Letošní 3 NEJ trendy městské módy

7.5.2019

Městská móda toho snese opravdu hodně. Člověk může vyrazit do ulic v šatech stejně tak jako v cyklistických šortkách. Buď to bude super trendy a chic, nebo to také může skončit módní katastrofou. Co tedy u módy rozhoduje? Doplňky mají kouzelnou moc proměnit obyčejné na stylové a jedinečné. Stačí jeden fikaně zvolený kousek, jako je výrazná kabelka, brýle, klobouk nebo čelenka, a světe div se, ono to funguje! Najednou je to svěží, trendy a v neposlední řadě i praktické. Módní mola letos velí začít od hlavy a pořídit si klobouk nebo čelenku do vlasů. A pokud si troufáte, zakomponujte do svého outfitu i barevné kabelky – čím menší, tím lepší.


1. Maxi šaty nepatří jen na pláž, ale i do města!

Maxi šaty jsou naprosto úžasné v mnoha směrech. Nejen, že jsou neskutečně pohodlné, pokud si je navíc pořídíte z lehkého prodyšného materiálu, nebudete je na svém těle téměř cítit, a to je v rozpáleném městě hodně důležitý argument. Ale jsou i praktické – prostě je jen navléknete a jdete – žádné zdlouhavé promýšlení kombinací, snad jen drobné doladění doplňky. Kupte si šaty na tělo a uvidíte, jak krásnou vám vytvoří siluetu, nebo si pořiďte volné, rozevláté a zjistíte, jak krásně zakryjí naprosto všechny nedostatky, kterými se v letních měsících trápíte více než kdy jindy!

Sluneční brýle, MANGO (patro +1). Šaty, RESERVED (patro 0). Kabelka, šperky a boty vlastní.  

2. Podpatky do města 

Vysoké podpatky nám vykouzlí štíhlejší postavu, delší nohy a elegantní vzhled. Co si ale budeme povídat, raději vklouzneme do pohodlných bot, než se trápíme na vysokých jehlách. Jak ale zabránit tomu, aby nás nohy bolely? Při výběru zohledněte podrážku, čím silnější bude, tím lépe pro vaše nohy, protože vyváží délku podpatku. Určitě také nezapomeňte a pořiďte si do nich gelové vložky. Pro běžné nošení do města je dobré se zaměřit i na výšku podpatku. Ta by neměla překročit čtyři centimetry. Pokud se pro podpatky rozhodnete, volte takový outfit, ve kterém se budete cítit uvolněně a pro všechny případy mějte po ruce pohodlné boty na přezutí.

Sluneční brýle, RESERVED (patro 0). Top a boty MANGO (patro +1). Kalhoty Marks & Spencer (patro 0, +1). Kabelka a šperky vlastní. 

3. Pohodlí především

Pokud nemáte v lásce situace, kdy se musíte nazout do podpatků, nezoufejte, je tu snadné řešení. Místo lodiček či sandálek můžete zvolit baleríny. Nejlépe ty do špičky, protože prodlouží nohy. Pánské oxfordky, které doplní šaty i pracovní kostýmek. Nebo mokasíny, které jsou odlehčenější verzí oxfordek a můžete je obléci k džínám jako já. Pořiďte si tyto kousky v univerzálních barvách (černá, hnědá, béžová), ale určitě mějte i jeden pár, který ozvláštní jednoduché kombinace. Letos nešlápnete vedle s hadím nebo leopardím vzorem nebo s kamínky a dalšími aplikacemi na nártu.

Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Sako, MANGO (patro +1). Džíny, Levi’s® (patro –1). Boty, Baťa (patro –1). Kabelka a top vlastní. 

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat
28.10.2017
Od Elišky