Boj za krásná víkendová rána!

4.9.2015

Jestli jsem na něco odborník, pak jsou to lenivá rána, která se ideálně protáhnou až do oběda. Od pondělí do pátku toho, asi jako každý smrtelník, moc nestíhám. Jsem ráda, když stihnu připravit snídani a vlepit mému milému pusu na tvář a už utíkám do práce. Když ale příjde víkend, umím si dopřát dopolední lenošení ve velkém stylu. Sepsala jsem pro vás pár tipů, jak se na takové dopolední relaxování vybavit. Pojďme bojovat za krásnější rána společně!

ABY VÁM BYLO PŘÍJEMNÉ

Šaty dělají člověka a já věřím tomu, že by se ani noční prádlo nemělo odbývat. Kdyby to bylo na mě, klidně bych v pyžamu strávila celý den. Máte ráda pohodlí a nebo byste ráda koukla po nějakém svůdném kousku? Je jen na vás, v čem se cítíte nejlépe. Mým favoritem je overalové pyžámko z H&M v příjemné modrorůžové kombinaci. Mám na něm ráda hlavně to, že se mi v noci nikde neodrnuje, a tak mi nefouká na záda. Nezapomeňte si také pořídit příjemné papuče – já zbožňuji roztomilé domácí balerínky, které  jsou vždycky tolik měkoučké. Nedávno jsem v H&M zahlédla chlupaté šedobílé – jen co se trošku ochladí, běžím pro ně.

pyžama

 

Less work more sleep pyžámko, H&M (patro -1, 0). Růžovomodrý overal, H&M (patro -1, 0). Domácí papuče, H&M (patro -1, 0). Košilka, H&M (patro -1, 0). Saténový župan, H&M (patro -1, 0). Modré pyžamové kalhoty, H&M (patro -1, 0). Šedý pletený župan, MANGO (patro +1).

KOSMETICKÉ ROZMAZLOVÁNÍ

Začněte váš den osvěžující sprchou, nebo si dejte dlouhý relax ve vaně. Udělejte si chvilku na všechny procedúry, na které v týdnu čas nezbyl. Tělový peeling, regenerační maska na obličej, vlasový zábal i poctivá manikúra. Mezi mé nejoblíbenější společníky do vany, když mám dostatek času, patří bomby od Lush. Voní naprosto neodolatelně a má pokožka je po nich vždy nádherně jemná. Už jste vyzkoušeli? Zaběhněte do patra 0 v PALLADIU, jsem si jistá, že vyberete. Pokud je vaše pleť za celý týden unavená, vyzkoušejte pleťovou masku od Clinique pro rozjasnění obličeje. Budete znovu zářit.

kosmet.001

Mango Body Scrub, THE BODY SHOP (patro +1).  Rozjasňující maska Turnaround, Clinique (patro 0).  Lak na nehty One Coat, Dermacol (patro -2). Koupelová bomba Rose Queen, Lush (patro 0). Krém na tělo Dream Cream, Lush (patro 0). Maska pro suché a poškozené vlasy, L’Occitane  (patro 0). 

PRO JEŠTĚ DOKONALEJŠÍ ATMOSFÉRU

Aby vám bylo hezky a příjemně, nezapomeňte se obklopit detaily, které vám dělají radost. Milujete čerstvé květiny? Nikdy nejsou krásnější než při ranním měkkém světle. Já pro ty do vázy chodím ráda do Marks & Spencer – vždy mají hezký výběr a při správné péči dlouho vydrží.  K ránu patří vůně – vůně kávy, snídaně, ale třeba i vůně jara a nebo vanilky. Víte, že můžete pořídit “parfém” i pro váš domov? Skvělé difuzéry vzduchu do interiéru mají v À LA MAISON. A když už tam budete, nezapomeňte mrknout na nějakou heboučkou deku nebo nový polštář. Já si ulítávám na různém nádobí – hrníčky, talířky a misky dokáží nádherně dokreslit atmosféru vašeho speciálního rána.

homedecor

Polštář s romantickým vzorem, À LA MAISON (patro -1). Difuzér s vůní Spring Flowers, À LA MAISON (patro -1). Deka, À LA MAISON (patro -1).  Modrá vysoká miska, À LA MAISON (patro -1). Hrníček se lžičkou, À LA MAISON (patro -1). 

NEJMILEJŚÍ SPOLEČNÍCI

A čím vyplnit lenivé ráno? V ideálním případě to bude samozřejmě knihou nebo oblíbeným časopisem. Rozhodně si vyberete v Neoluxoru. Já se v poslední době začetla do knihy Mnich, který prodal své ferrari, díky níž se můžete hezky zamyslet sama nad sebou. Zajímáte se o módu a styl? Pak se vám určitě bude líbít průvodce inspirovaný krásou francouzských žen Se šarmem Pařížanky.

Kupujete časopisy? Mně se často stává, že je jen v rychlosti prolistuji v metru a pak odložím doma na stoleček. Napravte to o víkendu a naplánujte si, co za novinky potřebuje váš podzimní šatník.

Nic vás nenaladí na vaše plány víc, než správná hudba – můj milý si nedávno pořídil malý reproduktor od Bose Sound Link Mini II. Je neuvěřitelné, jak skvěle tahle malá věc hraje. Může se klidně stát, že celé ráno protancujete 😉

sound

 

Kniha Se šarmem Pařížanky, Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, -2). Reproduktor Bose Sound Link Mini II, iSTYLE (patro -1). 

 

DOBROTY DO BŘÍŠKA

Co by to bylo za rozmazlování bez božské snídaně. O víkendu si ráda dopřávám od každého kousek. Vajíčka, ovoce, jogurt i lívance. A že jste měla náročný týden? Pak si rozhodně zasloužíte sladkou odměnu. Zastavte se po cestě z PALLADIA třeba ve francouzské pekárně PAUL a odneste si na ráno krabičku plnou makronek. Je přeci víkend!

Skvělé vychytávky pro báječnou snídani mají v Marks & Spencer. Nekonečně miluji jejich sýr Cheddar, nebo třeba toastový chléb a koblížky. Sehnat zde můžete také báječné marmelády nebo voňavé čaje.

snidane.001

 

Čaj Earl Grey, Marks & Spencer (patro 0, +1). Sýr English Mild Cheddar, Marks & Spencer (patro 0, +1). Marmeláda, Marks & Spencer (patro 0, +1). Makronky, Pekařství Paul (patro 0).  

Už teď pro vás připravuji příspěvek, který bude o snídání úplně celý! Prozradím vám všechny moje tipy – ať už na snídani za 5 minut, nebo na pořádné víkendové hodování.

Mějte prima den a ještě krásnější ráno.

 

Barča

 

Peter
Mohlo by vás zajímat
30.8.2017
Od Kláry