Jak se plnohodnotně zrelaxovat za krátký čas?

1.7.2018

Prázdniny začínají, vy máte naplánovanou dovolenou, nakoupeny nové plavky a už se nemůžete dočkat, až ucítíte svěží slaný vzduchu, protože pak teprve konečně vypnete? Jak se ale zrelaxovat plnohodnotně za krátký čas? Jedině s knížkou v ruce! Prozradíme vám ty nejlepší tituly, bez kterých by ten letošní letní relax nebyl pravým relaxem. Následující knižní tituly si rozhodně nenechte ujít!

Pokud si potrpíte na kvalitní literaturu a nechcete ztrácet čas lacinými příběhy, které nestojí za to, pak rozhodně zajděte do Knihkupectví LUXOR. Rozléhá se hned na dvou patrech PALLADIA a díky tomu nabízí i obrovský výběr knížek. Mimo jiné má pro své zákazníky nachystáno hned čtyřikrát do týdne jeden knižní bestseller s 50% slevou. Takže o další důvod navíc, proč si zajít pro kvalitní četbu právě sem.

Jaké knihy by vás tohle léto opravdu neměly minout

Napětí

Pokud jste fanynkou thrillerů a detektivek, pak vás rozhodně upoutá Loutkař od Daniela Colea. Nese se v návaznosti na první díl Hadrový panák, který autor představil na podzim a strhl tak lavinu nadšení. Zkuste si tipnout, kdo je vrah tentokrát, a možná v těch třiceti stupních zakusit i husí kůži na zádech.

Pobavení

Pro ty, co se chtějí na dovolené vlastně jenom bavit a večer si u skleničky dobrého růžového otevřít knížku, aby si ještě trošku procvičili srdíčko smíchem, pak je tu Dovolená s moderním fotrem. Dominik Landsman, autor populárních Deníčků moderního fotra, ve svých knížkách vyčerpávajícím způsobem vysvětluje, že mateřská dovolená není žádná dovolená. V nové knize popisuje, jaké to je, když máte malé dítě a manželka vás místo na každoroční chalupu donutí jet do Bulharska k moři. Výsledkem je nejen dovolenkové vyprávění, ve kterém se pozná každý, ale i odhalení několika utajovaných skutečností z intimního života moderního fotra. Necenzurováno!

Romantika

Pro romantické duše má LUXOR na léto Zakázané ovoce od současné královny románů Jojo Moyes. Život v poklidném přímořském městečku Merham opepří příchod bohémské skupinky s nejasnými vzájemnými vztahy. Konzervativní obyvatelé Merhamu jsou pobouřeni, avšak mladou Lottie a její přítelkyni Celii nové osazenstvo neodolatelně přitahuje. A do pohybu se dává lavina událostí, jejíž tragické následky přetrvávají i po padesáti letech…

Příliv nové energie

Pokud potřebujete opravu načerpat v létě síly, určitě sáhněte po knize Šinrin-Joku o japonském umění lesní terapie. Šinrin-joku, neboli lesní koupel, je současný trend trávení času v lese pro zlepšení fyzické i psychické pohody. Praxe je velmi jednoduchá – můžete objímat stromy, chodit naboso po trávě nebo jenom vědomě a intenzivně dýchat čistý vzduch. Budete se divit, jaký dopad může tato medicína mít.

Zdroj: Knihkupectví LUXOR.

Eliza
Mohlo by vás zajímat