Objevte tajemství dokonalé letní pokožky

30.7.2016

I vaše pokožka může zářit, stačí si jen osvojit několik kosmetických a dietních rituálů a svěží vzhled bude váš. Postava i pleť jsou obrazem toho, co jíte a jak se o sebe staráte. Proto se naučte triky vizážistek i odborníků a buďte za hvězdu!

CO MÁM PÍT?

Základem je tisíckrát opakované pravidlo: pít, pít a pít. Tím ale nemáme na mysli vaše oblíbené latte ani slazený džus. Pijte raději zelený čaj a obyčejnou nebo citrónovou vodu. Dehydratovaná pokožka je suchá a letní opálení si dlouho neudrží. Hydratace je proto bodem číslo jedna!

pít

CO MÁM JÍST?

Dbejte na to, aby byl váš jídelníček vyvážený a plný zeleniny a ovoce. K bronzové pokožce vám konkrétně pomůže mrkev, maliny, broskve, kiwi nebo čerstvý špenát. Aby byla pokožka pružná a krásná, potřebuje také zdravé tuky. Proto mlsejte mandle a jiné oříšky. Za vyzkoušení stojí i takzvané super potraviny. Například bobule zvané acai berry, které jsou bohaté na antioxidanty a vaše pokožka bude díky nim zdravá a odpočatá. Pokud máte problémy s akné, snižte příjem mléčných výrobků a soustřeďte se na detoxikaci. K té vám pomůže třeba nápoj z mladého ječmene nebo používání chia semínek.

jíst 2

Chia semínka a vitamínové doplňky, dm drogerie markt (patro -2). Mandle a kustovnice čínská,  Albert (patro -2). Špenát a mrkev,  Marks & Spencer Fresh Food (patro +1). 

JAK MÁM O SEBE PEČOVAT?

Kůže se neustále obnovuje. Proto se jí nebojte trochu dopomoct a dvakrát do týdne používejte pleťový i tělový peeling, který odstraní všechny odumřelé buňky. Zkuste také přes léto brát vitamínové doplňky s betakarotenem. Díky nim se opálíte nejen rychleji, ale hlavně bezpečněji.

peeling

Mojito peeling, čistící přípravek Garnier 3 v 1, čistící peeling Balea, meruňkový peeling alverde, dm drogerie markt (patro -2). Osvěžující peeling, Dermacol (patro -2).

ČÍM SE MÁM MAZAT?

Slunce i klimatizace pokožku nepříjemně vysušují. Proto mějte vyživující krém stále u sebe. Stejně dobře poslouží i kvalitní oleje. Před spaním se natřete od hlavy až k patě olivovým nebo kokosovým pomocníkem. Kůže bude rázem opálenější a zářivější. Pokud vám letní bronz už přece jen vyprchal, vyzkoušejte samoopalovací přípravky. Nepříjemného odéru ani nevzhledných skvrn se bát nemusíte, dnešní mléka, oleje a spreje jsou kvalitní a snadno se nanášejí.

 

mazat

Samoopalovací mléko, Dermacol (patro -2). Samoopalovací sprej Bioderma, Lékárna (patro -2). Hydratační mléko Dove a kokosový olej Saloos, dm drogerie markt (patro -2). Olivový olej, Albert (patro -2).

EXISTUJÍ NĚJAKÉ TRIKY?

Chystáte-li se večer na rande nebo party a chcete, aby vaše nohy vypadaly extra skvěle? Pak vyzkoušejte bronzovací olej od Lush. Tímhle tuhým pomocníkem potřete celé tělo a jemné třpytky dodají pokožce rázem letní nádech. Dopomoct si můžete i vhodným líčením. Na oční víčka naneste zlatavé stíny, pod lícní kosti bronzer a nad ně a pod obočí třpytivý rozjasňovač. S těmito triky budete zaručeně vypadat, jako byste právě přijela od moře…

tvar

Tuhý tělový olej, Lush (patro 0). Bronzové oční stíny Astor a Maybelline, dm drogerie markt (patro -2). 

Foto: archivy firem, Pinterest.com, zahrada.bydleniprokazdeho.cz, wellbeing-support.com, sezonka.cz

Natálie
Mohlo by vás zajímat
2.3.2015
Od Petera