Plavky: jaké jsou trendy pro léto 2016?

25.5.2016

Už to cítím v kostech: léto bude brzy tu. Nevím jak vy, ale já už mám po jedné slunečné sobotě strávené venku základ opálení pro letní sezónu… A mám na sobě samozřejmě opálený tvar šatů s krátkým rukávem a výstřihem do V! To mě donutilo se zamyslet nad tím, že je nejspíš už víc než na čase pořídit si nové plavky na letošní rok, aby se podobné opalovací fiasko neopakovalo. Po důkladném průzkumu trhu můžu říct, že bude těžké se rozhodnout – jestli jednodílné plavky se šněrovačkou, nebo snad bikiny ke krku, nebo plavky s volánky, … Pokud ani vy ještě nemáte vybraný svůj model pro dny u vody, tato plážová inspirace je právě pro vás!

LETNÍ ROMANTIKA

Zapadající slunce u moře, oranžová obloha odrážející se na vodní hladině, lehounký vítr, poloprázdná pláž a ještě stále vyhřátý písek, po mém boku krásný muž a v ruce vychlazený drink… Tak si představuji ideální letní podvečer! Do této představy přesně zapadají romantické plavky s volánky, které jsou jedním z aktuálních trendů, ideálně ještě ve spojení se spadlými ramínky a odhalenými rameny. K romantickému looku neodmyslitelně patří i květinové vzory, které jsou také stále in, stejně jako klasický bikinový střih.

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (4)

Lososové plavky s volánky, H&M (patro 0, -1). Černé plavky s volánky, C&A (patro -1, 0).

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (6)

Květinové bikiny (vlevo), SPORTISIMO (patro -2). Květinové bikiny (vpravo), TEZENIS (patro -1). 

NA SPORT I NA PLÁŽ

Jedny plavky na hraní plážového volejbalu i na opalování? Letos ano! Plavky sportovního rázu jsou jedním z dalších trendů tohoto roku a hrají do karet i milovnicím pohody, které jsou rády, když jim při pohybu na pláži vše drží na svém místě. Plážové modely, které splňují tyto atributy a zároveň v nich budete vypadat skvěle, najdete například ve SPORTISIMU – moje favoritky jsou oboustranné plavky Adidas, které podle nálady můžete nosit buď v šedém provedení, nebo se vzorem květin.     
plavky_trendy_2016_PALLADIUM (2)

 

Oboustranné plavky Adidas BV PU PER BIK, SPORTISIMO (patro -2). Sportovní plavky, H&M (patro 0, -1).

JEDNODÍLNÉ PLAVKY

Už dávno odzvonilo časům, kdy plavky vcelku byly určené jen pro ty nejmladší nebo naopak ty nejstarší osoby na koupališti. Už loni zažívaly jednodílné modely svůj comeback a i letos se drží na módním výsluní. Na dovolené je využijete nejen u vody, ale i místo body, například v kombinaci se sukní s vysokým pasem, kdy skvěle vyniknou vykrojená záda plavek. Můžete buď zvolit jednoduchý hladký střih jako z pobřežní hlídky, nebo plavky ozdobené letošním hot trendem: šněrovačkou.

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (1)

Jednodílné plavky se vzorem, H&M (patro 0, -1). Vzorované jednodílné plavky se šněrováním, F&F (patro +1).

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (3)Jednodílné plavky se šněrováním, H&M (patro 0, -1).

RETRO NÁDECH

Další z letošních trendy plážových střihů rozhodně nezapře retro inspiraci. Crop top se zavazováním za krk je dalším variabilním letním kouskem – stačí přes plavky obléknout kraťasy s vysokým pasem a můžete z pláže vyrazit rovnou do baru! Tyto módní bikiny najdete například v obchodech Calzedonia nebo Lindex.

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (5)

Barevné plavky, (Calzedonia, patro 0). Bílé plavky, Lindex (patro 0). 

A na závěr: co přes plavky? Kromě již zmiňovaných sukní nebo kraťasů s vysokým pasem se můžete zahalit do módních a zároveň pohodlných tunik či kimon. Se vzory se fantazii meze nekladou: nosí se jak jednobarevné modely doplněné háčkovanými detaily či třásněmi, tak i kousky, které na sobě mají mix několika vzorů dohromady. A nezapomeňte dát ochraně před sluncem poslední (stylovou) tečku – klobouk!

plavky_trendy_2016_PALLADIUM (7)

Tunika se vzorem, H&M (patro 0, -1). Bílá halenka s háčkovanou aplikací, Lindex (patro 0). Klobouk, MANGO (patro +1).

Letošní trendy jsou opravdu bohaté a myslím, že nebude problém, aby si každá z nás vybrala “to svoje” – spíš naopak bude těžké se udržet a neodejít z nákupů se zásobou plavek na celé desetiletí 🙂

Veselou přípravu na léto vám přeje 

K.






Karolína
Mohlo by vás zajímat
2.3.2015
Od Petera