Co nás letos čeká a nemine

16.2.2015

ve světě her, knih a aplikací

Zapomeňte na chvíli na pracovní povinnosti a pojďte se s námi mrknout, čím si můžete zpříjemnit volný čas. Letos nás totiž čeká pár žhavých novinek, kterým se můžete věnovat doma, i na cestách, tak hurá na to!
 

Hry

Vloni mezi nás konečně vtrhlo jako tornádo PS4, herní konzole, kvůli které jste zřejmě během svátků moc neslyšely o svých protějšcích, že dámy? A jak to tak vypadá, ani v roce 2015 si jich moc neužijeme… Čeká se totiž spousta nových her, které by měly být ještě lepší, než ty, které už známe. Podívejte se na ukázky:

 

Dying Light

Drsňácká hra Dying Light vyšla 27. 1. 2015, a už pomalu sbírá první recenze, tak hurá pro ni do prodejny HRÁČ (patro – 2).
 

Batman: Arkham Knight

Nový Batman vychází 6. 2. 2015.
 

Battlefield Hardline

Battlefield bude k mání od 17. 3. 2015!
 

Mortal Kombat X

Zveřejnění hry Mortal Kombat X je prozatím naplánováno na 14. 4. 2015.
 

Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront ještě nemají přesné datum vydání, čeká se druhá polovina roku 2015. No a do té doby nezbývá, než si pořídit vlastní PS4 ovladač 🙂 (HRÁČ, patro – 2 nebo EURONICS, patro +2).

 

Knihy

Ačkoli vrcholem knihkupecké sezony bývají nedávné Vánoce, dalo by se říct, že s knihami máme na rok zase klid, přesto se většina bestsellerů na pulty dostane v průběhu roku, alespoň je člověk stihne všechny přečíst :). Tak honem do Knihkupectví PALLADIUM (patro -1, patro – 2). Osobně se tam co nejdřív chystám na knihy:

 

Robert Galbraith: Hedvábník

Hedvabnik
J.K.Rowling píše detektivky pod pseudonymem Robert Galbraith, a tohle je už druhý díl. V knihkupectví by se měla kniha objevit v polovině února, 17.2.

 

Chris Kyle: Americký sniper

Sniper
Dramatický životní příběh odstřelovače v autobiografickém příběhu už by měl být každým dnem na pultech knihkupectví.

 

Jo Nesbo: Policie

policie
Nový Hary Hole! Už 10. příběh norského detektiva. Počkat si musíme do 4.4.

 

Petra Soukupová: Pod sněhem

Pod-Snehem
Nová kniha jedné z nejúspěšnějších českých autorek je naplánována na 3.3.

 

Technologie

Velkou novinkou, kterou milovníci Apple očekávají každým momentem (respektive teprve před pár dny bylo potvrzeno, že se dočkáme v dubnu), jsou na podzim 2014 představené chytré hodinky – jak jinak, Apple Watch – které by měly umět fotit, psát, telefonovat, číst emaily a zprávy a možná dokonce i ukazovat čas. Jediná otázka zní: kolik vlastně budou stát? Největší rival Samsung už své chytré hodinky na trhu nějakou tu chvilku má, tak jsme samozřejmě zvědaví, čím Applu vrátí úder tentokrát.

 

AppleWatch
Apple Watch seženete v druhé polovině roku 2015 v iSTYLE (patro – 1), Samsung Watch seženete už teď v Samsung (patro – 1).

 

Aplikace 

Málokdo už v dnešní době nemá chytrý telefon, pojďme se tedy ještě mrknout, na jaké novinky se můžeme těšit v oblasti aplikací pro Android a iOS, zatím to vypadá, že víc zajímavých novinek získá platforma Android.

 

Google Kalendář pro iOS

google_calendar_ios
Portál The Next Web tvrdí, že konečně vznikne Google kalendář pro iOS! Dlouho očekávaná vychytávka. K dispozici „někdy“ v průběhu roku 2015, to je prý překvapení.

 

Wallet pro iOS

infografika
Skvělá česká (!) androidí aplikace na správu financí už bude konečně také pro iOS! Nemůžeme se dočkat. Více o datu zveřejnění a vlastnostech aplikace tady.

 

AirDroid pro Android

AirDroid
Aplikace umožňující synchronizaci souborů mezi telefonem, tabletem, či počítačem bez nutnosti využít USB kabel. Více tady.

 

Invoice2Go pro Android a iOS

home-app-mockup-2
Spravujte své podnikání bezbolestně, mějte pod kontrolou své faktury a další administrativu. Ukázkové verze můžete stahovat již nyní tady.

 

Circa News pro Android a iOS

carousel1
Aplikace, díky které už nikdy nepřijdete o žádnou aktuální zprávu. K dispozici rozjezdová verze tady.

Zatím to vypadá, že první půlrok máme vcelku rozvržený, a pak hurá vybírat dovolené. 🙂 A co vy, máte nějaké volnočasové vychytávky a novinky, na které se v letošním roce těšíte? Nebo snad volný čas trávíte úplně jinak? 🙂 Podělte se o tipy s námi!

Kateřina
Mohlo by vás zajímat