5 zimních beauty chyb, kterých se vyvarovat!

28.1.2016

Chcete se vyvarovat základním beauty chybám v zimě? V takové, jaká byla třeba ještě minulý týden, kdy venku mrzlo a zima nám nepříjemně zalézala za nehty. Nízké teploty však mají nepříznivé vlivy nejen na vznikající námrazu na silnicích, ale také na naše vlasy a pokožku, které mohou být v ohrožení! Péči o své tělo rozhodně nesmíme podcenit jak v létě, tak v zimě. Odhalím vám proto nejčastější zimní beauty chyby, které musíme navždy odbourat!

1. Ruce jako struhadlo!

Něžné a jemné pohlazení od nás partneři většinou přijímají s blaženým výrazem ve tváři. Opak ale nastane v případě, kdy se k jejich obličeji, sice s vřelou láskou, zato popraskanou kůží, blíží „struhadlo“. Ano, to jsou vaše ruce, které pod námahou nízkých teplot, suchého vzduchu a nedostatečné péče strádají. Já jsem si sama fází „vysušených rukou“ prošla v zimě už několikrát a řekněme si to narovinu, není to nic příjemného, natož hezkého na pohled. Já jsem se rozhodla s vysušenýma rukama zabojovat a vytvořila jsem si vlastní trojkombinaci pro „ručičky bez chybičky“ 😉 Nejdůležitější zásadou je nepodcenit důležitost zimních rukavic, které nejen, že naše ruce chrání před zimou, ale mohou být i skvělým módním doplňkem 😉 Kromě každodenního promazávání hydratačním krémem si jednou za týden udělám beauty večer, při kterém ruce důkladně vyživím krémovou maskou s arganovým a avokádovým olejem, po které doslova ruce zažijí znovuobrození! Marocké zlato, jak se také arganovému oleji říká, prospívá pokožce celého těla, ale také vlasům a nehtům. Nemastí a má antioxidační a terapeutické účinky. Avokádový olej hydratuje a regeneruje. Nezapomínám ani na nehty, a protože suchá nehtová kůže pokazí i sebelepší manikúru, pořádně jí promažu olejíčkem. Hodiny už odbíjí dvanáct, namažu ruce pořádnou vrstvou vyživujícího krému, vlezu do bavlněných rukavic a mažu spát 😉

nail and hand

1. Rukavice, THE BODY SHOP (patro +1); 2. Olejová péče na nehty a nehtovou kůžičku, Manufaktura (patro -2); 3. BIO Havlíkův krém na ruce – Krásné ruce, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); 4. Rostlinné mýdlo s vřídelní solí, Manufaktura; 5. Golden Handshake – Rozpustná maska na ruce, Lush (patro 0).

2. Dlouhé sprchování

Při nízkých venkovních teplotách je lákavé skočit do horké lázně a zůstat tam tak dlouho, jak je to jen možné. Je to takový relax! Ačkoliv tím upokojíme naší duši, tělo doslova úpí. Hranice únosnosti, za kterou nás dermatologové ještě nevynesou v zubech je 10 minut. Budeme-li se namáčet déle, veškerá vlhkost z kůže se vypudí ven a před suchým vzduchem budeme naší pleť zachraňovat o to hůř. Zkraťte proto „vanování“, otočte kohoutek na nižší teplotu nebo si raději uvařte dobrý čaj, který vás prohřeje zaručeně stejně dobře 😉 S dlouhým sprchováním souvisí i další, na první pohled ne tak jasné, chyby. Dopřejeme-li tělu vnitřní blahobyt, musíme mu dopřát i vnější v podobě různých tělových krémů, másel, vyživujících péčí a scrubů. Výběr je široký, a tak záleží jen na vás, jestli dáte přednost kokosu s čokoládou nebo ovocným plodům 😉 Na prvním místě je ale složení, které by mělo obsahovat hydratační složky a složky obnovující vlhkost pokožky. Já jsem si zamilovala výživný zklidňující krém s krémovou a lehkou konzistencí s bambuckým máslem od L’Occitane, na kterém sem si doslova vybudovala závislost 🙂

body

1. Buffy – Tělový kondicionér, Lush (patro 0); 2. Masážní rukavice, THE BODY SHOP (patro +1); 3. Zjemňující tělové mléko s hydratačními účinky, Yves Rocher (patro 0); 4. Žínka na mytí, THE BODY SHOP; 5. Výživný zklidňující krém s bambuckým máslem, L’Occitane (patro 0). 

