3 nejlepší recepty na domácí nanuky

27.7.2016

Co je na létě nejlepší? Ovoce! A co je ještě na létě skvělé? Zmrzliny a nanuky. A já mám pro vás dnes tip, jak si pár sladkých ovocných dobrot doma připravit. 

V mražených regálech supermarketů najdete spoustu zmrzlin v lákavých obalech. Bohužel složení už tolik lákavé není. A právě proto se vyplatí sáhnout po kousku ovoce a připravit si doma nanuk přesně podle svých představ. Bez chemie, přidaného cukru a dalších zbytečností.

Léto je čas na pořízení dobrého mixéru. Všechna ta voňavá smoothie a nekonečná zásoba nanuků ocení pořádného parťáka. Vystačíte si s klasickým tyčovým mixérem s přídavnou miskou. Pořídit jej můžete klidně i do tisícovky, osobně bych však znovu sáhla po něčem trošku silnějším – vyšší výkon oceníte především při mixování mraženého – třeba banánu v následujícím receptu. 🙂 Pokud si nevíte s výběrem rady, zaskočte do prodejny s elektronikou EURONICS (patro +2). Váš nový kuchyňský hrdina tam na vás už čeká. 🙂

mixer

Tyčový mixér ETA, EURONICS (patro +2).

 

BANÁNOVÁ KRÉMOVÁ ZMRZLINA

Co budete potřebovat (2 porce) 

– 3 zmrzlé banány (vyberte ty nejzralejší)

– strouhaný kokos

– mandlové mléko (možné vynechat)

– kousek hořké čokolády, oblíbené ovoce a oříšky na ozdobu

Jak na to 

1. Příprava začíná o pár hodin dříve. Zralé banány oloupejte a nakouskujte do igelitového sáčku, který uložte do mrazáku.

2. Jakmile banán zmrzne, můžete začít s přípravou. Stačí hodit do mixéru a na nejvyšší výkon rozmixovat dokud banán nezačne „krémovatět“. Pro ještě větší jemnost přilijte trošku mandlového mléka, pro kousek exotické chuti přidejte strouhaný kokos. Naposledy promixovat a je hotovo.

3. Banánovou krémovou zmrzlinu můžete servírovat do skleničky nebo hrníčku. Nezapomeňte ozdobit čerstvým ovocem, oříšky nebo kouskem nastrouhané čokolády.

TIP navíc: Při výběru strouhaného kokosu nesahejte po té nejlevnější variantě, doporučuji mrknout na ten v BIO kvalitě. Dostal se mi do rukou náhodou a musím říct, že chutná o 100 % lépe.

Snímek obrazovky 2016-08-01 v 5.36.04

MANGOVO-MALINOVÉ RYCHLONANUKY

Co budete potřebovat (2 nanuky) 

– půl RTE manga (RTE = označení některých druhů ovoce, které jsou zrálá tak akorát tj. Ready To Eat :))

– hrst malin

Jak na to

1. Nejdříve v mixéru rozmixujte mango a naplňte jím nanukovou formičku z poloviny.

2. Poté do mixéru přihoďte maliny. Nejlépe chutnají ty čerstvé, ale dají se snadno nahradit i mraženou variantou. Doplňte nanuky až po okraj a šup s nimi do mrazáku.

TIP: Milujete čokoládu? Až budou nanuky zmrzlé na kost, můžete je jednoduše do čokolády ponořit nebo je postříkat cik-cak.

IMG_4545

ACAI BERRIES NANUKY 

(2 nanuky)

– půl hrsti borůvek

– půl hrsti malin

– UGO čerstvá šťáva (třeba pomerančová)

– 1 lžička Acai prášku

Jak na to

1. V mixéru rozmixujte borůvky a maliny. Přilijte trošku čerstvé šťávy a přisypej Acai přášek.

2. Rozmixujte vše dojemna a směsí naplň formičky, nechte zmrazit a pak hurá, můžete mlsat.

TIP: Vyzkoušejte sílu brazilského magického Acai ovoce. Skvělý antioxidant plný energie dodá tvým nanukům krásnou barvu a o kousek zajímavější chuť.

IMG_4544

Všechny recepty byly připraveny ze surovin z prodejny Albert (patro -2), Marks & Spencer – Fresh Food (patro +1) a dm drogerie markt (patro – 2). 

Peter
Mohlo by vás zajímat