výběru školní výbavy pro starší školáky a středoškoláky pak doporučujeme, abyste se o koupi se svým potomkem poradili. Budete mít alespoň jistotu, že úspěšně vyhovíte vrtkavému vkusu vaší dospívající dcery nebo syna. “Hustý” design, kterému většina starších školáků dává přednost, by však neměl být jediným rozhodujícím kritériem. Vzhledem k počtu učebnic a sešitů, které děti do školy pravidelně nosí, by vybraný batoh měl být co nejpohodlnější, s vyztuženými zády a vypolstrovanými ramenními popruhy.
 

 batohy

Zdroj: sportisimo.cz

 

Při výběru dalších školních pomůcek, jako jsou například penály, kufříky či psací potřeby, pak záleží především na preferencích vašeho školáka. Mladším žákům je rozumnější pořídit pevný několikapatrový penál, který umožňuje všechny pomůcky přehledně uspořádat, těm starším zase mohou více vyhovovat stylovější látková pouzdra.

Co se týče psacích potřeb, dříve oblíbená plnicí pera jsou v současné době vytlačována propisovacími tužkami, jejichž náplň tvoří kombinace gelového a tekutého inkoustu. Tyto a další psací pomůcky pak můžete pořídit například v Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, -2) či Albi (patro -2).

 

 

psacípotřeby

 Zdroj: sparkys.cz

 
 

Do školy v novém!

Nedílnou součástí školní výbavy nejsou jen potřebné pomůcky s batohem, ale také oblečení, v němž vaše ratolest vyrazí vstříc novému školnímu roku. Zahájení školy se pak nabízí jako ideální příležitost k oživení školákova šatníku. Nejnovější podzimní kolekce seženete například v dětských obchodech Magic Child (patro +1), MOTHERCARE (patro +1) či Original Marines Family Store (patro -1). Nechte se námi inspirovat!

 

Osvědčenou volbou pro malé školačky jsou nepochybně šaty, které lze v chladnějších zářijových dnech doplnit elegantním svetříkem a pohodlnými podzimními botami.

 

HH1577MB_LOOK_11_24286_F1C MOD

 Zdroj: magicchild.cz

 

holčiny

Zdroj: mothercare.cz

 

Na své si ve vybraných obchodech přijdou jak něžnější, tak hravější holčičí typy. Podzimní kolekce nabízejí celou škálu vzorovaných i jednobarevných šatů, které v chladných dnech můžete zkombinovat s pestrými punčocháčemi a příjemným kabátkem.

kabáty

I když si většina chlapců mladšího věku na módu příliš nepotrpí, podzimní katalogy nabízí také stylové klučičí outfity. K vzorované košili se výborně hodí pohodlné svetry nejrůznějších střihů a barev, výraznější barevné kalhoty a vyšší podzimní obuv. Zvolit ale můžete i ležérnější denim styl, kdy tričko s potiskem doplníte jednoduchými džínami a sportovními keckami.

lc2158_2

kluk

Zdroj: mothercare.cz

 
Stejně jako v případě holčičích outfitů doporučujeme do sychravých podzimních dní pořídit ještě teplý vlněný kabát či sportovní vestu, kterou lze šikovně doplnit pleteným svetrem.

klucicikabaty

Škola sice už zase pomalu volá, což většina školáků neslyší ráda, ale jak jsme si ukázali, začátek školního roku jim můžete i zpříjemnit. A jak jinak než nákupem nové stylové výbavy a pořízením trendy oblečení, v němž ve třídě nepochybně zazáří.

Teru
Mohlo by vás zajímat