Dárky za minutu dvanáct

14.12.2014

Každý rok touhle dobou si kladu tu samou otázku: „Proč jsem letos nezačal s nákupem dárků dřív, i když jsem si to loni předsevzal?“ Chci se s vámi podělit o svoje nápady na dárky na poslední chvíli, které mě snad letos zachrání.

 

Na příští rok si dávám upomínku do kalendáře na konec října! Ale letošní situaci, kdy pouhé dva týdny před Vánocemi mám minimum dárků, pořád musím nějak vyřešit.. Naštěstí chodím často do PALLADIA a mám ho dobře zmapované, takže by nemělo být složité vše nakoupit při jedné návštěvě.. Pojďme se tedy podívat na pár dárkových nápadů.

 

Co by nemělo pod stromečkem v žádném případě chybět a zaručeně udělá radost každému? Přesně tak, ponožky! Pokud je ještě letos pro nikoho nemáte, určitě se zajděte podívat do obchodu TOPSHOP, TOPMAN (patro 1), protože jejich ponožky mají k těm obyčejným opravdu daleko, a v množství pánských i dámských vzorů stoprocentně nějaké najdete. Pokud si nevyberete tady, skvělé barevné ponožky mají i v GANTu (patro 1).

fg_vanoce_ponozky

Mezi vánoční klasiku, kterou nic nezkazíte, určitě patří i parfémy. Při jejich nákupu ale člověk musí pamatovat na to, jak zásadní význam parfém pro obdarovaného člověka má. Je to něco, co na sobě nosí a cítí každý den a co určuje, jak ho vnímají ostatní. Tedy dost intimní záležitost. Doporučuji proto příliš neexperimentovat a vybírat spíš již osvědčené vůně, o kterých víme, že je dotyčná osoba má ráda. Nikdo přece nechce dávat svým blízkým neosobní dárky, které se nebudou líbit a nejspíš poputují při nejbližší příležitosti někam dál.. V PALLADIU největší výběr najdete v prodejnách SEPHORA (patro 0) a Marionnaud (patro -2).

fg_vanoce_parfemy

Jako další velmi osobní dárek, který letos také nadělím, mi připadají hodinky. V době smartphonů se může zdát zařízení s jedinou funkcí, ukazovat čas, trochu staromódní, ale o tom, že jsou zároveň klíčovým módním doplňkem, snad nikdo nepochybuje. Určitě si vyberete v prodejnách Gammy CZ a Klenoty Aurum (obě patro 0) nebo Top Time a Festina (obě patro -2). Nejvíc mě zaujaly tyhle zlaté s azurovým ciferníkem od Michaela Korse. Kdo je dostane, si ale nechám pro sebe 🙂 Komu přijdou „obyčejné“ hodinky nuda, měl by se podívat do Samsung Shopu (patro -1). Tam totiž najde kromě jiného nejnovější model chytrých hodinek Gear S, které nejenže skvěle vypadají, ale také nabízí neuvěřitelnou škálu funkcí.

fg_vanoce_hodinky

Když už jsme u těch chytrých zařízení, dárkem, který by například mě udělal velkou radost, je nový obal na telefon. Obal je vlastně takové oblečení a určite i smartphone se někdy rád převlékne.. Navíc je to velmi snadný a poměrně levný dárek, stačí rozpoznat typ telefonu obdarované osoby a může se vybírat! V PALLADIU se po obalech podívejte v obchodech Comfor (patro -2), EURONICS (patro 2) a pokud se jedná o iPhone, k dispozici je i iSTYLE (patro -1). V těchto obchodech najdete kromě pouzder a krytů na telefony i další příslušenství. Velmi praktickým dárkem je power bank, přenosná nabíječka na smartphony i tablety.

fg_vanoce_obaly

Určitě chcete letos obdarovat i pár lidí, které zase tak dobře neznáte. Pro ně se nabízí pár „klasických“ dárků, které sice nejsou žádnou zásadní invencí, ale potěší širokou skupinu lidí. Mezi takové dárky určitě patří kvalitní čaje, které seženete například ve voňavém kiosku Oxalis (patro -2). Kromě sypaných čajů, které prodávají do šáčků nebo kovových dóz, nabízí i dárkové sady v krásném balení.

fg_vanoce_oxalis_caj

Dalším skvělým dárkem jsou šperky a bižuterie dánské značky Trollbeads, a to hlavně díky možnosti libovolné kombinovatelnosti nespočetné škály korálků. Na jeden řetízek si každý později může dokoupit korálky podle svého vkusu, a vytvořit tak jedinečný módní doplněk. Nezapomeňte se proto stavit v kiosku Trollbeads (patro -1).

fg_vanoce_trollbeads

K všeobecně oblíbeným dárkům patří v našich končinách i alkohol a obzvlášť ten kvalitní. Navíc je to jeden z dárků, ze kterého můžete mít radost dvakrát. Poprvé při jeho darování a podruhé při jeho společné konzumaci s obdarovaným člověkem 🙂 V PALLADIU seženete ty nejlepší lahve u Kratochvílovců (patro -2). Například láhev šampaňského je vzhledem k blížícím se oslavám Nového roku výborný univerzální dárek.

fg_vanoce_alkohol

Doufám, že naše nápady na dárky na poslední chvíli pro vás byly inspirativní a snad vám aspoň trochu ulehčily předvánoční shon. Za celý tým PALLADIUM Blogu vám přeji krásné prožití Vánoc a vše nejlepší do nového roku!

Filip
Mohlo by vás zajímat
3.12.2013
Od Thea