Nahé líčení ve 4 krocích

16.12.2014

Dáváte přednost přirozenému a střídmému líčení? Pak pro vás bude nahé líčení, tzv. nude make-up, tím pravým. Hitem číslo jedna se stal začátkem letošního roku a i nadále je trendy nejen na přehlídkových molech.

Hodí se ke každému outfitu a díky své decentnosti dá vyniknout vašemu přirozenému půvabu. Navíc je líčení snadné a rychlé – zvládne ho i naprostá začátečnice! K docílení střídmé pleti stačí ujít jen 4 kroky 😉

1# MAKE-UP
Správně zvolený odstín make-upu je základ! Měl by stoprocentně odpovídat barvě vaší kůže, což je u výběru, při umělém světle v obchodě, velký oříšek. Pokud vás už nebaví kolotoč nákupu nevyhovujících make-upů a pohled na rostoucí výstavku tubiček, mám jednu radu! Zajděte do obchodu, kde vám s výběrem pomůžou profesionálové. Zkusíte si odstín přímo na vaší pleti (nikoliv na hřbetu ruky) a dostanete i vzoreček domů, aby jste ho otestovala při denním nošení.  Za několik minut budete odcházet se správným odstínem a klidem na duši. Vyzkoušejte třeba M.A.C Cosmetic (patro -1) nebo Parfumerie SEPHORA (patro 0).

2# OBOČÍ
Oči jsou bránou do duše. Ale neměli bychom zapomínat ani na obočí, které je jejich součástí. Trendem letošní zimy je obočí husté a různých tvarů, takže s návštěvou kosmetičky si nelamte hlavu. Naopak ho můžete lehce zvýraznit hnědým stínem z paletky očních stínů, které snadno zakoupíte v dm drogerii markt (patro -2). Pokud má však tendenci srůstat na kořenu nosu, bez milosti se ho zbavte. Třeba jedním z účinných depilátorů, který můžete pořídit v EURONICS (patro 2).

3# OČI
Na světových přehlídkách módních kolekcí Fall 2014 jsme mohli vidět nejrůznější podoby nahého líčení tak, jak si ho představují třeba Dolce & Gabanna, Burberry Prorsum nebo Victoria Beckham. Zásadní rozdíl byl ve vykreslení partií očí. Základem jsou však světlé, nenásilné barvy tělových tónů – meruňková, pudrová, béžová, světle růžová, hnědá i fialová. Jde o v zásadě neutrální barvy, které se hodí, v lehké míře, pro všechny typy pleti. Lze je také přidělit podle barvy pleti a očí. Vyzkoušejte paletku očních stínů Bellapiere od mineralmakeup, kterou můžete zakoupit v PALLADIU na patře -1.

Ženy se světlou, průsvitnou pletí s broskvovým nádechem, které mají oči světle modré, sytě modré, šedozelené, šedomodré nebo oříškově hnědé mohou vybírat z celé škály už zmiňovaných odstínů. Výjimkou je fialová barva, které by se měly při líčení očí vyhnout obloukem.

Ty z vás, které mají pleť bledou, lehce narůžovělou až s olivovým nádechem a barvu očí šedou, šedomodrou, modrozelenou, či tmavě hnědou, by měly sáhnout po rosé nebo fialkové barvě stínů.

Podzimní typy s  jantarovou, oříškovou, tmavě hnědou, tyrkysovou nebo zelenou barvou očí by měly volit stíny spíše tělové, či pudrové, a to v malé míře.

Pro výrazné zimní typy, s očima barvy ledově modré, šedofialové, šedé, šedomodré, černé a tmavě hnědé, je dobré použít na stínování očí růžovou či fialovou.

kolaz

4# RTY
Posledním krokem k docílení správného nude looku je vykreslení rtů. Opět záleží na vás, jestli použijete konturovací tužku nebo jenom rty přetřete transparentním leskem. Efekt musí zůstat v každém případě přirozený, proto doporučuji buď tužku v odstínu rtů, tělovou rtěnku nebo lehký nevýrazný lesk, který vám bude rty hydratovat po celý den. Mrkněte třeba do Yves Rocher (patro 0).

Pokud i tak váháte, jestli se do líčení pustit, podívejte se na následující video, které jsme pro vás připravili spolu s make-up artistkou ze SEPHORY. Pak už to pro vás bude opravdu hračka!

Peter
Mohlo by vás zajímat