Moře inspirace z Designbloku

23.10.2014

Začátek října proběhl v Praze ve znamení kvalitního tuzemského i zahraničního designu. Všichni nadšenci mohli navštívit na mnoha místech již čtrnáctý ročník Designbloku. Akce lákala nejen zajímavými prostory a vystavovanými designovými kousky, ale součástí programu byly i módní přehlídky. Ty představily výběr trendy kolekcí, jejichž nápad a provedení se vyrovnal úrovni zahraničních přehlídek. Přinášíme pro vás výběr toho nejlepšího, co se na molech objevilo. Je jen na vás, zda se necháte při nákupech v PALLADIU inspirovat a obohatíte váš šatník nějakým extravagantnějším kouskem z bohaté nabídky konfekce.
 

Lukáš Spilka, Štěpán Růžička

Čistě pánskou kolekci představil návrhář Lukáš Spilka, který během spolupracoval s talentovaným šperkařem Štěpánem Růžičkou. Až místy post-apokalyptická kolekce ukázala spojení tradičních materiálů se zajímavými střihy. Hra s materiály přináší do šatníků prvky, které se v běžném odívání českých mužů spíše neobjevují. Trendy oversized kabát je nejtrendovějším kouskem, který by žádnému módnímu nadšenci letošní zimu chybět.

 PAL_3
Kraťasy a kabát Gant (Patro +1), boty Baťa (Patro -1), bunda adidas Concept Store (Patro 0)

 

Hana Zárubová

Kolekce IFORM zaujala nejen svojí vyváženou barevností, ale i zajímavou prací se střihy. Perla celé přehlídky, kobaltově modrá péřová bunda, oslňuje svoji všestranností a unikátním střihem. Je skvělou alternativou pro ty dámy, které ani v horách neztrácejí svůj styl. Zárubová představila divákům nejen kolekci ve špičkovém provedení, ale i oblečení, které je také funkční.

PAL_2
Parka a kabát H&M, bunda adidas Concept Store (Patro 0)

 

Pavel Brejcha

Něžnou ženskost a nadčasovou klasiku představil ve své kolekci návrhář Pavel Brejcha. Nenásilná barevnost a jednoduché střihy umožní jejich nositelce vyniknout. Brejcha, stejně jako Lukáš Spilka, pracuje s oversized střihy, které se pomalu stávají klasickými kousky stejně jako kdysi pouze trendové skinny jeans. Záleží pak jen na vhodně zvolených doplňcích, které outfit vhodně doplní.

PAL1
Šaty RESERVED

Designblok je událostí, která v českém prostředí vyniká svojí originalitou a profesionálním provedením. I když se nám vystavený design či předváděné kolekce mohou zdát finančně nedostupné a svým stylem vzdálené shonu všedního dne, neměli bychom zapomínat na to, že mohou sloužit naší inspiraci. Móda je jen hra, proč se tedy uzavírat před něčím osobitým a extravagantním?

Peter
Mohlo by vás zajímat