Známe nejmodernější způsob péče o zuby a dásně!

25.9.2019

Dokonce i péče o zuby má své trendy a horké novinky. Jak tedy pečovat o zuby a dásně tím nejmodernějším způsobem?


Ekologie v hlavní roli

Asi největším trendem posledních let je přechod na ekologické zubní kartáčky. Když totiž kartáček poctivě měníte za nový každé tři měsíce, je to už pořádná hromada plastu, se kterou se planeta musí vypořádat. Proto přibývá značek, které dělají dřevěné nebo bambusové kartáčky, a na tyto materiály už přecházejí dokonce i velké firmy. Na scénu přichází také bioplasty. První vlaštovkou je zubní kartáček TePe Good vyrobený z materiálu, který z 96 procent pochází z obnovitelných přírodních zdrojů, jako je cukrová třtina nebo ricinový olej. Životní cyklus tohoto kartáčku má téměř zanedbatelný dopad na emise skleníkových pllynu a nepřispívá ke globálnímu oteplování. Výrobky z těchto materiálů samozřejmě zúročují všechny poznatky z mnohaletých výzkumů zabývajících se anatomií, aby kartáček nejen šetřil přírodu, ale především stále dokonale pečoval o vaše zuby a dásně. 

Zubní kartáček Jordan Green Clean, vyrobený z recyklovaných materiálů a zubní kartáček TePe GOOD Compact, vyrobený z BIO plastu a z ricinového oleje, Profimed (patro -2). 


Zářivější úsměv

K trendům stále patří i bělení zubů. Jediné šetrné se provádí v odborných ordinacích, domácímu se raději vyhněte. Důležité je také vědět, že dnešní pečující přípravky už dokážou barvu zubů udržet a nedovolit jim, aby například žloutly. Soustřeďte se tedy především na správnou péči a třeba už klasické bělení ani nebudete potřebovat. Svého zubaře byste měli navštěvovat dvakrát ročně. To samé platí o zubní hygieně. Pokud však máte nemocné dásně, je dobré chodit častěji. Ta nejdůležitější část péče se však odehrává doma v koupelně.

Mezizubní kartáčky Dontodent, dm drogerie markt (patro -2). Tabletky na čištění zubů Miles of Smiles, Lush (patro 0). Zubní nit Dontodent Sensitive, dm drogerie markt (patro –2). 

 

Už dobře víte, že čistit zuby byste si měli ráno i večer, ale opravdu to děláte? A víte, jak s kartáčkem správně zacházet? Nejčastější chyba je horizontální čištění tvrdým kartáčkem. Takové to klasické dozadu a dopředu. Zuby to nevyčistí a můžete si poškodit oblast zubního krčku. Šetrnější je spíše stírání doprovázené jemnými vibracemi. To je také důvod, proč roste zájem o sonické kartáčky. Součástí každodenní péče by měly být i pomůcky pro mezizubní hygienu. Právě v mezizubí se zuby kazí nejčastěji. Zda použijete kartáček nebo nit, je na vás, případně obě metody kombinujte. Klidně si mezizubní kartáčky v cestovní krabičce nebo ústní vodu přihoďte do kabelky a používejte je po každém jídle. V obchodech seženete i, do kabelky ideální, ústní vodu v sáčku, která je malá a skoro nic neváží.

Zubní pasta Dontodent Sensitive Coconut, dm drogerie markt (patro -2). Ústní voda pro citlivé zuby GUM SensiVital+, zubní pasta Marvis s příchutí anýz-máta a svěží ústní voda Swissdent EXTREME s prokazatelně bělicím účinkem na zuby, Profimed (patro -2). Sonický zubní kartáček, který pomáhá bělení zubů, Philips Sonicare EasyClean, DATART (patro +2).



TIP NA ZÁVĚR: 

Také často jezte! Proč to říkáme? Protože když se vaše strava skládá zejména z polévek, kaší a dalších mixovaných jídel, zuby tak trochu zahálí a dásně vám slábnou. Pravidelně si tedy dejte kus čerstvé mrkve nebo třeba jablko.

Zdenka
Mohlo by vás zajímat