Jak si efektivně zvýšit imunitu

14.9.2020

Nutnost posílit imunitu se každým dnem zvyšuje. V PALLADIU najdete ty správné parťáky, kteří vaši imunitu podpoří. 

Dostatek vitaminů je základ

Obykle se doporučuje imunutu posilovat v období, kdy je náš obranný systém ohrožen nejvíce, zejména na podzim a na jaře, v čase zvýšeného výskytu chřipek a nachlazení. Nastává tedy ideální příležitost dodat tělu, co nejvíce potřebných látek. Nejen ve formě potravin, ale i léků. Do supermarketu Albert si proto skočte pro zásobu citrusových plodů, kiwi, ořechů a česneku, kterému se přezdívá přírodní antibiotikum. A v LÉKÁRNĚ IPC (patro -2) si nechte poradit účinný doplněk stravy nebo se přeptejte na vhodnost přípravku Wobenzym (léčebný přípravek) jehož imunitní účinností se zaobírala řada studií u nás i v zahraničí. Kromě prevence může příznivě ovlivit i léčbu těch, které už nachlazení nebo chřipka sužuje.

Potraviny najdete v supermarketu Albert (patro -2) a v Marks & Spencer – Fresh Food (patro +1)


Nejen pro sportovce

Posilování fyzické kondice je dalším předpokladem pro silný a správně fungující imunitní systém. Ovšem při aktuální situaci nemusí být návštěva fitka ideální, stejně, jako vám při běhu venku nemusí přát počasí. Proto o své zdraví musí pečovat i sportovci více než obvykle. Právě pro ně byl vyvinut nový doplněk stravy od společnosti NUTREND, kapsle Curcumin+Bioperine+Vitamin D, který patří k absolutní špičce ve své kategorii na trhu. Curcumin má antioxidační účinky, je protizánětlivý, podporuje správné trávení a je ideálním produktem do detoxikačních plánů.

Curcumin + Bioperine + Vitamin D, doplněk stravy, NUTREND store (patro –2).


Očistný půst

Důraz na prevenci je také nezbytným klíčovým stavebním prvkem pro posílení obranyschopnosti. Proto si pro vás i letos v UGO Salaterii připravili tradiční očistný půst, díky kterému zregenerujete organismus, který se pak náporu virů lépe ubrání. Program na bázi přerušovaného půstu včetně receptur tuctu drinků a receptů pro „lehké dny“ vytvořil tým odborníků, v čele s MUDr. Ondřejem Nývltem. On sám princip půstu vysvětluje následovně: „Přerušovaný půst je metodou prospěšnou pro zvýšení stresové odolnosti buněk a nastartování správné funkce imunitního systému. Během něj se likvidují staré a opotřebené buňky, které jsou nahrazené novými, plně funkčními.” Díky UGO očistě pak budete odolnější vůči všudypřítomným virům. Šťávy mají totiž vybalancované receptury s vysokým podílem zeleniny, vlákniny a superpotravin, jako jsou chlorella, maca nebo matcha čaj a výluh z kopřiv. Jen pozor registrace do programu končí 4. října 2020.

K vyzvednutí po předchozí registraci v UGO Salaterii (patro +2).

Chcete-li se pustit do výroby šťáv a smoothies sami, pořiďte si pomocníky z Potten & Pannen (patro –2).

 

Cesta k neprůstřelnému zdraví podle Finů

Otužování je nejlepší odpovědí na přicházející podzim. Můžete s ním začít už doma ve sprše. Pozor stačí ale jen pouhé dvě minuty pod studenou vodou!  Co pak zabíjí viry a bakterie zaručeně, je finská sauna. Ne nadarmo jsou obyvatelé Skandinávie řazeni mezi nejšťastnější národy světa. Saunu najdete v PALLADIU na patře +2 ve fitness centru Form Factory Palladium. A nevynechejte po ní opravdu řádně ledovou sprchu!

Saunu najdete ve Form Factory Palladium (patro +2)

Klára
Mohlo by vás zajímat