Návrat do formy!

25.2.2015

Zhubnout a zapracovat na své fyzičce patří tradičně mezi ženami k nejčastějším novoročním předsevzetím. Osobně zastávám názor, že podobné změny by člověk neměl odkládat až na přelom roku. Měl by se do nich pustit hned, jakmile mu přijdou na mysl. Takže pokud jste letos 1. ledna opět propásli vlnu novoročních předsevzetí, ze které už stejně 75 % původně zapálených nadšenců dávno seskočilo, nevadí. Ve spolupráci s Pure JATOMI fitness jsme pro vás připravili jednoduchý kruhový trénink, který si můžete cvičit sami doma. Stačí 12 cviků a vaše odhodlání ode dneška se sebou konečně něco začít dělat. Tak pojďte do toho!

A jdeme rovnou na věc. Náš kruhový trénink se skládá ze 12 cviků a každý z nich je třeba provést 10x. Mezi jednotlivými cviky si odpočiňte asi 10 vteřin. Nezapomeňte při cvičení také správně dýchat! Jednoduché základní pravidlo zní: při provádění pohybu proti odporu nádech, při uvolnění a návratu do výchozí polohy výdech.

Doporučuji začít dvěma nebo třemi koly, ale pokud jste se poslední dobou moc nehýbali, můžete začít klidně jedním. Zabere jen asi 8 minut! Cvičit doporučujeme zpočátku 3x týdně, ale pokud si najdete čas každý den, bude to samozřejmě lepší :). Minimum pohybové aktivity, jehož prospěšnost je podložena vědeckými studiemi, je 75 minut náročnějšího aerobního pohybu (nebo 150 minut lehkého aerobního pohybu, jako je rychlá chůze) týdně plus alespoň 2x týdně posilování hlavních svalových skupin. Tedy aktivita srovnatelná s asi 10 koly našeho kruhového tréninku za týden doplněnými pár desítkami minut běhu, jízdy na rotopedu, aerobicu nebo třeba plavání. Kdo chce ale hubnout, měl by čas strávený fyzickým tréninkem za týden ještě o něco zvýšit, a sice až na dvojnásobek doporučeného minima. Podaří se vám do svého týdne dostat tolik pohybu? Věříme, že ano!

Ke cvičení samozřejmě patří i vhodné oblečení. Moc se nám líbí nová sportovní kolekce Adidas, a proto jsme do ní Báru oblékli od hlavy k patě :).

DSC_9480 copy2 [1024x768]

Prý se v ní cvičilo skvěle! Legíny, tričko, mikinu a trojdílnou čelenku najdete v adidas Concept Store (patro 0) a boty v A3 SPORTU (patro -1).
fg_cviceni_detaily
Co se týká potřebného vybavení, vystačíte si jen s pár věcmi. Velmi praktické jsou cvičební gumy, ať už různě tuhé barevné gumové pásy, nebo gumový expandér s rukojetěmi, se kterými se dá provádět velmi široká škála cviků. Dále se vám bude hodit závaží s hmotností dle vaší síly. Je celkem jedno, zda to bude činkový kotouč, jednoruční činky nebo třeba sandbag (speciální pytel s pískem). Při cvičení na zemi je vždy lepší mít pod sebou podložku, kterou pak snadno uklidíte, a nezabere téměř žádné místo. Poslední pomůckou je nafukovací gymnastický míč, který sice nějaké to místo zabere, ale zároveň se dá využít místo pracovní židle. Donutí vás sedět rovně, a posílíte tak svaly trupu. Největší výběr cvičebních pomůcek nabízí SPORTISIMO (patro -2).
fg_cviceni_pomucky [1024x768]
Aby byl efekt cvičení úplný, je potřeba tělu dodat vše potřebné. Pestrá strava by toto měla zajistit, ale v zimních měsících je vhodné ji posílit doplňky stravy. Zkuste vitamin C a B a polynenasycené mastné kyseliny. Vše seženete ve VITALANDU (patro -2).
fg_cviceni_vitaminy
V PALLADIU nechybí ani fitness centrum. Jmenuje se Pure Jatomi Fitness a najdete ho na patře 2. Kromě plně vybavené posilovny s kardio i silovou zónou nabízí saunu, solárium, internet, kávu a DVD půjčovnu. Pokud patříte mezi ty, kteří mají slabou vůli a potřebují mít nad sebou pevnou ruku, nebo jen chcete cvičit pod odborným dohledem, vyzkoušejte službu osobního trenéra. Ohledně této možnosti vám ochotně poradí přímo na recepci Pure Jatomi Fitness ve druhém patře PALLADIA. Cvičení ve skupině je vždy větší zábava, a proto v tomto fitness centru najdete i studiové lekce včetně jógy, pilates, body pump, kruhového tréninku, spinningu, aerobiku a dalších zajímavých lekcí, mezi kterými si každý něco vybere. K natáčení našeho videa jsme využili právě víceúčelový sál Pure Jatomi Fitness, kde se studiové lekce konají, a moc se nám líbil.

Přejeme pevnou vůli při plnění Vašeho cvičebního plánu a nezapomeňte, s chutí do toho a půl je hotovo!

Filip
Mohlo by vás zajímat