Objevte kouzlo značky La Martina

22.1.2014

Sportovní ležérnost, krása koní, smysl pro fair play a touha po vítězství. Dnes vám představujeme argentinskou značku La Martina. Už její znak dává najevo těsné spojení s pólem, což je sport, který u nás bohužel není velmi rozšířený. Naopak je tomu právě v Argentině, pólové velmoci se čtyřmi zlatými medailemi ze Světového šampionátu.

Pojďme se nejdřív podívat blíže na tuto zajímavou hru.

 


fg_la_martina_polo_the_game

zdroj: http://www.flickr.com/photos/parkstreetparrot/4857441401/sizes/o/in/photostream/



Pólo neboli koňské pólo vychází ze starobylé perské hry, která se postupně rozšířila po velké části Asie. Během kolonizace Indie ji pak objevili britští důstojníci jezdectva, které tato hra zaujala a kterou plnili svůj volný čas. Dovezli ji pak zpět do Anglie, odkud se šířila i do ostatních anglických kolonií. Takto se pólo v 19. století dostalo do Argentiny, kde se díky dlouhé tradici chovu koní a jezdectví rychle uchytilo. V moderním pólu proti sobě soutěží dva čtyřčlenné týmy a mezi lety 1900 a 1936 bylo dokonce olympijským sportem. Pólo je také nazýváno „hra králů“, nikoho pak nepřekvapí, že princ William je jeho vášnivým hráčem.

 


fg_la_martina_Prince-William-playing-Polo

zdroj: http://youfrisky.com/wp-content/uploads/2012/06/Prince-William-playing-Polo.jpg


Od svého založení v roce 1986 si značka La Martina našla mnoho příznivců nejen mezi milovníky póla. Stala se oficiálním dodavatelem dresů pro všechny nejdůležitější mezinárodní turnaje, je sponzorem mnoha týmů včetně těch univerzitních z Harvardu, Yale, Oxfordu a Cambridge. Co je pro oblečení značky La Martina charakteristické?

fg_la_martina_lookbook_1

Její styl je jednoduchý a originální, hodí se stejně dobře do velkoměsta jako na venkov. Je to styl argentinského aristokratického venkova, který ctí tradici, autenticitu a individualitu.

 

fg_la_martina_lookbook_3

 

Pohodlné pánské modely mohou vzdáleně připomínat anglické důstojnické uniformy, tedy oblečení, ve kterém se v 19. století v Indii hrály vůbec první zápasy moderního póla.

 

fg_la_martina_lookbook_2

 

Módní a dobře padnoucí střihy jsou zvýrazněné kvalitou materiálu. Typické jsou barevné nášivky odkazující ke světu póla.  Zvláště dámské kalhoty pak mají klasicky přiléhavý jezdecký střih.

 

 

 

fg_la_martina_pola

 

Obecně na oblečení La Martina vidíme mnoho prvků z pólových dresů, které jsou vhodně zakomponovány do designu košilí, triček, svetrů a mikin pro každodenní nošení.

 

fg_la_martina_kosile

 

Elegantní košile s dlouhým rukávem La Martina se skvěle hodí například do ležérního volnočasového saka.

 

fg_la_martina_boty

 

I když pólo nepatří mezi nejtypičtejší české sporty, jezdectví je tu naopak poměrně hodně rozšířené. La Martina nabízí i technologicky velmi vyspělé jezdecké vybavení, které je navíc krásné a má originální design.

 

fg_la_martina_helmy

 

Od podzimu loňského roku najdeme prodejnu La Martina už i v PALLADIU, a to na patře +1. Pojďte do ní pomocí následujících fotek alespoň na skok nahlédnout.

 

 

 

DSC_3003 [1024x768]

 

Kontrast tmavého rámu dveří a prosvětleného interiéru vás přímo vtáhne dovnitř.

 

DSC_2964 [1024x768]

 

Ještě předtím si ale všimněte luxusního prahu s krásným logem značky.

 

DSC_2996 [1024x768]

 

Prodejna sestává ze tří částí – pánské, dámské a dětské a mezi nimi část se zkušebními kabinkami. Nyní jsme v pánské části.

 

DSC_2992 [1024x768]

 

Kombinace luxusní kamenné podlahy s rustikálním nábytem a doplňky nám připomíná hlavní charakteristiky značky La Martina.

 

DSC_2990 [1024x768]

 

Vedle zkušebních kabinek najdeme tuto krásnou sedací soupravu. Váš doprovod už tak nemá sebemenší nárok protestovat, že nakupujete příliš dlouho. V těchto pohodlných sedačkách na vás vydrží čekat neomezenou dobu.

 

DSC_2989 [1024x768]

 

Prvky rustikálního stylu najdeme i v dámské části.

 

DSC_2978 [1024x768]

 

V obchodě samozřejmě nesmí chybět boty jezdeckého stylu. Početná zrcadla jsou velmi praktická.

 

DSC_2988 [1024x768]

 

Nejen za tímto krásným stolem na vás čekají ochotní zaměstnanci prodejny, aby vám pomohli s vašimi přáními. Těší se na vás v prodejně La Martina v PALLADIU na patře +1.

 

 

Zdroj produktových fotografií:   www.lamartina.com

Zdroj informací o pólu: en.wikipedia.org/wiki/Polo

Filip
Mohlo by vás zajímat