Knížky a hry pro odpočinek

20.8.2020

Nejen k létu patří neodmyslitelně pohodička na chalupě s dobrým jídlem na dosah ruky, společenskou hrou pro celou partu, anebo s dobrou knížkou! Dopřejte si tuto pohodovou náladu během víkendů, nebo při dovolené během babího léta. Pokud nevíte, po jakých knížkách či hrách sáhnout, jste na správném místě. Připravili jsme pro vás výběr těch, které vás rozhodně nesmí minout. A co je ještě lepší? Všechny seženete pod jednou střechou – V PALLADIU!  


KNÍŽKY

Tereza Ramba (Voříšková) – DOBRODRUHŮM

Jestli vám letos nějaká kniha nesmí ujít, je to dozajista knižní debut herečky Terezy Ramba (Voříškové) DobroDruhům. Po jejím přečtení si nebudete jisti, zda se neminula povoláním. Sympatická herečka se s vámi ve svém cestopisu podělí o zážitky i autentické fotografie z dvaceti zemí, které navštívila během dvou let. Podíváme se na Balkán, do Jižní a Severní Ameriky, do Laosu anebo do Vietnamu a projedeme i poutní cestu do Santiaga de Compostela. Cestovatelské zápisky plné nových informací od domorodců a úsměvných situací doprovázejí ilustrace Sáry Voříškové, autorčiny sestry.


Radka Třeštíková – FOUKNEŠ DO PĚNY

Nejprodávanější česká spisovatelka je tu s další hitovkou. V nové knize Radky Třeštíkové se setkáme s hrdinkou, která po rozchodu sedne do auta a rozhodne se dojet až na konec světa. A rozhodně nepůjde o projížďku růžovým sadem. Právě díky surovému popisu veškerých úzkostí a trápení se od tohoto psychologického románu nebudete moci odtrhnout, proto se při čtení u vody raději rovnou namažte padesátkou!


Peter May – KARANTÉNA

Thriller, který předpověděl celosvětovou pandemii – tím je kniha Karanténa autora bestsellerové trilogie z ostrova Lewis Petera Maye. Příběh měl schovaný v šuplíku už léta a teď přišla ta pravá chvíle. „Když jsem před patnácti lety napsal Karanténu, nikdo se s tím nedokázal identifikovat. Teď to dokážou všichni,“ popsal okolnosti vydání světoznámý autor. V domovské Anglii se kniha okamžitě zařadila mezi bestsellery a po čtyřech týdnech od vydání se stále drží v žebříčku novin The Sunday Times.



Gibneyová Patricia – STARÁ TAJEMSTVÍ

Inspektorka Lottie Parkerová ve třetí knize z celosvětově velmi úspěšné detektivní série řeší další temný případ. Kniha potěší všechny fanoušky literárních detektivů i komplikovaných kriminálních příběhů. Vydejte se společně s hlavní hrdinkou Lottie po stopách dávných tajemství a rozpleťte společně pavučinu lží a tajností. Kniha je plná napětí a nudit se u ní určitě nebudete!

Všechny uvedené knihy zakoupíte v knihkupectví LUXOR (patro –1 a –2).


Záložky, které vám zvednou náladu!

Když si od knížky odskočíte pro kávu nebo něco dobrého na zub, často nemáte po ruce nic, čím si stránku založit. Pojistěte se proto, a vyberte si v Albi jednu z těchto ultraroztomilých záložek. Kromě toho, že jsou praktické, vám totiž dozajista vykouzlí úsměv na tváři.

Albi (patro -2)


HRY

Designová hra pro celou rodinu

Dixit je ideální parťák pro rodinnou dovolenou. Tak zapojte fantazii, začínáme! Na začátku hry dostane každý hráč několik karet plných netradičních obrázků.  Jeden z hráčů se stane vypravěčem – vybere si tajně jednu kartu z ruky a na základě jejího obrázku řekne nějaký příběh, který popisuje danou kartu. Ostatní hráči se pokusí najít mezi svými kartami tu, která nejlépe vystihuje vypravěčův příběh. Poté všichni hráči včetně vypravěče dají karty lícem dolů na hromádku na stůl, karty se zamíchají a vyrovnají lícem nahoru do řady. Hráči pak skrytě tipují, která karta je vypravěče. Budete se divit, ale ve většině příběhů se netrefí a označí kartu někoho jiného!

Albi (patro -2)


Babí léto u moře 

Chystáte se během babího léta na dovolenou k moři? Přibalte si s sebou skládací deku, cool nerozbitné nádobí a chladící tašku – ať si lenošení s knihou v ruce nebo při hraní her náležitě vychutnáte. 

Veškeré produkty, Marks & Spencer (patro 0, +1)

Ve výprodejích ještě seženete poslední kousky plavek – zabalte si do kufru ty nejstylovější! Letošní léto ovládly ty s potiskem. Ať už sáhnete po dvojdílných, nebo jednodílných, nešlápnete vedle. In jsou oboje! Pak už přes ně jen přehodit plážové šaty, popadnout osušku a hurá k moři.

Veškeré produkty, Marks & Spencer (patro 0, +1)

 

Klára
Mohlo by vás zajímat