Objem dělá dojem a my víme, jak na něj!

10.1.2017

 

Objem dělá dojem! To je známé heslo, kterým by se s radostí řídila snad každá z nás. Bohužel ale často pocit dokonalého objemu našich vlasů zažíváme pouze při odchodu od kadeřníka, který nám vlasy vyfouká pramínek po pramínku. Tomu ale můžete učinit konec! Máme pro vás pořádnou dávku účinných tipů a triků, díky kterým vykouzlíte maximální objem jako od profesionála i ve vaší koupelně. Jaké produkty a triky vás nesmí minout v honbě za dokonalým účesem?

1. ZAČÍT SE MUSÍ UŽ PŘI MYTÍ

Základem každého okouzlujícího účesu je mytí hlavy kvalitními přípravky. Proto si pořiďte speciální šampon určený na objem. Jedním takovým je L´Oréal volume shampoo, který má lehoučké složení, a tak vlasy nezatěžuje. Stejná značka nabízí i účinný kondicionér pro objem. S ním ovšem opatrně – nikdy ho nenanášejte až ke kořínkům. Vaše vlasy by se začaly velmi rychle mastit. Po nanesení kondicionéru do délek je ideální vlasy rozčesat. Mokré vlasy se nejlépe češou speciálním hřebenem tangle teezer, který najdete v Profimedu. A na závěr nezapomínejte na pečlivé opláchnutí balzámu i šamponu, se zbytky přípravků vlasy těžknou.

Hřebeny Tangle Teezer, PROFIMED – Péče o zuby (patro -2). Šampon a kondicionér, dm drogerie market (patro -2).

2. FÉNOVÁNÍ JE ZÁKLAD KVALITNÍHO OBJEMU

Tak  krok jedna máme za sebou a teď k tomu nejdůležitějšímu. K tvarování! Pokud se rozhodnete pro úpravu účesu pomocí fénu, máme pro vás super tip. Předkloňte hlavu po celou dobu fénování a průběžně vlasy pročesávejte, až budou suché hoďte hlavou zpět. Tím vykouzlíte objem, který oslní nejen vaše okolí, ale i vás samotnou. Dalším super pomocníkem je kulmofén od Rowenty, díky kterému nebudete muset zápasit s fénem a kulatým kartáčem najednou. Styling vašich vlasů bude tak jednodušší a styling jako od kadeřníka na sebe nenechá dlouho čekat. Maximálního objemu samozřejmě dosáhnete s vlasy vlnitými. K tomu skvěle poslouží žehlička či kulma od Corioliss, která nejen skvěle funguje, ale i vypadá. Ptáte se, proč žehlička na kudrnaté vlasy? No s touto krásnou zebří pomocnicí, která hřeje z obou stran, hravě vykouzlíte i krásné lokny. Video návod najdete zde.


Kulma a žehlička, Straight 4 U, Patro O. Fén a kulma, EURONICS (patro +2).

3. NEZAPOMÍNEJTE NA FIXACI 

Tak vysněný účes už máme, ale co udělat pro to, aby nám vydržel? Zafixovat ho! Pokud jste se rozhodly pro kudrnatou variantu, rozhodně nezapomeňte na lak! A také suchý šampon – ten je vhodné nanášet na každou sekci vlasů, které jste právě natočila. Suchý šampon je skvělým pomocníkem pro objem i pro rovné vlasy. V tomto případě je ideální ho nastříkat ke kořínkům a vlasy pak promnout ručníkem, stejně jako když si je sušíte. To zabrání tomu, aby částečky suchého šamponu byly vidět. Dalším produktem, který vám na cestě za objeme pomůže je také pudr na vlasy či sprej na plážové vlny s mořskou solí.

Suchý šampon No drought, Lush (patro 0). Veškeré další přípravky dm drogerie markt (patro -2).

Klára
Mohlo by vás zajímat