3. Tvrdé paty

Ruce, tělo a teď nohy. Na ty rozhodně při pečování také nesmíme zapomínat. Protože jak si je v zimě připravíme, takové je v létě budeme ukazovat 😉 Ideální variantou s minimální námahou je navštěvovat pedikúru, kterou si však mnohé z nás z nějakého důvodu nechceme nebo nemůžeme dovolit. Velmi rychle to však můžeme zvládnout i sami, a to s přidanou hodnotou – oblíbeným filmem. Jako první krok si připravte mýdlovou lázeň, ve které kůže na vašich chodidlech změkne a lépe se s ní bude pracovat. Po 10 minutách chodidla vyndejte, osušte je a starou hrubou kůži doslova „odrbejte“ lávovou pemzou. Tento zázrak je osvědčeným bojovníkem a obrousí vaše nožky krásně dohladka! Pak si už jen na pokožku naneste silnější vrstvu hydratačního krému a zabalte chodidla do speciálních bavlněných ponožek. Krém se přes noc do kůže krásně absorbuje a ta se posílí a ještě více zjemní. Mně se osvědčily krémy s obsahem olivového, palmového nebo kokosového oleje a minerály, které vřele doporučuji!

hand

1. Soft Heel Balm – Změkčující balzám na paty, Dermacol (patro -2); 2. Vulkanická pemza, Manufaktura (patro -2); 3. Obal na nohy, THE BODY SHOP (patro +1); 4. Hydratační krém na nohy, NEVO (patro +1, 0, -2).

4. Popraskané, suché rty

Popraskané rty jsou nepříjemným projevem zimy, který známe všechny. Pusa nás pálí, je zarudlá a větší než obvykle. Snahy o zamaskování rozbolavělých nevzhledných rtů selhávají. Za vším je, kromě zmíněné zimy, také nedostatečný pitný režim. Nevím, proč se mylně domníváme, že 3 litry vody bychom měly vypít pouze v létě. Přitom nejen naše rty doslova žadoní, abychom je zvlhčily! Kromě dostatečného množství čisté vody je tím nejlepším, co pro své rty můžeme udělat, zvolit ideální ochranu v podobě balzámu na rty. Ten obsahuje oleje či tuky, které rty přímo vyživují nebo jim alespoň poskytnou ochrannou bariéru. Nejvýživnější jsou živočišné tuky nebo rostlinné oleje – včelí vosk nebo lanolin, které zjemňují a změkčují rty. Kapitolou samo o sobě jsou balzámy obsahující UV filtr, které využívám nejen na horách, ale také běžně ve městě. Rty mám hydratované a přitom chráněné před sluncem.

A pokud někdy dojde na nejhorší a rty už suché a popraskané jsou, měli bychom jim nejprve dopřát jemný peeling, kterým se zbavíme těch ošklivých šupinek suché kůže. Až poté aplikujeme balzám nebo lesk na rty, který vysušení na 100 % zamaskuje.

lip

1. Zvláčňující balzám na rty, Yves Rocher (patro 0); 2. Bubblegum – scrub na rty, Lush (patro 0); 3. Sunkissed – tónovací balzám na rty, Lush; 4. Seba med – balzám na rty s UV filtrem, Lékárna (patro -2); 5. Výživný balzám na rty s bambuckým máslem, L’Occitane ‚patro 0). 

5. Přetížený obličej

Když jsem jako malá jezdila s babičkou lyžovat na hory, často jsem vystavovala tváře větru, aby mě jeho jazyky pořádně „ošlehaly“ a prokrvily kůži. Tehdy jsem ani na chvíli nezapochybovala, že by babiččiny léčebné metody nefungovaly 🙂 Velkou chybou, při které nedáme našemu obličeji odpočinku, je přemíra nanášení kosmetických výrobků, které nás mají za úkol udělat hezčími. Fámou mezi beauty tipy je myšlenka, že čím víc na obličej v zimě naneseme, tím víc odoláme vnějším vlivům. Kůže potřebuje dýchat a přijímat kyslík, který je potřebný k buněčné obměně. Proto se v první řadě zaměřte na kvalitní krém, který bude složením vyhovovat typu vaší pleti a zároveň hydratovat. Upřednostněte make-up lehké krémové konzistence. V parfumériích jsem narazila i na některé, které obsahovaly také krém a ochranný filtr proti slunečnímu záření v jednom. Zapomeňte na sypké minerální pudry, které pleť zbytečně vysušují. Alternativou mohou být i jemné BB krémy.

face

1. Aqua Beauty – Hydratační gel-krém, Dermacol (patro -2); 2. Slaměnkový denní krém s SPF 30, L’Occitane (patro 0); 3. BB krém s bambuckým máslem, Manufaktura (patro -2); 4. Královská snídaně pro pleť – maska, Havlíkova přírodní apotéka (patro -1); 5. Double Wear All Day Glow BB – Moisture Makeup SPF 30, Estée Lauder (patro 0); 6. Oil Free Balancing Foundation SPF 15, THE BODY SHOP (patro +1).

Peter
Mohlo by vás zajímat