Jak lehce oživit domácnost

17.9.2020

Podzim s sebou často přináší chmurnou náladu, dny se krátí, a o to raději se po práci vracíme do svého domova. Zpříjemnit si domácí pohodu nám pomáhá nejen uklizená domácnost, ale i příjemné vůně. Na to myslí nejeden výrobce, a tak si můžeme vybírat. Příjemnou atmosféru vám vykouzlí vonná svíčka, stále populárnější difuzéry nebo domácí bytové vůně. Vybírejte podle svých vonných preferencí nebo podle aktuální příležitosti. Povzbuzující a čisté vůně po ránu, uklidňující a konejšivé na večer.

Aroma difuzér Jablko s náplní Lolita Lempicka, Potten&Pannen (patro –2); domácí parfém Happy Buddha Parfum d’Interieur, RITUALS (patro 0); vonná svíčka Heart&Home, Albi (patro –2); vonná svíčka Jing Scented Candle, RITUALS (patro 0); pokojová vůně White Tea, SABON (patro –1).


Maličkosti pro radost

Nové záclony, závěsy, polštářek nebo přehoz. Jakýkoli takový kousek může váš domov proměnit a dát mu lehký refresh. Skoro jako když se v půlce večírku přepudrujete. Ať už se rozhodnete proměnit gauč do barev podzimního listí, nebo na Vánoce pořídíte stylové povlečení s vánočním dekorem, uvidíte, že vám nový kousek udělá radost. Případně, jestli plánujete vyrobit vánoční dárky vlastními silami, ať už pletením, nebo háčkováním, je vhodný čas navštívit galanterii a vybrat potřebný materiál.

 

 

Povlečení, polštářek s tygrem, polštářky s kočkou, polštářek s kanárky, vše prodejna SCANquilt (patro –2); pletací příze, Filium (patro –2).


Je libo kávu?

Říká se, že lidé se dělí mezi ty, kteří pijí buď kávu, nebo čaj. Jako by se zapomnělo na ty, kteří milují vodu. Nebo víno. Ať už patříte k té či oné skupině, měli byste svůj nápoj servírovat ve správném nádobí. Romantické kávové duše ocení svoji ranní vzpruhu v hrnku zdobeném květy, praktické a přímé osobnosti sáhnou po kameninovém šálku. Nemusíte se bát, že byste ten svůj pravý kávový hrnek nenašli, nabídka je obrovská, jen stačí projít ty správné obchody.

Hrnek a jídelní talíř z kolekce Rosenthal Nora Spring Vibes, Potten&Pannen (patro –2);  hrnek Zaječice Anna z kolekce Villeroy & Boch, Potten&Pannen (patro -2); káva Barista Espresso, Tchibo (patro –2); kávovar, DATART (patro +2);  balení kávy, OXALIS (patro –2); kameninový hrnek LAVE GLACÉ, Potten&Pannen (patro –2).

 

 

 

 

 

 

Lucie
Mohlo by vás zajímat