Podzimní zachumlání

24.10.2014

Jestli mám na podzimu něco ještě radši než barevné padající listí a poetické zlatavé světlo, pak jsou to svetry. Svetříky, mikiny a pletené kabátky s jejich schopností nechat se vrstvit a hřát, to je to pravé potěšení říjnových a listopadových dní. A letošní sezona je tomuto trendu velmi nakloněna! Co se dá navrstvit nejlíp? PALLADIUM jsem prozkoumala za vás a objevila, kde mají ty nejteplejší a nejměkčí svetry a mikiny.

Co se týče svetrů, rozhodně zapomeňte na pověru, že jsou jen pro staré! Naopak! Letos frčí 4 typy:
 
1) Lehce oversized (neboli skoro pánské, unisex svetry, které jsou ideální jako jedna vrstva mezi košili a podzimní bundu).

OVERSIZED
Svetr: Promod (patro 0)

 
2) Elegantní rozhalovací (kratší či delší, svetříky bez zipu či výrazných prvků jsou ideální s páskem k sukním či kalhotám namísto tenkého saka).

svetry2
Svetr a pásek:  H&M (patro 0, patro – 1), Kabelka: Baťa (patro -1), Tumbler: Starbucks (patro – 1 a patro – 2)

 

3) Dlouhé kabátky (ať už vícebarevné s řasenými lemy nebo pončo, vždy dokonale hřejivé a pohodlné, úplně skvělé jsou na zachumlání s knihou).

svetry1
Černobílý kabátek: C&A (patro 0, patro – 1), Kniha „Analfabetka, která uměla počítat“: Knihkupectví PALLADIUM (patro – 1)

 
4) Sportovní (s potiskem nebo bez, s kapucou či s knoflíky… svetry nemusí být jen nudné).

sportovní lepší
Svetr: adidas Concept Store (patro 0)

 
A kam pro ty které kousky? Kvalitní svetry s podílem pravé vlny najdete v Promodu (patro 0) a v ESPRITU (patro +1) – ty zahřejí za každých okolností.

Svetr3
Extravagantní kousky s potiskem, třásněmi nebo kožešinkou naopak v TOPSHOPU (patro +1).

 

Svetry3

Pro klasiku, která zahřeje a sluší v každém věku zajděte do C&A (patro 0, patro – 1), kde mají letos velmi širokou svetrovou nabídku ve všech barvách, vzorech a střizích. 🙂 Marks & Spencer naopak nabízí střídmé kousky, které sladíte úplně se vším, jsou super na takové ty dny, kdy prostě „není co na sebe“.

Svetr4

No a pokud jste spíš na mikiny, kromě sportů – adidas Concept Store (patro 0)  a Puma (patro 0) mají krásné! – vyzkoušejte také Ann Christine (patro 0). Za skvělou cenu zde objevíte kousky, které zahřejí a hodí se ke všemu (sama mám doma jednu hned ve třech barvách). Toužíte-li ale po něčem úplně jiném, zkuste letos RESERVED (patro 0) – mají totiž v nabídce skvělé kousky, které jsou něčím mezi sakem, svetrem a mikinou – jsou teplé, decentní a praktické. Kromě toho si vás každý všimne.

svetry3

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
30.8.2017
Od Kláry