Naučte ho správně se oblékat

21.1.2016

Tápe váš přítel v módě?  Nevadí, vše je o cviku a několika pravidlech. V posledních dnech jsem byla v metru všímavější a sledovala, jaké nejčastější chyby dělají muži v oblékání. Říkáte si, že v zimě se všechno schová pod kabát? Ba ne – u nás se halí muži do lyžařských bund. Že by první přešlap?

Kabátům říkají ne? 

Možná to není vyloženě chyba, ale myslím si, že spíše velká škoda. Mladí muži do města během zimy pravidelně vyráží v lyžařských bundách plných barev a pestrých vzorů. A mne je to vždycky líto. Nic nesedí muži více než kabát z kvalitního materiálu a přesného střihu, který dokáže podtrhnout jeho styl a dodat mu o bod navíc. Pokud to není úplně tak styl vašeho milého, jeden kabát by si měl pořídit alespoň pro speciální příležitosti, které si žádají oblek. Není nic horšího než bunda s vyčuhujícím sakem.

kabat.001

1. Hladký tmavě modrý kabát, 2. černý kabát se dvěma řadami propínání, 3. propínací tmavě modrý kabát – vše T.M.Lewin (patro -1)

Opasek a boty se příliš nepotkávají? 

U žen pravidlo „kabelka a boty musí ladit“ postupně mizí. U mužů však neladící boty a pásek trhají oči – tady nejde o otázku vkusu, nebo vlastního stylu – jedná se o porušení základního pravidla pánského odívání. A to je přeci škoda. Jak na to? Lehčí to být nemůže. Černé boty = černý pásek, hnědé boty = hnědý pásek. Nic těžkého a přitom tento detail může celý outfit pozdvihnout o třídu výš.

opasek.001

 

1. Hnědý pásek se stříbrnou sponou, 2. pletený hnědý pásek se zlatou sponou, 3. hnědý pásek se stříbrnou sponou, 4. černý pásek se stříbrnou sponou – vše T.M.Lewin (patro -1)

Zmatek v košilích? 

Výběr košile není jen tak. Především by neměl u mužů probíhat podle pravidla „ta, která je zrovna čistá a vyžehlená“. Často se pak totiž  stává, že vyráží ven v košili, která vypadá jako poděděná po tátovi (pozor na délku a střih), nebo v té, která se nehodí k příležitosti. Naučte svého milého dělat rozdíl v košili na volný čas a na slavnostní příležitost. Vyřaďte společně ze šatníku nepadnoucí nahodilé kousky a soustřeďte se na košile se střihem přesně pro něj. Pro dokonale padnoucí košili vyrazte do  T.M.Lewin (patro -1), kde jsou na toto téma ti největší odborníci. Jak se orientovat ve střizích a který je pro vašeho kluka ten pravý? Projděte si online průvodce výběru košile už doma. Ale nezapomeňte – vždy je důležité košili vyzkoušet osobně.

typy

A proč právě do T.M.Lewin? Říká vám něco Jeremyn Street? Tato věhlasná londýnská ulice je již po několik staletí Mekkou špičkových britských krejčí. T.M.Lewin je v současnosti jediným zástupcem této slavné rodiny značek ve střední Evropě. Košile z Jeremyn Street je pojem, který se již před více než stoletím stal synonymem pro prvotřídní kvalitu a špičkovou řemeslnou výrobu.

 

 

Příliš krátké nebo příliš dlouhé? 

Řeč je o kalhotách. Muži často vyráží do světa v těch, které jim tak úplně nesedí. O pár centimetrů navíc nebo naopak o pár méně může zabít celý slušivý outfit během několika sekund. Kde by kalhoty měly správně končit? Jednoduché pravidlo. U zavázaných tkaniček – ani o kousek víc, ani méně.

Správné délce kalhot by se měli muži věnovat především u obleku. Jeho koupě není jen tak – měla by být investicí. Proto zajděte do obchodu, kde to dělají správně a vše přizpůsobí potřebám zákazníka. V prodejně T.M.Lewin (patro -1) mají pro muže nachystány kalhoty  bez zakončení. To probíhá až po nákupu – a to přesně podle míry muže. Nezáleží totiž jen na délce nohou, ale také na obuvi, kterou k obleku zvolíte.

kalhoty

 

1. Tmavě modré kalhoty, 2. černé kalhoty, 3.tmavě modré kalhoty s červeným prošíváním – vše T.M.Lewin (patro -1). 

I na ponožkách záleží! 

Až příliš mnoho mužů na detaily nehledí. Tak třeba ponožky – ono by si člověk řekl, že takto jednoduchá věc přeci nemůže hrát roli. Omyl. I tento nejmenší detail může odhalit přešlap. První ponožkové pravidlo – bílé ponožky jsou na sport. Opakujeme – na sport a nikam jinam. Druhé ponožkové pravidlo – ke kalhotám nepatří kotníkové ponožky. Ty ať si muž schová na letní měsíce ke kraťasům. Do obleku volíme výhradně ponožky vysoké – tak, aby při pohodlném usazení nevykoukla kůže. Navíc v posledních letech se ponožky staly oblíbeným vyjádřením stylu a vtipu. Pořiďte vašemu fešákovi nějaké slušivé, barevné, které mu pomůžou outfit rozsvítit a krásně doladit.

ponožky

 

1. Modré puntíkaté ponožky, 2. barevné proužkované ponožky, 3. červené puntíkaté ponožky – vše T.M.Lewin (patro -1). 

Peněženka milionáře? 

Takto často vypadají peněženky našich mužů – praskají ve švech. Všechny ty věrnostní kartičky, účtenky a lístky na památku zabírají místo víc, než je vhodné. Na běhání po městě se to ještě akceptovat dá (pokud je peněženka schována v tašce), ale do společnosti, kam muž vyráží s volnýma rukama – rozhodně ne. Zkuste vašemu drahému navrhnout vzít jen to, co skutečně potřebuje. A nezapomeňte – když mluvíme o pánské peněžence – je to ta bez suchého zipu! Že by tip na dárek k narozeninám? 🙂

 

Vybavení šatníku muže není levnou záležitostí. Je nutné pořídit však jen několik nadčasových kousků, které pak stačí doplňovat aktuálními trendy či ladit dle osobního stylu muže. Skvělý základ najdete v prodejně T.M.Lewin (patro -1), která je zárukou kvality a správných rad personálu.

Nesklouzávejte k levným materiálům a dočasným řešením. Raději si odpusťte troje nekvalitní kalhoty, ale vyberte jedny pořádné – přesně na míru. Oscar Wilde řekl: „Nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem.” Já myslím, že kdyby na tuto větu myslela ráno při oblékání většina mužů, ale i žen, v dopravě by se nám koukalo mnohem lépe. 🙂

 

 

 

Peter
Mohlo by vás zajímat
4.12.2014
Od Petera