Jak se obléct v létě do kanceláře, aby to nebyla nuda

7.6.2019

Léto je tady a s ním i dilema, co si na sebe obléci do práce. Abyste se cítila pohodlně a zároveň to nebyla nuda. Společenské kalhoty s puky, černé lodičky a zakasaná světle modrá halenka jsou totiž již dávno tabu. Pouzdrový střih sukně vyměňte za áčkový. Áčková sukně je ženštější a rozhodně vám dodá na sebevědomí i náladě. Jindy precizně zastrčenou košili nechte v létě volně splývat. Rozhodně se nebojte oversized topů a svetrů, hodí se k úzké sukni, skinům i chino kalhotám. Na závěr vystřídejte lodičky za tenisky či sandálky, pokud dress code dovoluje.


1. Oversize svetr a lehké letní materiály

My, dámy, si přece jen můžeme dovolit oblečení na léto vhodnější. Pokud vaše zaměstnání nevyžaduje vyloženě striktní dress code, volte ideálně bavlněné, hedvábné nebo plátěné materiály. Z barev dejte přednost těm světlým před tmavými, ať zbytečně nepřitahujete sluneční paprsky. Navíc světlé barvy pěkně kontrastují s opálenou pokožkou, takže vám na kráse jen přidají! V létě je dovoleno trochu experimentovat – nebojte se tedy pořídit si například nízké sandály s rafinovanými pásky. Jediné, na co nesmíme přes léto zapomínat, je precizní manikúra a pedikúra.

Svetr, RESERVED (patro 0). Kalhoty, MANGO (patro +1). Kabelka a boty vlastní.  

2. Overal

Novinkou a také jednou z variant do horkých dní jsou samozřejmě overaly. Do kanceláře se na léto hodí takové, které budou ve světlých či neutrálních tónech, eventuálně s jemným vzorkem a strukturovaným střihem (nabírané v pase, se zavinovací sukní apod.). Nezapomínejme ovšem, že overaly do kanceláře nesmí být příliš vyzývavé, takže žádné velké výstřihy a velké rozparky. Ideálně, pokud si nejste jistá, volte navrch ještě sáčko, které si budete moct vzít na schůzku s klientem. V pracovním prostředí se nehodí odhalovat až příliš a navíc, pokud máte v práci klimatizaci na plný výkon, tenkou vrstvu navíc jistě oceníte.

Sluneční brýle, OPTIQUE (patro +1). Overal MANGO (patro +1). Kabelka a boty vlastní. 

3. Jednoduchá halenka

K letní sukni či kalhotům do pasu se skvěle hodí halenky či topy. Na léto klidně s rafinovaným výstřihem, jednoduché nebo s výraznějším vzorem, s límečkem, či zdobenými rukávy. A pozor! Letní halenka nesmí prosvítat nebo působit příliš vyzývavě. Volná záda, tenká ramínka či odhalené dekolty jsou do kanceláře naprosto nevhodné, na to nezapomínejte. Klidně outfit doplňte hezkou letní taškou. Samozřejmě chybu neuděláte ani výraznějším páskem.

Sluneční brýle a kalhoty, RESERVED (patro 0). Košile, MANGO (patro +1). Boty a klobouk Marks & Spencer (patro 0, +1). Kabelka vlastní. 

CzechChicks
Mohlo by vás zajímat